Πρώτος τίτλος στην καλαθόσφαιρα

Τον πρώτο τίτλο της νέας αγωνιστικής περιόδου, το ΟΠΑΠ Super Cup Ανδρών, θα διεκδικήσουν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου η περσινή πρωταθλήτρια Πετρολίνα ΑΕΚ και ο περσινός κυπελλούχος ΑΠΟΕΛ.

Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» στη Λευκωσία στις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την Cytavision.

Και οι δύο ομάδες θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους για την φετινή αγωνιστική περίοδο, κατακτώντας το ΟΠΑΠ Super Cup. Οι δύο ομάδες πέρσι αναμετρήθηκαν τόσο στους τελικούς του Πρωταθλήματος, όσο και στον τελικό Κυπέλλου.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε από τις δύο ομάδες, ενώ θα ανοίξουν ταμεία και στις εισόδους του σταδίου, μία ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης, με τα εισιτήρια να είναι στα 5 ευρώ. Κάθε οπαδός θα πρέπει να υποδείξει την πολιτική του ταυτότητα κατά την είσοδο του στο γήπεδο. Αξίζει να σημειωθεί πως με απόφαση του Προέδρου και του Δ.Σ. της ΚΟΚ, όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα θα δοθούν στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.

Οι δύο προπονητές και οι δύο αρχηγοί των δύο ομάδων βρέθηκαν στην Διάσκεψη Τύπου για την αναμέτρηση και έκαναν την δική τους αναφορά για το ΟΠΑΠ Super Cup Ανδρών.

Λίνος Γαβριήλ (Προπονητής Πετρολίνα ΑΕΚ): «Είναι ένα παιχνίδι απέναντι σε ένα αντίπαλο, που έχει σίγουρα ξεκινήσει πιο αργά την προετοιμασία του από εμάς, αλλά έχει δείξει σημάδια μέχρι τώρα πολύ θετικά. Είχαμε και ένα φιλικό μεταξύ μας. Παρακολουθήσαμε και το πρώτο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη, που έγινε στην Τσεχία. Η ομάδα ήταν πολύ καλά στημένη, και κατάφερε να κτυπήσει το παιχνίδι μέχρι το τέλος κάτι που δείχνει ότι ο ΑΠΟΕΛ θα είναι ανταγωνιστικός. Ο αντίπαλος μας έχει μία αίγλη σαν ομάδα. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί. Εύχομαι καλή επιτυχία στον ΑΠΟΕΛ».

Δημήτρης Κουστένης (Προπονητής ΑΠΟΕΛ): «Θα γίνει μία αναμέτρηση κόντρα σε δύο ιστορικά σωματεία της Κύπρου. Την ομάδα μου, τον ΑΠΟΕΛ, τον περσινό κυπελλούχο και την ΑΕΚ που ήταν η περσινή πρωταθλήτρια. Σίγουρα οι δύο ομάδες δεν είναι στον βαθμό ετοιμότητας που θα έπρεπε, όμως όλα τα αποτελέσματα μπορούν να έρθουν. Εμείς θέλουμε να συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι γιορτή για το κυπριακό μπάσκετ. Οι δύο ομάδες να σταθούν αντάξιες της ιστορίας τους και ο καλύτερος στο τέλος να πάρει τον τίτλο. Τα δεδομένα δεν είναι υπέρ μας. Ξεκινήσαμε πιο αργά την προετοιμασία, η ΑΕΚ έχει αρκετή ποιότητα και το έχει δείξει, όμως τα παιχνίδια που έχουν την έννοια του τελικού είναι πάντα στο 50-50».

Ιάκωβος Παντελή (Αρχηγός Πετρολίνα ΑΕΚ): «Η φετινή σεζόν ξεκινάει όπως τελείωσε πέρσι, με τις δύο καλύτερες ομάδες της Κύπρου τα τελευταία χρόνια. Η δικιά μας ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται καλύτερη. Προχθές χάσαμε στην παράταση, μας πόνεσε όμως ετοιμαζόμαστε για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς που θα κριθεί το Σάββατο στο ΟΠΑΠ Super Cup. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι  που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μία πολύ καλή ομάδα. Ελπίζουμε να κατακτήσουμε εμείς τον τίτλο».

Βασίλης Κούνας (Αρχηγός ΑΠΟΕΛ): «Καλή χρονιά σε όλους τους αθλητές και να ευχηθώ στην ΑΕΚ να έχει μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Το παιχνίδι του Σαββάτου θα είναι για εμάς το δεύτερο που θα δώσουμε σε τέσσερις ημέρες. Δεν είμαστε 100% έτοιμοι όμως παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα η οποία αποτελείται από ποιοτικούς και ταλαντούχους Κύπριους και ξένους παίκτες, με πολύ καλό προπονητικό επιτελείο. Ευελπιστώ να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να το χαρούνε όλοι οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο γήπεδο ή θα το δούνε από την τηλεόραση».

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:38

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.