Special Olympics και ηγεσία αθλητών

Οι νέοι μας απέδειξαν περίτρανα για ακόμα μια φορά ότι, μπορούν να συνυπάρξουν, να συν-δημιουργήσουν και να συμπορευτούν μαζί στη ζωή, όταν η κοινωνία τους δώσει την ευκαιρία!

Τα SpecialOlympics, για να καλλιεργήσουν τα πιο πάνω, πέρα από τα αθλητικά προγράμματα, παρέχουν παράλληλα προγράμματα όπως είναι αυτό της Ηγεσίας Αθλητών (AthleteLeadershipProgram).

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ειδικών Ολυμπιακών τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει στην ευρωπαϊκή επιτροπή του Προγράμματος Ηγεσίας Αθλητών. Η συγκεκριμένη επιτροπή πήρε μέρος στο SpecialOlympicsEurope/EurasiaLeadershipConference, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Maribor της Σλοβενίας, 24-27 Οκτωβρίου 2016.

Πρόγραμμα Ηγεσίας Αθλητών (AthleteLeadershipProgram)

Μέσω των προπονήσεων και των αγώνων, τα SpecialOlympics βοηθάνε τα άτομα με νοητική αναπηρία να πετύχουν, να νοιώσουν χαρά, να χαίρουν αποδοχής και σεβασμού από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Μέσω του προγράμματος Ηγεσίας Αθλητών, οι αθλητές μπορούν να πάνε ακόμη πιο μακριά! Μπορούν να λειτουργήσουν ως ηγέτες και να εκπροσωπήσουν επάξια τους συναθλητές τους, τις κοινότητές τους, τη χώρα τους.

Οι αθλητές μας μπορούν να γίνουν μέντορες για άλλους αθλητές, όπως και να εκπαιδευτούν για να γίνουν προπονητές και ενεργοί εθελοντές. Μπορούν επίσης να επιδείξουν τις ικανότητές τους ως ομιλητές ή εκπρόσωποι, προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη που τους προσφέρουν τα Special Olympics γενικά στη ζωή τους. Μπορούν ακόμα να εκπαιδευτούν για να μάθουν παρουσιάζουν τις εμπειρίες, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους, ώστε να βοηθήσουν στο να εξαπλωθεί το μήνυμα των Special Olympics στο ευρύτερο κοινό.

Το πρόγραμμα Ηγεσίας Αθλητών προσφέρεται σε 67 χώρες. Η Κυπριακή Ομοσπονδία συμμετέχει Πρόγραμμα Ηγεσίας Αθλητών, με τον αθλητή Νίκο Λιμνιώτη και τον μαθητή HarryNewton, από το PascalEnglishSchoolofLarnaca. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Αριστούλα Αλεξάνδρου, μέλος του Δ.Σ. της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο Νίκος και ο Χάρη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με νέους από άλλες χώρες και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και για θέματα περαιτέρω ενεργοποίησης της νεολαίας της χώρας τους. Παράλληλα, έστειλαν το μήνυμα στους σύνεδρους ότι οι νέοι μας μπορούν και κάνουν τη διαφορά, χτίζοντας μια κοινωνία για όλους!

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:28

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Απόψε η συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες- Προϋπόθεση για λύση, η απόσυρση του κατοχικού στρατού και η άρση των εγγυήσεων, θα τονίσει ο Κ. Μητσοτάκης στον ΓΓ του ΟΗΕ
21:45
Δικαστήριο στην Ολλανδία επέτρεψε σε έναν 12χρονο να εμβολιαστεί παρά την αντίθεση του πατέρα του
21:36
Βέλγιο: Μαχαίρωσε την πρώην σύζυγό του και την κόρη τους- Συνελήφθη ο δράστης
21:20
Δεν θα χρειάζονται από τις 27 Σεπτεμβρίου αρνητικό αποτέλεσμα τεστ όσα εμβολιασμένα άτομα περνούν από τα οδοφράγματα
20:59
Τη συνδεσιμότητα των αεροπορικών μεταφορών, ήγειρε ο Υπ. Μεταφορών στο Συμβούλιο ΕΕ
20:30
«Μουσική στην πόλη»: Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η συναυλία της Συμφωνικής Οχήστρας Κύπρου αύριο βράδυ (trailer)
20:04
Σταθερά ψηλά τα ημερήσια κρούσματα και θάνατοι από κορoνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο
19:55
Δύο θάνατοι και 145 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:39
Λεμέρ: Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει» στις ΗΠΑ για την προστασία της
19:19
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αυριανή προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
19:14
Ερντογάν για ταξίδι στις ΗΠΑ: Δεν ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν – Δεν υποχωρούμε στους S-400
18:55
Χαιρετίζει τη ψήφιση των νόμων για την αγορά ηλεκτρισμού η Υπουργός Ενέργειας
18:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand