Τοποθετήσεις κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

ΔΗΣΥ

Προβληματίζει η σπουδή της τουρκοκυπριακής πλευράς να ανακοινώνει πράγματα που δεν έχουν συμφωνηθεί στην ολότητά τους, δήλωσε εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού ο Μιχάλης Σοφοκλέους.
Προβληματίζει επίσης, είπε, το γεγονός ότι από την άλλη πλευρά προβάλλεται περισσότερο το θέμα του χρόνου παρά της ουσίας.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Σοφοκλέους είπε ότι το αν θα συζητήσουμε το εδαφικό στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, δεν έχει σημασία.
Σημασία έχει, τόνισε, τί θα συζητήσουμε για το εδαφικό.
Εκείνο που μας ενδιαφέρει, υπογράμμισε, είναι να φτάσουμε σε ένα έντιμο συμβιβασμό, σε ένα λειτουργικό και βιώσιμο κράτος που να ικανοποιεί τις προσδοκίες ολόκληρου του κυπριακού λαού.

ΔΗΚΟ

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα ανταποκριθεί θετικά σε περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων να τον συνοδεύσουν στο εξωτερικό, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Αθως Αντωνιάδης.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Αντωνιάδης είπε ότι τα πράγματα επιστρέφουν στην προ Νέας Υόρκης κατάσταση.
Συγκεκριμένα, είπε, ανακοινώθηκε μιά νέα διαδικασία με οδικό χάρτη χωρίς καμιά διαβούλευση με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Διερωτήθηκε δε ποιά η σκοπιμότητα η συζήτηση για το εδαφικό να γίνει στο εξωτερικό.

ΕΔΕΚ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε ότι οι φόβοι του Κινήματος όσον αφορά την συνάντηση της Νέας Υόρκης έχουν επιβεβαιωθεί από τις εξελίξεις.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Σιζόπουλος είπε ότι δεν είναι τυχαία που σήμερα ο λαός ανησυχεί για ένα ενδεχόμενο Καμπ Ντέηβιντ.
Πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι διαφωνεί με συζήτηση του εδαφικού στο εξωτερικό ούτε και ότι δεν θα ανταποκριθεί και δεν θα στηρίξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατία για να πετύχει το καλύτερο δυνατόν.
Είναι όμως ακόμα νωρίς, σημείωσε, και δεν πρέπει να προτρέχουμε των γεγονότων, προσθέτοντας ότι η ΕΔΕΚ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο στο εξωτερικό.


ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η λύση του Κυπριακού δεν εξαρτάται ούτε από την ένταση του ρυθμού των συνομιλιών, ούτε από τον χώρο όπου διεξάγονται, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.
Μιλώντας στο τρίτο ο κύριος Λιλλήκας τόνισε ότι η λύση του Κυπριακού εξαρτάται από την τουρκική βούληση και κυρίως από την τουρκική αδιαλλαξία.
Είπε ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα αποδεχθεί την πρόσκληση του Προέδρου για να τον συνοδεύσει στο εξωτερικό.
Προηγουμένως, είπε, θα θέσει τον όρο η εκεί παρουσία τους να μην είναι διακοσμητική και ο πρόεδρος να διαβουλεύεται πραγματικά με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύνταξη: Μαρία Βρυωνίδου
Πηγή: ΤΡΙΤΟ ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:56

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
15:12
Στα επίπεδα λιμού η Γάζα τις επόμενες έξι εβδομάδες
15:08
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
13:21
Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ΗΠΑ στην Ουκρανία
13:16
Ευρωεκλογές: Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες (Βίντεο)
13:00
Αννίτα: Ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη
12:55
Πυρκαγιά στο δάσος της Παρεκκλησιάς
12:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.