Σπουδαίες μάχες στην πετόσφαιρα

Μετά από ένα φοβερό ντέρμπι όπου δυο σετ κρίθηκαν στους έξτρα πόντους η Ομόνοια άρχισε με νίκη την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου κερδίζοντας την εξαιρετική Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα με 3-1.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι και επιφύλασσε πολλές συγκινήσεις στους θεατές.

Ντέρμπι ήταν ο αγώνας στο πρώτο σετ αφού οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας σωστά από τον κεντρικό άξονα προηγήθηκαν 11-14 και κατάφεραν να διατηρούν το προβάδισμα χάρις το μπλοκ με πολύ καλό τον Βασίλη Δημητρίου (16-18). Τα λάθη των «ερυθρολεύκων» και το ανέβασμα των «πρασίνων» γύρισαν το παιχνίδι (σ.σ. τέλειωσαν φάσεις Αλεξίου και Ροντρίγκο) με συνέπεια η Ομόνοια να κερδίσει το σετ με 25-20 και να προηγηθεί με 1-0 σετ.

Η Ομόνοια ήταν καλύτερη μετά τα πρώτα στάδια του δεύτερου σετ και βρίσκοντας λύσεις από το μπλοκ με Αλεξίου – Σ. Πετρακκίδη και προηγήθηκε 12-08. Σε εκείνο το σημείο η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα ανέβασε στροφές και κυρίως ο Μπαγιάν με τα φαρμακερά σερβίς. Αυτό έδωσε ψυχολογία στους συμπαίκτες του που με σερί 07-14 προηγήθηκαν 19-22.

Στη συνέχεια έγιναν πραγματικές μάχες με την Ομόνοια να κερδίζει στους έξτρα πόντους με 26-24 και να παίρνει σοβαρό προβάδισμα με το 2-0 στα σετ.

Η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα δεν φάνηκε να επηρεάζεται από τον τρόπο που έχασε το δεύτερο σετ και στο τρίτο ήταν ανώτερη. Στα αρχικά στάδια πΉΡΕ διαφορά τεσσάρων πόντων 07-11. Οι παίκτες του Αντώνη Κωνσταντίνου είχαν σταθερή απόδοση και παρά το ανέβασμα του Ροντρίγκο διατήρησαν το προβάδισμα (10-16). Η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν πάρα πολύ καλή και τελικά κέρδισε εύκολα το σετ με 16-25 μειώνοντας σε 1-2 και μπαίνοντας στον αγώνα.

Μια σου μια μου το τέταρτο σετ αφού οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο στο σκορ (07-07). Η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα πιο οργανωμένη προηγήθηκε 10-13 με τους γηπεδούχους να αντιδρούν και να παίρνουν το προβάδισμα με τον Αποστόλου 14-13, εενώ βοήθησε πολύ ο νεοεισελθών Βραζιλιάνος Φερέιρα. Η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα με αιχμή τον Μπαγιάν προηγήθηκε 17-18.

Η Ομόνοια αντέδρασε και παρά την πίεση της Καπάτσος Νέας Σαλαμίνας ισοφάρισε το σκορ για να κερδίσει τελικά με 26-24 και να πάρει τη δύσκολή νίκη με 3-1 σετ.

ΟΜΟΝΟΙΑ(Σ. Σάββα): Πετρακκίδης Α., Πετρακκίδης Σ., Αλεξίου, Ροντρίγκο, Λαμπ, Αποστόλου, Λίμπερο Παπαχριστοδούλου. Αλλαγές: Φερέιρα

ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ(Αντ. Κωνσταντίνου):Μάνθα, Χρυσοστόμου, ΝτεΜάν, Μπαγιάν, Δημητρίου, Ζηκάκης, Λίμπερο: Σαββίδης. Αλλαγές: Προδρόμου

AΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Pokka AEKΚΑΡΑΒΑ – ΑΠΟΕΛ 3-1 ΣΕΤ: 25-16, 18-25, 25-21, 25-20
Ντέρμπι με δυο ομάδες που έδειξαν ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν έγινε στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, όπου η Pokka AEKαραβά κέρδισε το ΑΠΟΕΛ με 3-1 σετ.

Ανώτερη στο πρώτο σετ η ομάδα της Pokka ΑΕΚαραβά έδειξε πιο ομάδα και το πήρε με 25-16 προηγούμενη με 1-0 σετ.

Στο δεύτερο σετ άλλαξε η μορφή του αγώνα αφού η ομάδα του Γιούρι Φιλίποφ ανέβηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει τον αγώνα κερδίζοντας το σετ με 18-25.

Το ντέρμπι στη Λεμεσό συνεχίστηκε στο τρίτο σετ με την προσφυγική ομάδα να είναι καλύτερη στα σημεία να κερδίζει με 25-21 και να παίρνει προβάδισμα 2-1 στα σετ. Με τη ψυχολογία υπέρ της η προσφυγική ομάδα κατόρθωσε να κερδίσει το τέταρτο σετ με 25-20 και να πάρει το τρίποντο.

