Τον Β.Πολύδωρα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση για πρόεδρο του ΕΣΡ

Τον πρώην Υπουργό και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Βύρωνα Πολύδωρα θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση δια του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων για Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συγκαλείται, για πέμπτη φορά, τη Δευτέρα από τον Νίκο Βούτση σε μια προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ.

Η νέα διάσκεψη συγκαλείται πριν προχωρήσει η νέα νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε η κυβέρνηση σχετικά με τα τηλεοπτικά κανάλια μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παπά στη βάση του οποίου διεξήχθη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς όλες οι σχετικές αρμοδιότητες, σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα, ανήκουν στο ΕΣΡ.Ο Βύρωνας Πολύδωρας προσήλθε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Εξερχόμενος, δήλωσε ότι θέλει να συμβάλει στη θεσμική και νομική εξομάλυνση, χαρακτηρίζοντας τιμητική την πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρία του ΕΣΡ. Ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι «δεν πάει άλλο με το αδιέξοδο» και ότι στόχος αποτελεί η άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, προσθέτοντας ότι «με συνταγματική συμπεριφορά και συμμόρφωση, αποδεχόμαστε την απόφαση του ΣτΕ».Στη συνέχεια, διαμήνυσε πως ο ίδιος δεν προτίθεται να προβεί σε επικοινωνιακά παιχνίδια. «Ούτε στην κυβέρνηση υπάρχει τάση επικοινωνιακών τεχνασμάτων» αλλά διάθεση συναίνεσης, δήλωσε. Και εξέφρασε την επιθυμία να επικοινωνήσει τόσο με τους πολιτικούς αρχηγούς, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Μητσοτάκη, όσο και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Ο Νίκος Βούτσης, λίγο αργότερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Βουλή, ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ και τον Ροδόλφο Μορώνη, δημοσιογράφο και συγγραφέα, που διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος και διευθυντής της ΝΕΡΙΤ όταν έκλεισε η ΕΡΤ, για την αντιπροεδρία. Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι είναι σε επαφή με όλα τα κόμματα που τον ενημέρωσαν ότι τη Δευτέρα θα καταθέσουν τις δικές τους συλλογικές αποφάσεις για το θέμα και υπογράμμισε ότι είναι αυτονόητο ότι όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των καναλιών είναι αντικείμενο της δουλειάς που θα κάνει το νέο ΕΣΡ γεγονός που, όπως σημείωσε, θεωρεί ότι δεν θα δώσει έδαφος «για εύλογες ή προσχηματικές αιτιάσεις, για να μην προχωρήσουμε άμεσα και γρήγορα, κατά νόμον».Προανήγγειλε επίσης για να αποφευχθούν, όπως είπε, οι αιφνιδιασμοί, ότι ο βασικός κορμός της πρότασης που θα παρουσιάσει ο ίδιος θα είναι ο ίδιος με ό,τι έχει προτείνει και στις προηγούμενες Διασκέψεις των Προέδρων της Βουλής.
Νωρίτερα, σε δήλωσή του και ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τόνισε ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ, «η αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών της διεξαγωγής περνάει στο ΕΣΡ άμεσα, όπως άλλωστε προέβλεπε από την αρχή ο νόμος 4339/15. Είναι η ώρα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η αδειοδότηση και η συγκρότηση του ΕΣΡ είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων.Αρνητική ήταν η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με ανακοίνωσή της, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε η ίδια και δείχνει να είναι σε απελπισία, καλώντας την να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ η οποία, όπως αναφέρεται, «δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το ΕΣΡ αλλά στη συνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον κ. Παππά». Η ΝΔ προσθέτει ότι απαιτείται, συνεπώς, άμεσα νομοθετική ρύθμιση την οποία θα καταθέσει η ίδια που θα επιστρέφει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η στελέχωση του Συμβουλίου με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους. Και καταλήγει ότι «σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί».Αρνητική και η αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία τόνισε ότι είναι αποφασισμένη να συμβάλει θετικά στη συγκρότηση του ΕΣΡ αλλά τα πρόσωπα που θα το απαρτίζουν πρέπει να τηρούν αυστηρές προϋποθέσεις. «Ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος Πρόεδρος κ. Βύρων Πολύδωρας δεν ικανοποιεί τα κριτήρια που έχουμε θέσει. Η πρόταση του εξυπηρετεί απλά τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με τη συντηρητική παράταξη, με αντάλλαγμα την πολιτική ασυλία της καταστροφικής - για τη χώρα - περιόδου 2004/2009,” αναφέρεται ενώ υπενθυμίζει ότι ο κ. Πολύδωρας "είχε προτείνει τη συνεργασία του πολιτικού του χώρου, με την Χρυσή Αυγή».Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε παζάρια και παιχνίδια που έχουν ως κύριο στόχο την αναδιανομή της πίτας στα ΜΜΕ και το ποιος θα επικρατήσει σε αυτήν την αναδιανομή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, στην οποία εκτιμά ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν αναγορεύσει σε «μητέρα των μαχών» τις τηλεοπτικές άδειες για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση σε όλα τα άλλα σοβαρά ζητήματα.«Το Ποτάμι δεν παίζει με τους θεσμούς και δεν πρόκειται να συναινέσει στον ευτελισμό των ανεξάρτητων αρχών. Δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας. Δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στον κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση», αναφέρει με τη σειρά του το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:29

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.