Φιλανδία και Αυστρία επιθυμούν να φιλοξενήσουν τις συζητήσεις για το εδαφικό

Η Αυστρία και η Φιλανδία προθυμοποιήθηκαν να φιλοξενήσουν τις συζητήσεις που θα γίνουν για το εδαφικό, αποκάλυψε μιλώντας πριν από λίγο στις Βρυξέλλες, ο Κυβερνητικό Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Εκπρόσωπος, μιλώντας στον Τύπο, εξέφρασε την ικανοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την συμπερίληψη στα συμπεράσματα που αφορούν τη μετανάστευση και ειδικότερα στο θέμα της φιλελευθεροποίησης των θεωρήσεων εισόδου με την Τουρκία, έχει συμπεριληφθεί η εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι όλων των κρατών μελών, χωρίς καμία διάκριση - η ανάγκη να υπάρχει αυτή η αποτελεσματική συνεργασία και με τα 28 κράτη μέλη. Είναι θετικό το γεγονός, είπε ο Εκπρόσωπος ότι στα συμπεράσματα που έχουν υιοθετηθεί, έχει προστεθεί η εν λόγω αναφορά.
“Από εκεί και πέρα, ως σύνοψη των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας”, συμπλήρωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, “θα πρέπει να πούμε ότι το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων που ήταν αυτό που κυριάρχησε των συζητήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας προκύπτουν δύο πού σημαντικά δεδομένα: το πρώτο αφορά το γεγονός ότι οι συνομιλητές του Προέδρου, οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιλαμβάνονται ότι εν έτη 2016 δεν μπορούμε να μιλάμε για εγγυήσεις από ένα τρίτο κράτος προς ένα κράτος μέλος της ΕΕ. Θεωρούμε ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία την εν λόγω προσέγγιση από τα κράτη μέλη της ΕΕ ιδιαίτερα σημαντική. Το Δεύτερο σημείο είναι το γεγονός ότι η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας θεωρείται ότι δίνει όλες εκείνες τις απαντήσεις, προσφέρει όλες εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες για να αντιμετωπίζονται οι όποιες ενδεχόμενες ανησυχίες για το θέμα της ασφάλειας”.
“Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις συναντήσεις που είχαν συζήτησαν το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα να αναφέρουμε ότι δύο από τα κράτη μέλη της ΕΕ, η Αυστρία και η Φιλανδία, έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να φιλοξενήσουν τις συζητήσεις που θα γίνουν για το εδαφικό.

Πηγή: Αθανάσιος Αθανασίου, ΡΙΚ Βρυξέλλες

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:38

Τελευταιες Ειδησεις

12 Μαΐου
Η Κομισιόν καλεί τα ΚΜ να περιορίσουν ακόμα και τα απαραίτητα ταξίδια από Ινδία για να περιοριστεί η μετάλλαξη
21:55
Επικοινωνία Μπλίνκεν - Νετανιάχου: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις του για «τερματισμό της βίας»
21:42
Συμπλοκή έξω από εκκλησία στους Τρούλλους
21:15
Ακόμα δύο θάνατοι από COVID-19, 260 νέα περιστατικά, 173 νοσηλεύονται
21:13
ΗΠΑ: Ο πανικός των αυτοκινητιστών προς αναζήτηση βενζίνης αυξάνεται
21:05
Οι ΗΠΑ επανελαμβάνουν ρητά ότι αναγνωρίζουν μόνο την ΚΔ και δεν αναγνωρίζουν την ούτω καλούμενη τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου
20:35
Δραματική νίκη για την Πάφο
20:25
Τα CDC εντόπισαν 28 περιστατικά θρομβώσεων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson
20:25
Παρελθόν τρείς από τον Απόλλωνα
20:15
Νέος καταιγισμός ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ ανακοίνωσε η Χαμάς - Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ
20:15
Κόκκινος: Δεν θα υλοποιηθεί τελικά η ψηφιακή εφαρμογή του safepass
20:08
ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον στέλνει αντιπροσωπεία για να παροτρύνει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να αποκλιμακώσουν τη βία
20:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand