Ομήρου: Ζημιογόνες οι υπέρμετρες προσδοκίες για το Κυπριακό

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό βρίσκονται σε κομβικό σημείο και η Βουλή, αναμένει σύντομα να υπάρξει διευθέτηση για ενημέρωση του Σώματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις στο Τρίτο, ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, υπενθύμισε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, η ενημέρωση της Βουλής αναβλήθηκε, λόγω των υποχρεώσεων του προέδρου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ανέφερε επίσης ότι οι  επαναλαμβανόμενες απογοητευτικές, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις του Μουσταφά Ακκιντζί, αποτελούν ουσιαστικά επανάληψη προηγούμενων τοποθετήσεων Τουρκοκυπρίων ηγετών και της Τουρκίας.

Οι υπέρμετρες προσδοκίες, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, είναι ζημιογόνες γιατί δημιουργήθηκε η εντύπωση στη διεθνή κοινότητα, ότι υπάρχει πρόοδος και δεν είναι αναγκαία η άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία για να μεταβάλει την αδιάλλακτη στάση της.

Μιλώντας στο Τρίτο ο πρόεδρος της βουλής ανέφερε ακόμη, πώς το θέμα που προέκυψε με τα ωράρια των καταστημάτων αποτελεί μείζονος πολιτειακής και θεσμικής σημασίας,  σχολιάζοντας έτσι την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ανώτατο Δικαστήριο, για τους κανονισμούς που ενέκρινε η Βουλή.

Κι αυτό, όπως εξήγησε, γιατί το θέμα αφορά στην πραγματικότητα τις συντεταγμένες εξουσίες της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο κύριος Ομήρου, τόνισε ότι η Βουλή θα δώσει τη μάχη ενώπιον του Ανώτατου, προσθέτοντας ότι ήδη έχει προχωρήσει στο διορισμό δικηγόρου, ο οποίος θα χειρισθεί την υπόθεση στις 12 Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε η Κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις και να προσεγγίσει το θέμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή που θα ικανοποιεί όλες

Σύνταξη: Νίκος Κέττηρος-Μαρία Λουκαίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.