Αυστηρό μήνυμα Κομισιόν προς Ερντογάν για τις νέες επιθέσεις στον Τύπο

Αυστηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση Ερντογάν, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της υποψηφιότητας της Τουρκίας για μέλος της ΕΕ, σεβόμενη την ελευθερία του Τύπου στη χώρα έστειλε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Κομισιόν, ξεκαθαρίζοντας ότι η διαγωγή της χώρας αυτής στον συγκεκριμένο τομέα θα επηρεάσει έντονα την έκθεση προόδου, που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα και με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας "για το τέλος της ατιμωρησίας εγκλημάτων προς τον Τύπο", η αρμόδια εκπρόσωπος Μάγια Κοτσίγιανιτς, δήλωσε πως "η Τουρκία, ως υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα, οφείλει να διατηρεί τα υψηλότερα επίπεδα σε σχέσεις με τις θεμελιώδεις ελευθερίες και το κράτος δικαίου, περιλαμβανομένης της ελευθερία του Τύπου", στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην Άγκυρα και επαναλαμβάνοντας πως "ο σεβασμός των δημοκρατικών ελευθεριών" είναι ο πυρήνας των αξιών της ΕΕ.
"Γνωρίζετε ότι έχουμε εκφράσει την έντονη δυσφορία και ανησυχία της Κομισιόν, σε σχέση με συγκεκριμένες εξελίξεις στην Τουρκία, ειδικά για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και την ελευθερία έκφρασης", είπε η Μάγια Κοτσίγιανιτς.
"Η Κομισιόν θα παρουσιάσει μια συνολική ανάλυση της κατάστασης στην ετήσια έκθεση προόδου της χώρας", κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:28

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Οι ΗΠΑ αναμένεται να ενισχύσουν κυρώσεις κατά Ιράν σύντομα, λόγω επίθεσης στο Ισραήλ
20:53
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
20:48
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
18:00
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Αλλαγές και για το Κυπριακό στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
17:46
Συνελήφθη ύποπτος 44 ετών για τον εμπρησμό 12 αυτοκινήτων στο Καϊμακλί
17:42
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ζήτησε η Αννίτα Δημητρίου
17:33
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες στο ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.