Special Olympics και ηγεσία αθλητών

Οι νέοι μας απέδειξαν περίτρανα για ακόμα μια φορά ότι, μπορούν να συνυπάρξουν, να συν-δημιουργήσουν και να συμπορευτούν μαζί στη ζωή, όταν η κοινωνία τους δώσει την ευκαιρία!

Τα SpecialOlympics, για να καλλιεργήσουν τα πιο πάνω, πέρα από τα αθλητικά προγράμματα, παρέχουν παράλληλα προγράμματα όπως είναι αυτό της Ηγεσίας Αθλητών (AthleteLeadershipProgram).

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιτροπή του Προγράμματος Ηγεσίας Αθλητών. Η συγκεκριμένη επιτροπή πήρε μέρος στο SpecialOlympicsEurope/EurasiaLeadershipConference, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Maribor της Σλοβενίας, 24-27 Οκτωβρίου 2016.

Πρόγραμμα Ηγεσίας Αθλητών (AthleteLeadershipProgram)

Μέσω των προπονήσεων και των αγώνων, τα SpecialOlympics βοηθάνε τα άτομα με νοητική αναπηρία να πετύχουν, να νοιώσουν χαρά, να χαίρουν αποδοχής και σεβασμού από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Μέσω του προγράμματος Ηγεσίας Αθλητών, οι αθλητές μπορούν να πάνε ακόμη πιο μακριά! Μπορούν να λειτουργήσουν ως ηγέτες και να εκπροσωπήσουν επάξια τους συναθλητές τους, τις κοινότητές τους, τη χώρα τους.

Οι αθλητές μας μπορούν να γίνουν μέντορες για άλλους αθλητές, όπως και να εκπαιδευτούν για να γίνουν προπονητές και ενεργοί εθελοντές. Μπορούν επίσης να επιδείξουν τις ικανότητές τους ως ομιλητές ή εκπρόσωποι, προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη που τους προσφέρουν τα Special Olympics γενικά στη ζωή τους. Μπορούν ακόμα να εκπαιδευτούν για να μάθουν παρουσιάζουν τις εμπειρίες, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους, ώστε να βοηθήσουν στο να εξαπλωθεί το μήνυμα των Special Olympics στο ευρύτερο κοινό.

Το πρόγραμμα Ηγεσίας Αθλητών προσφέρεται σε 67 χώρες. Η Κυπριακή Ομοσπονδία συμμετέχει Πρόγραμμα Ηγεσίας Αθλητών, με τον αθλητή Νίκο Λιμνιώτη και τον μαθητή HarryNewton, από το PascalEnglishSchoolofLarnaca. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Αριστούλα Αλεξάνδρου, μέλος του Δ.Σ. της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο Νίκος και ο Χάρη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με νέους από άλλες χώρες και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και για θέματα περαιτέρω ενεργοποίησης της νεολαίας της χώρας τους. Παράλληλα, έστειλαν το μήνυμα στους σύνεδρους ότι οι νέοι μας μπορούν και κάνουν τη διαφορά, χτίζοντας μια κοινωνία για όλους!

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:28

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Tη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση ΔΔΟ εξέφρασαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των πέντε Μονίμων Μελών του ΣΑ
06:56
Μητσοτάκης στη ΓΣ του ΟΗΕ: Δεν είναι αποδεκτή η οποιαδήποτε συζήτηση για λύση δύο κρατών
06:48
O πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής δίνει «έναν χρόνο» στο Ισραήλ για να αποσυρθεί από τα παλαιστινιακά εδάφη
06:29
24 Σεπτεμβρίου
Η μείωση του βασικού επιτοκίου από την τουρκική ΚΤ προκάλεσε αναταραχές
18:47
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τζόνσον
18:44
Η ΕΕ καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις «Ghostwriter» και δείχνει τη Ρωσία
18:30
Συνάντηση ΠτΔ - Λαβρόφ: Προσηλωμένη η Μόσχα σε λύση η οποία να συνάδει με τα ψηφίσματα των ΗΕ
18:06
Ηθική υποχρέωση του Γ. Ελεγκτή να συζητήσει δημόσια την έκθεσή του, υποστηρίζει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
17:53
Την προσήλωση της ΚΔ για επίτευξη λύσης του κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας επανέλαβε ο ΠτΔ (βίντεο)
16:51
«Στη χώρα του γιατί»: Η εκπομπή που δίνει απαντήσεις στις πιο αθώες ψυχές με τον πιο ευφάνταστο τρόπο (trailer+photos)
16:31
Πτώση για την τιμή R του κορωνοϊού στην Αγγλία
16:17
Γεγονός οι πρώτες ουρές οχημάτων στα πρατήρια στη Βρετανία από οδηγούς που φοβούνται ελλείψεις καυσίμων
15:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand