Αντιδρούν οι εργαζόμενοι σε μεταβίβαση του πύργου ελέγχου σε κρατική εταιρεία ιδιωτικού δικαίου

Στις έντονες αντιδράσεις  των εργαζομένων προσκρούει το νομοσχέδιο που προβλέπει τη μεταβίβαση του  ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας σε κρατική εταιρεία ιδιωτικού δικαίου.

Κατά τη συζήτηση στην επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής, εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν ότι ενώ αρχικά είχε συμφωνηθεί το κείμενο του νομοσχεδίου με το Γιουροκοντρολ, ακολούθως η Νομική Υπηρεσία προέβη σε τροποποιήσεις με αποτέλεσμα της σημαντική αλλοίωση του.
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν  διαφωνίες με την μετατροπή της εταιρείας από μονομετοχική σε πολυμετοχική και την συμπερίληψη της δυνατότητας πτώχευσης, ενώ ζητούν διευκρινήσεις σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων που θα μεταφερθούν από το δημόσιο τομέα στην κρατική εταιρεία, καθώς και τη συμπερίληψη πρόνοιας που να δίνει τη δυνατότητα στήριξης της εταιρείας από το κράτος στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.
Ο πρόεδρος της συντεχνίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, δήλωσε ενώπιον της επιτροπής  ότι το Γιούροκοντρολ στην ουσία  συμβούλευσε τη συντεχνία να μην αποδεχτεί το νομοσχέδιο όπως αυτό έχει κατατεθεί και να προτρέψει τα μέλη της να μην επιλέξουν την μετάβαση τους στην εταιρεία ιδιωτικού δικαίου. Ανάλογες επιφυλάξεις εξέφρασαν εκπρόσωποι και των άλλων συντεχνιών.
Ο υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη αποδεχθεί, στο πλαίσιο της λογικής,  οτιδήποτε που θα μειώσει τις ανησυχίες των εργαζομένων γιατί επιθυμία του κράτους είναι να επιλέξουν την μεταφορά τους στην υπό ίδρυση εταιρεία που θα αναλάβει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

Πηγή: Νίκος Σχίζας, ΡΙΚ βουλή

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:38

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
21:52
Τζο Μπάιντεν και Ερντογάν θα συνομιλήσουν αύριο στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη
21:04
Ο ΓΓ του ΑΛΕΛ υπογράμμισε εκ νέου τη σταθερή εναντίωση του Κόμματος στη διχοτόμηση και τη προσήλωσή του στη συμφωνημένη βάση λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
20:27
Έφτασαν το απόγευμα στην Κύπρο τα δύο νέα μισθωμένα αεροπλάνα τύπου Air Tractor
20:11
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργοποίησαν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας
19:24
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η τριήμερη σύνοδος του ΝΑΤΟ που ξεκινά αύριο στη Μαδρίτη
18:52
ΗΠΑ: Πενήντα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες νεκροί μέσα σε αποθηκευτικό χώρο φορτηγού
18:17
Κιλιτσντάρογλου: ''Αντί ο Ταγίπ Ερντογάν να πει "δεν αναγνωρίζω τον Νίκο Αναστασιάδη", θα φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί του"
17:59
To Μεσογειακό Χωριό υποδέχτηκε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
17:34
Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στις 19 Οκτωβρίου 2023 προανήγγειλε η Στέρτζιον
17:11
Η Επιτροπή Προσφύγων ολοκλήρωσε την συζήτηση νομοσχεδίου για την είσπραξη του τέλους 0.4% επί των αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών εταιριών με ακίνητα
16:31
Μαθητές του σχολείου του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου ενημερώθηκαν για την ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου
15:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand