Αντιδρούν οι εργαζόμενοι σε μεταβίβαση του πύργου ελέγχου σε κρατική εταιρεία ιδιωτικού δικαίου

Στις έντονες αντιδράσεις  των εργαζομένων προσκρούει το νομοσχέδιο που προβλέπει τη μεταβίβαση του  ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας σε κρατική εταιρεία ιδιωτικού δικαίου.

Κατά τη συζήτηση στην επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής, εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν ότι ενώ αρχικά είχε συμφωνηθεί το κείμενο του νομοσχεδίου με το Γιουροκοντρολ, ακολούθως η Νομική Υπηρεσία προέβη σε τροποποιήσεις με αποτέλεσμα της σημαντική αλλοίωση του.
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν  διαφωνίες με την μετατροπή της εταιρείας από μονομετοχική σε πολυμετοχική και την συμπερίληψη της δυνατότητας πτώχευσης, ενώ ζητούν διευκρινήσεις σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων που θα μεταφερθούν από το δημόσιο τομέα στην κρατική εταιρεία, καθώς και τη συμπερίληψη πρόνοιας που να δίνει τη δυνατότητα στήριξης της εταιρείας από το κράτος στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.
Ο πρόεδρος της συντεχνίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, δήλωσε ενώπιον της επιτροπής  ότι το Γιούροκοντρολ στην ουσία  συμβούλευσε τη συντεχνία να μην αποδεχτεί το νομοσχέδιο όπως αυτό έχει κατατεθεί και να προτρέψει τα μέλη της να μην επιλέξουν την μετάβαση τους στην εταιρεία ιδιωτικού δικαίου. Ανάλογες επιφυλάξεις εξέφρασαν εκπρόσωποι και των άλλων συντεχνιών.
Ο υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη αποδεχθεί, στο πλαίσιο της λογικής,  οτιδήποτε που θα μειώσει τις ανησυχίες των εργαζομένων γιατί επιθυμία του κράτους είναι να επιλέξουν την μεταφορά τους στην υπό ίδρυση εταιρεία που θα αναλάβει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

Πηγή: Νίκος Σχίζας, ΡΙΚ βουλή

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:38

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.