Έτοιμες για έξοδο από το Σίτυ του Λονδίνου οι διεθνείς τράπεζες λόγω Brexit

Οι μεγαλύτερες διεθνείς τράπεζες που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο έχουν έτοιμα σχέδια για μεταφορά προσωπικού και υπηρεσιών εκτός Βρετανίας ακόμα και στις αρχές του 2017, λόγω της ανησυχίας που επικρατεί για τους όρους του Brexit, γράφει στην εφημερίδα Observer ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βρετανών Τραπεζιτών.

Ο Άντονι Μπράουν προσθέτει ότι πολλές μικρότερες τράπεζες σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν το Σίτυ του Λονδίνου έως τα Χριστούγεννα.
 Αποδίδει αυτή την τάση στις ανησυχίες που έχουν προκληθεί από τις ενδείξεις που έχει δώσει η κυβέρνηση Μέι πως η Βρετανία οδεύει προς ένα «σκληρό» Brexit, με ελέγχους στη μετανάστευση αντί για πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά.
 Κατηγορεί δε «υψηλόβαθμους υποστηρικτές του Brexit» ότι έχουν «χλευάσει» την ιδέα πως οι τράπεζες του Σίτυ χρειάζονται το ‘διαβατήριο’ (σσ. που επιτρέπει τις απρόσκοπτες χρηματοοικονομικές συναλλαγές με την ενιαία αγορά), υποστηρίζοντας ότι άλλα καθεστώτα όπως αυτό της ‘ισοδυναμίας τρίτων χωρών’ (σσ. δηλαδή της αμοιβαίας εκατέρωθεν αποδοχής των κανονιστικών πλαισίων λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών τομέων Βρετανίας-ευρωζώνης) θα επαρκέσουν. Όπως λέει ο κ. Μπράουν, η θέση αυτή δεν ικανοποιεί τις περισσότερες διεθνείς τράπεζες.
 Η Observer αναφέρει ότι μεταξύ των τραπεζών που καταρτίζουν σχέδια μετεγκατάστασης προσωπικού και υπηρεσιών φέρεται να είναι η Goldman Sachs, με το πλάνο της να περιλαμβάνει τη μετακόμιση περίπου 2.000 υπαλλήλων από το Λονδίνο σε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
 Εδώ και καιρό εκπρόσωποι πόλεων όπως η Φρανκφούρτη, το Παρίσι, το Δουβλίνο και η Μαδρίτη έχουν προσεγγίσει τραπεζίτες του Σίτυ προσπαθώντας να τους δελεάσουν στα δικά τους χρηματοοικονομικά κέντρα.
 Πάντως ο Άντονι Μπράουν προειδοποιεί και την ΕΕ ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες που βρίσκονται στο Σίτυ του Λονδίνου δανείζουν συνολικά ποσό που φτάνει τα 1,1 τρισεκατομμύρια λίρες και αυτή η εξυπηρέτηση κινδυνεύει αν διαταραχθούν οι ευρωπαϊκές τραπεζικές υπηρεσίες λόγω Brexit.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Λονδίνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:37

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.