Κώστας Κληρίδης: "Επιλεκτική και παραπλανητική διαρροή"

Επιλεκτική και παραπλανητική χαρακτηρίζει ο Γενικός Εισαγγελέας τη διαρροή μέρους του πορίσματος για το επεισόδιο σε κοινοβουλευτική επιτροπή μεταξύ των βουλευτών Ανδρέα Κυπριανού του Δησύ και Ειρήνης Χαραλαμπίδου του ΑΚΕΛ.

Σε ανακοίνωση, ο Κώστας Κληρίδης καταδικάζει τη διαρροή από υπηρεσιακής φύσεως αστυνομικά έγγραφα, με σκοπό, όπως αναφέρει, την εξυπηρέτηση των προθέσεων γνωστών κύκλων να πλήξουν ανεξάρτητους θεσμούς της Δημοκρατίας και να προωθήσουν δικές τους επιδιώξεις.

Προσθέτει ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει την ουσία δημοσιευμάτων που προέρχονται από διαρροές. Επισημαίνει ωστόσο ότι για το συγκεκριμένο επεισόδιο έλαβε μιά καθαρά νομική απόφαση, η οποία εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον χωρίς καμία πρόθεση εύνοιας ή προκατάληψη προς οποιονδήποτε από τους εμπλεκόμενους.

Ο Γενικός Εισαγγελέας επαναδημοσιοποιεί το σκεπτικό της απόφασής του για το θέμα της 31ης Ιουλίου, πέρσι. Πέραν τούτου, προσθέτει, η αναμόχλευση του θέματος για εξυπηρέτηση αλλότριων επιδιώξεων, μόνο αλγεινές εντυπώσεις μπορεί να δημιουργήσει.

Στο μεταξύ, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου αναφέρει ότι τα γεγονότα που αφορούν την επίθεση που δέχτηκε σε αίθουσα της Βουλής από συνάδελφό της είναι αυτά που καταγράφονται στο πόρισμα των ανακριτών και τα οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος".

Η  βουλευτής του ΑΚΕΛ σημειώνει ότι έκανε τότε καταγγελία στην Αστυνομία επειδή αυτό ήταν το σωστό. Αυτό όφειλε, προσθέτει, για τις χιλιάδες γυναίκες που δέχονται απειλές, εκφοβισμούς και άσεμνες επιθέσεις και δεν είναι δημόσια πρόσωπα για να προστατευθούν από το αξίωμα ή τις διασυνδέσεις τους.

Η κα Χαραλαμπίδου χαρακτηρίζει σφάλμα με κινδύνους, την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για μη δίωξη του βουλευτή του Δησύ. Οι κίνδυνοι αυτοί, αναφέρει, έχουν να κάνουν με την αποθάρρυνση γυναικών να καταγγέλλουν επιθέσεις αλλά και την τοποθέτηση του πήχη της δίωξης τόσο ψηλά ώστε κάποιοι να τη γλυτώνουν.

Προσθέτει ότι με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, αυτό που έζησε είναι καταγραμμένο χωρίς συσκοτίσεις και στρεβλώσεις και δεν χρειάζεται να αποδεικνύει όσα έγιναν και να παλεύει ενάντια σε ψέματα και υπονοούμενα.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Κυπριανού αποδίδει σε σκοπιμότητα και μάλιστα προεκλογική την επαναφορά στο προσκήνιο του θέματος της λεκτικής αντιπαράθεσής του με την Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Σε γραπτή δήλωση, αναφέρει ότι συμφωνεί απόλυτα με τη δήλωση του κου Κληρίδη για επιλεκτικές και στοχευμένες διαρροές.

Η επαναφορά του θέματος, υπογραμμίζει, το οποίο διερευνήθηκε πλήρως και υπάρχει νομικό πόρισμα από τη Νομική Υπηρεσία, δεν μπορεί παρά να έχει σκοπιμότητα, και μάλιστα προεκλογική. Ο τόπος, τονίζει, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα και προσθέτει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα προεκλογικά παίγνια οποιουδήποτε.

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς, Μελίνα Καραγεωργίου, Σταυρούλα Στεργίδου

Πηγή: Τηλεόραση, Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:11

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Επίδομα θέρμανσης ζητά από την Κυβέρνηση η ΔΕΟΚ
13:25
Ξενάγηση στο «Σημείο Μηδέν» από τον Ελπιδοφόρο θα έχει την Παρασκευή ο Κ. Μητσοτάκης
13:13
Στις 9 Οκτωβρίου η πορεία της Europa Donna Κύπρου με τις Ροζ Φιγούρες
13:02
Τρίτη η Κύπρος στη λίστα των περισσότερων αυτοκινήτων ανά κάτοικο στην ΕΕ, σύμφωνα με Eurostat
12:56
Το Σάββατο βλέπει τον Γκουτέρες ο Τατάρ – Δήλωσε ικανοποιημένος από την ομιλία Ερντογάν
12:42
Aπόλλων : Πνέει τα μένα κατά του Γιώργου Νικολάου, ζητεί την άμεση παύση του
12:38
Τέθηκε υπό διήμερη κράτηση η 36χρονη γυναικολόγος που είναι ύποπτη για πλαστογραφία
12:34
ΔΟΞΑ : Καταγγελία στην επιτροπή δεοντολογίας, για πιθανή χειραγώγηση του ματς με την Ομόνοια
12:30
ΚΟΚ : Με κάθε επισημότητα η υποβολή υποψηφιότητας ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2025
12:27
Τραυματισμός 81χρονου σε τροχαίο στην Πάφο
12:20
Ένταξη στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά μελετά η Βρετανία
12:03
Παρατηρείται ύφεση του κορονοϊού και λιγοστές εισαγωγές ασθενών στα Νοσοκομεία, λέει η Α. Χατζηγιάννη
11:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand