Αναστολή της αποκοπής των δέντρων στο Ξυλοφάγου μέχρι το νέο έτος

Αναστολή μέχρι το νέο έτος της απόφασης των Βρετανών για αποκοπή δέντρων στο δάσος της Ξυλοφάγου, που είναι έδαφος των Βρετανικών Βάσεων, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης.

Σε δηλώσεις του ο Κοινοτάρχης Ξυλοφάγου Τάσος Αγγλογάλλος ανέφερε ότι μετά την ενέργεια των Βρετανών στρατιωτών να μεταβούν στην περιοχή Παναγίας Ευαγγελίστριας και να αποκόψουν δέντρα, γύρω στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο ίδιος, ο Πολιτικός Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων και ο Αστυνομικός Διευθυντής των Βάσεων Δεκέλειας.

Πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση «συμφωνήθηκε η αναστολή για όλη τη διάρκεια του 2016, της αποκοπής των δέντρων στη περιοχή, μέχρις ότου διεξαχθούν οι Δημοτικές Εκλογές και αρχίσουν διαπραγματεύσεις με το νέο Κοινοτικό Συμβούλιο. Ακόμα συμφωνήθηκε όπως οι συγκεντρωθέντες κάτοικοι Ξυλοφάγου αφήσουν τους Βρετανούς στρατιώτες να επιστρέψουν με τα φορτηγά και τα μηχανήματα στη βάση τους».

Σημείωσε ακόμα ότι «επήλθε συμφωνία να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με το Τμήμα Δασών μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προκειμένου να γίνει κάποια διαμόρφωση του δάσους της Ξυλοφάγου».

Επίσης οι Βρετανικές Βάσεις ανέλαβαν όπως προχωρήσουν σε ακύρωση της απόφασης που είχαν λάβει πριν από δύο περίπου χρόνια για αποκοπή των δέντρων που υπάρχουν στη περιοχή της Παναγίας Ευαγγελίστριας του Ξυλοφάγου, όπου υπάρχει και το πεδίο βολής τους.  

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 3 σήμερα τα ξημερώματα, 250 περίπου Βρετανοί στρατιώτες που επέβαιναν σε 15 – 20 φορτηγά, μετέβησαν στην περιοχή και με μηχανήματα άρχισαν να κόβουν ακακίες, ευκαλύπτους, πεύκα ακόμα και οπωροφόρα δέντρα.

Οι κάτοικοι της Ξυλοφάγου αντιλήφθηκαν την ενέργεια των Βρετανών και άρχισαν να συγκεντρώνονται στην περιοχή με αποτέλεσμα να τους εγκλωβίσουν στο χώρο και να μην τους αφήνουν να φύγουν.Ο Κοινοτάρχης Ξυλοφάγου έδωσε οδηγίες και δόθηκε φαγητό και νερό στους Βρετανούς στρατιώτες, ενώ γύρω στις 12 το μεσημέρι η κατάσταση εξομαλύνθηκε και οι κάτοικοι αποχώρησαν από την περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 22:39

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.