Έφτασε η ώρα για την ψήφιση του ΓΕΣΥ

Τέλειωσαν τα ψέματα, για την αυτονόμηση των νοσοκομείων και την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Η Επιτροπή Υγείας της Βουλής, με την συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη, ολοκλήρωσε την δημόσια διαβούλευση και την επόμενη βδομάδα αρχίζει την κατ’ άρθρον συζήτηση των δύο επίμαχων νομοσχεδίων.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι είναι σημαντικό να μην χαθούμε στις λεπτομέρειες, να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο. Τάχιστα πρέπει να ψηφιστούν τα δύο νομοσχέδια και το Υπουργείο Υγείας, θα βρίσκεται συνεχώς στις συνεδρίες της Βουλής, για απαντά σε όλες τις απορίες.  
Ο Γιώργος Παμπορίδης, σημείωσε ότι τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ΓΕΣΥ η δαπάνη θα ανέλθει στα 950 εκ. ευρώ. Τα τέλη που θα κληθούν να καταβάλουν οι πολίτες θα αποφασιστούν από την Βουλή. Η κυβέρνηση κατέθεσε διάφορα εναλλακτικά σενάρια.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας Κώστας Κωνσταντίνου τόνισε ότι τέλειωσαν τα ψέματα και τίθενται στο περιθώριο τα όποια κατεστημένα και συμφέροντα, που εδώ και 15 χρόνια εμπόδιζαν την λειτουργία του ΓΕΣΥ. Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους και τώρα αρχίζει η κατ’ άρθρον συζήτηση.
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου τόνισε ότι πρέπει να καταλήξουμε το συντομότερο δυνατό. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Φθάσαμε στο σημείο να φοβάται κανείς να πάει στο νοσοκομείο, λόγω της κατάστασης. Θα υπάρξουν, είπε, προβλήματα με την λειτουργία του ΓΕΣΥ. Ωστόσο θα πρέπει να προχωρήσουμε.
Ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Γιώργος Παπαδόπουλος τόνισε ότι η εφαρμογή του ΓΕΣΥ είναι έργο ισάξιο με την εφαρμογή του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και πρέπει το συντομότερο να προωθηθεί η υλοποίηση του.
Στόχος της Επιτροπής Υγείας είναι να ψηφιστούν τα νομοσχέδια αρχές του 2017.

Πηγή: Παναγιώτης Καπαρής , ΡΙΚ Βουλή

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:10

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.