Λάρνακα: Έργα-εξπρές στη Λεωφ. Φανερωμένης - Παρέμβαση ΠτΔ

Με διαδικασίες-εξπρές και χαμηλό κόστος θα γίνει η αναβάθμιση της Λεωφόρου Φανερωμένης στη Λάρνακα.

Τα έργα άρχισαν το πρωί με ταχείς ρυθμούς. Για την ταχεία ολοκλήρωση του έργου, παρενέβη ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Όπως δήλωσε ο εκτελών χρέη δημάρχου Λάρνακας Πέτρος Χριστοδούλου, οι τοπικές Αρχές στην πόλη του Ζήνωνα αναγκάστηκαν να προσφύγουν στον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να προχωρήσει διαδικασία. Ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι εντός δύο εβδομάδων εγκρίθηκε κονδύλι 200 χιλιάδων ευρώ και έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες αναβάθμισης.
Σημειώνεται ότι τα επανειλημμένα δυστυχήματα που έχουν συμβεί στη Λεωφόρο Φανερωμένης, επέβαλλαν τη λήψη μέτρων αμέσως. Με συνοπτικές διαδικασίες που ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, η Τεχνική Επιτροπή του Φορέα Επίλυσης Κυκλοφοριακών Προβλημάτων ενέκρινε την υλοποίηση νέων μέτρων κυκλοφοριακής διαχείρισης σε συγκεκριμένα σημεία της Λεωφόρου Φανερωμένης, στη συμβολή της με τις Λεωφόρους Θεσσαλονίκης και Αρτέμιδος.
Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε ένα μήνα. Η νέα ρύθμιση θα περιλαμβάνει τη μετατροπή του τμήματος του δρόμου σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας μία ανά κατεύθυνση, επιπρόσθετη κεντρική λωρίδα για τις δεξιόστροφες κινήσεις προς τις παρόδους, διαμόρφωση κόλπων στάθμευσης οχημάτων και στις δύο πλευρές του δρόμου και κατασκευή τεσσάρων διαβάσεων πεζών, εκ των οποίων οι δύο θα τοποθετηθούν σε κύρτωμα οδοστρώματος.
Ο Δήμος Λάρνακας φιλοδοξεί να ολοκληρωθεί το έργο με όσο το δυνατό περισσότερες εξοικονομήσεις, ώστε να χρησιμοποιήσει το πλεόνασμα σε άλλα έργα.
Στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι να εντάξει την αναβάθμιση της Λεωφόρου Φανερωμένης, στον γενικότερο σχεδιασμό για βιώσιμη αστική κινητικότητα, που περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις και δημιουργία ποδηλατόδρομων.

Ανταπόκριση: Αργυρώ Ζουπανιώτου, ΡΙΚ/Λάρνακα

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:57

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.