Special Olympics και ηγεσία αθλητών

Οι νέοι μας απέδειξαν περίτρανα για ακόμα μια φορά ότι, μπορούν να συνυπάρξουν, να συν-δημιουργήσουν και να συμπορευτούν μαζί στη ζωή, όταν η κοινωνία τους δώσει την ευκαιρία!

Τα SpecialOlympics, για να καλλιεργήσουν τα πιο πάνω, πέρα από τα αθλητικά προγράμματα, παρέχουν παράλληλα προγράμματα όπως είναι αυτό της Ηγεσίας Αθλητών (AthleteLeadershipProgram).

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιτροπή του Προγράμματος Ηγεσίας Αθλητών. Η συγκεκριμένη επιτροπή πήρε μέρος στο SpecialOlympicsEurope/EurasiaLeadershipConference, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Maribor της Σλοβενίας, 24-27 Οκτωβρίου 2016.

Πρόγραμμα Ηγεσίας Αθλητών (AthleteLeadershipProgram)

Μέσω των προπονήσεων και των αγώνων, τα SpecialOlympics βοηθάνε τα άτομα με νοητική αναπηρία να πετύχουν, να νοιώσουν χαρά, να χαίρουν αποδοχής και σεβασμού από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Μέσω του προγράμματος Ηγεσίας Αθλητών, οι αθλητές μπορούν να πάνε ακόμη πιο μακριά! Μπορούν να λειτουργήσουν ως ηγέτες και να εκπροσωπήσουν επάξια τους συναθλητές τους, τις κοινότητές τους, τη χώρα τους.

Οι αθλητές μας μπορούν να γίνουν μέντορες για άλλους αθλητές, όπως και να εκπαιδευτούν για να γίνουν προπονητές και ενεργοί εθελοντές. Μπορούν επίσης να επιδείξουν τις ικανότητές τους ως ομιλητές ή εκπρόσωποι, προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη που τους προσφέρουν τα Special Olympics γενικά στη ζωή τους. Μπορούν ακόμα να εκπαιδευτούν για να μάθουν παρουσιάζουν τις εμπειρίες, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους, ώστε να βοηθήσουν στο να εξαπλωθεί το μήνυμα των Special Olympics στο ευρύτερο κοινό.

Το πρόγραμμα Ηγεσίας Αθλητών προσφέρεται σε 67 χώρες. Η Κυπριακή Ομοσπονδία συμμετέχει Πρόγραμμα Ηγεσίας Αθλητών, με τον αθλητή Νίκο Λιμνιώτη και τον μαθητή HarryNewton, από το PascalEnglishSchoolofLarnaca. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Αριστούλα Αλεξάνδρου, μέλος του Δ.Σ. της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο Νίκος και ο Χάρη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με νέους από άλλες χώρες και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και για θέματα περαιτέρω ενεργοποίησης της νεολαίας της χώρας τους. Παράλληλα, έστειλαν το μήνυμα στους σύνεδρους ότι οι νέοι μας μπορούν και κάνουν τη διαφορά, χτίζοντας μια κοινωνία για όλους!

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.