Βρετανίδα αεροπόρος ολοκλήρωσε επικό ταξίδι

H Βρετανίδα αεροπόρος Τρέισι Κέρτις Τέιλορ πέταξε με το ανοιχτό διπλάνο αεροσκάφος της κατά μήκος του λιμανιού του Σίδνεϊ και προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Με τον τρόπο αυτό ολοκλήρωσε ένα ταξίδι διάρκειας τριών μηνών από τη Βρετανία, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή με εκείνη μιας πρωτοπόρου αεροπόρου.

Η 53χρονη πιλότος ξεκίνησε από το Φάρνμπορο την 1η Οκτωβρίου για να ακολουθήσει τη διαδρομή που έκανε η θρυλική αεροπόρος Έιμι Τζόνσον, η οποία το 1930 έγινε η πρώτη γυναίκα που έκανε με το αεροπλάνο της, μόνη της, τη διαδρομή Βρετανία- Αυστραλία. «Χρειάζομαι ένα ποτό» δήλωσε η Κέρτις Τέιλορ στους δημοσιογράφους που την περίμεναν ενώ αποβιβαζόταν από το Boeing Stearman του 1942 και στην οποία προσέφεραν ένα ποτήρι σαμπάνιας.

«Το γεγονός ότι αντίκρισα όλα αυτά τα εμβληματικά τοπία, τα διαφορετικά εδάφη, τη βλάστηση, απλά η καλύτερη θέα στον κόσμο» επισήμανε η ίδια. «Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να πετάξουν όπως ακριβώς έκανα εγώ» σημείωσε.

Η Τέιλορ διέσχισε μια απόσταση 14.000 μιλίων (22.000 χιλιόμετρα) και πέρασε από 23 χώρες χρησιμοποιώντας 8000 λίτρα καυσίμων.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:08

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.