Έτοιμο για διαμεσολάβηση μεταξύ Ιράν και Σ. Αραβίας το Ιράκ

Το Ιράκ θα μεσολαβήσει μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε  ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Ιμπραχίμ Αλ Τζααφάρι.

Ο ίδιος έκανε τις δηλώσεις αυτές στα πλαίσια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ από την Τεχεράνη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, και η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την ιρανική κρατική τηλεόραση.

Ο Ζαρίφ σημείωσε από την πλευρά του ότι η Σαουδική Αραβία πυροδοτεί τις εντάσεις στην περιοχή, την ώρα που η Τεχεράνη προσπαθεί να τις αμβλύνει.

"Η δημιουργία έντασης δεν είναι ένδειξη ισχύος, αλλά αδυναμίας", σημείωσε.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών προσέθεσε ότι "εδώ και δυόμιση χρόνια η Σαουδική Αραβία εναντιώνεται στις προσπάθειες τις ιρανικής διπλωματίας".

Η Σαουδική Αραβία "εναντιώθηκε στην πυρηνική συμφωνία" που συνήφθη τον Ιούλιο μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων, ακολουθώντας σε αυτό το "σιωνιστικό καθεστώς" του Ισραήλ, σημείωσε.

Το Ιράν αντιθέτως, υπογράμμισε,  "εξακολουθεί να επιζητεί την ειρήνη και την κατανόηση με τους γείτονές του", χωρίς "να επιζητεί να δημιουργήσει εντάσεις".

Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι οργισμένοι διαδηλωτές το Σάββατο το βράδυ στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη και στο σαουδαραβικό προξενείο στην Μασχάντ, στο βορειοανατολικό Ιράν, δεν γίνονται "κατά κανέναν τρόπο αποδεκτές", δήλωσε τέλος ο Ζαρίφ, υπενθυμίζοντας ότι αυτή ήταν η θέση "όλων των Ιρανών αξιωματούχων".

Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με το Ιράν την Κυριακή αφού Ιρανοί διαδηλωτές επιτέθηκαν στις διπλωματικές αποστολές της, σε ένδειξη αντίδρασης για την απόφαση του σουνιτικού βασιλείου να εκτελέσει το Σάββατο 47 ανθρώπους μεταξύ των οποίων ο επιφανής σιίτης ιερωμένος Νιμρ αλ-Νιμρ.

Πηγή: Skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:11

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.