Pokka AEKΚΑΡΑΒΑ (Ντ. Λέτσιεφ):Σάντζεζ, Χριστοφή, Ράμα, Αντωνιάδης, Χαριδήμου, Χ’’Φιλίππου –Λίιμπερο: Χ’’Δαμιανού.

ΑΠΟΕΛ: (Γ. Φιλίποφ):Γεωργίου, Αβερκίου, Βέρντι, Γκοδόι, Χάσικος, Χαλουμής. Λίμπερο: Παντελή.

ΓΗΠ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΣΕΤ 3-2 ΣΕΤ 25-27, 25-21, 25-22, 22-25, 15-11
Μετά από ένα αγώνα που κρίθηκε μετά από 153 λεπτά η Αναγέννηση Δερύνειας πέτυχε μέσα στην έδρα της σπουδαία νίκη επί της φιλόδοξης Ανόρθωσης με 3-2 σετ και πήρε τους πρώτους δυο βαθμούς στο πρωτάθλημα. Αντίθετα, η Ανόρθωση αρκέστηκε στον ένα.

Συγκλονιστικό το πρώτο σετ με τους «πράσινους» της Δερύνειας να δείχνουν ότι φέτος έκτισαν πολύ καλή ομάδα. Η εμπειρία της Ανόρθωσης που παρατάχθηκε χωρίς τον Κνέζεβιτς που εκτίει ποινή τιμωρίας την βοήθησε να κερδίσει το σετ με 25-27 και να προηγηθεί με 0-1.

Η Αναγέννηση έστειλε τα μηνύματά της στο πρώτο σετ και στο δεύτερο έκανε τη ζημιά στην Ανόρθωση αφού κέρδισε με 25-21 και ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.

Τα άλλα δυο σετ ήταν πανομοιότυπα με τις δυο ομάδες να μοιράζονται από ένα αφού τα κέρδισαν με το ίδιο σκορ. Πρώτα η Αναγέννηση κέρδισε το τρίτο με 25-22 γυρίζοντας το παιχνίδι σε 2-1. Το τέταρτο σετ το πήρε η Ανόρθωση με 25-22 ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 2-2 και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι – μπρέικ. Εκεί πιο ψύχραιμη η Αναγέννηση κέρδισε με 15-11 και τον αγώνα με 3-2 σετ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Γ. Μέλκας):Ττόφιας, Αχιλλέως, Ντάς, Μεντούριτς, Φιλίπας, Πέτρου. Αλλαγές: Χρυσοστόμου, Ελευθερίου, Σωτηρίου.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ: (Αντ. Παπαδόπουλος):Αυγ. Σαββίδης, Παπαιωάννου, Ροντόλφο, Πάντιτς, Παναγιωτίδης, Φάιφερ. Αλλαγές: Στρουγκάρεβιτς, Μοσχοβάκης, Σπύρου.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ: ΠΑΦΙΑΚΟΣ –Ε.Ν. ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ 3-0 ΣΕΤ 25-20, 25-19, 25-19
Ο Παφιακός πιο δύσκολα του αναμενομένου κέρδισε την αξιόμαχη Ε.Ν.Παραλιμνίου με 3-0 σετ και πήρε το πρώτο τρίποντο της χρονιάς. Η νεοφώτιστη ομάδα άνκαι παρατάχθηκε μόνο με οκτώ παίκτες στην Πάφο έδειξε ότι θα αποτελέσει «σκληρό καρύδι» για όλους.

Μετά από ένα πρώτο ωραίο σετ ο Παφιακός βρήκε δυσκολίες απέναντι στους ενθουσιώδεις «βυσσινί» αλλά κέρδισε με 25-20 και το πήρε.

Ο αγώνας συνέχισε να είναι ενδιαφέρον στο δεύτερο σετ με τον Παφιακό να ελέγχει και να κερδίζει με 25-19 «γράφοντας» το 2-0. Το ίδιο έγινε και στο τρίτο σετ με τον Παφιακό να επικρατεί με 25-19 και να παίρνει τον αγώνα με 3-0.

ΠΑΦΙΑΚΟΣ(Ντ. Σέρενατς):Ανδρέου, Οικονομίδης,Σοάρες, Χρυσοστόμου, Ασπιώτης, Βερίσιμο. Αλλαγές: Σωκράτους, Ανθής.

E.N. ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ(Ζ. Λούκοβιτς) : Λούκοβιτς, Λ. Λόντσαρ, Σπαρτιάτης, Χαραλάμπους, Ν. Λόντσαρ, Ερωτοκρίτου.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:38

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Συναγερμός στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δανίας
18:07
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
18:00
Εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.