Αγιασμός των υδάτων στην κατεχόμενη Καρπασία-photo-

Αγιασμός των υδάτων έγινε και στην κατεχόμενη Καρπασία. Τελέστηκε λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος και ακολούθησε, σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο καθαγιασμός των υδάτων στη θάλασσα, δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Θέρισσου.

Ανήμερα των Φώτων κτύπησαν και πάλι οι καμπάνες στην Κατεχόμενη Καρπασία. Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης τελέστηκε και φέτος, για τρίτη φορά μετά την τουρκική εισβολή και την κατάληψη της Καρπασίας, η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στην  Αγία Τριάδα. Δεκάδες πιστοί κυρίως πρόσφυγες με προεξάρχοντες τους εναπομείναντες  ηρωικούς εγκλωβισμένους της χερσονήσου κατέκλυσαν την κατεχόμενη εκκλησία και συμμετείχαν στην  πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

karpasia 3


Μετά το τέλος των Ιερών Ακολουθιών στην Αγία Τριάδα πραγματοποιήθηκε από τον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο ο καθαγιασμός των υδάτων με την ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα δίπλα από τον ιστορικό χώρο της εκκλησίας του Αγίου Θέρισσου.

karpasia 1

Αρκετοί ήταν οι κολυμβητές, οι οποίοι αψήφησαν το κρύο και έπεσαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Σταυρό από την θάλασσα.

Σύνταξη: Δέσποινα Κουρή

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:10

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.