Κώστας Κληρίδης: "Επιλεκτική και παραπλανητική διαρροή"

Επιλεκτική και παραπλανητική χαρακτηρίζει ο Γενικός Εισαγγελέας τη διαρροή μέρους του πορίσματος για το επεισόδιο σε κοινοβουλευτική επιτροπή μεταξύ των βουλευτών Ανδρέα Κυπριανού του Δησύ και Ειρήνης Χαραλαμπίδου του ΑΚΕΛ.

Σε ανακοίνωση, ο Κώστας Κληρίδης καταδικάζει τη διαρροή από υπηρεσιακής φύσεως αστυνομικά έγγραφα, με σκοπό, όπως αναφέρει, την εξυπηρέτηση των προθέσεων γνωστών κύκλων να πλήξουν ανεξάρτητους θεσμούς της Δημοκρατίας και να προωθήσουν δικές τους επιδιώξεις.

Προσθέτει ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει την ουσία δημοσιευμάτων που προέρχονται από διαρροές. Επισημαίνει ωστόσο ότι για το συγκεκριμένο επεισόδιο έλαβε μιά καθαρά νομική απόφαση, η οποία εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον χωρίς καμία πρόθεση εύνοιας ή προκατάληψη προς οποιονδήποτε από τους εμπλεκόμενους.

Ο Γενικός Εισαγγελέας επαναδημοσιοποιεί το σκεπτικό της απόφασής του για το θέμα της 31ης Ιουλίου, πέρσι. Πέραν τούτου, προσθέτει, η αναμόχλευση του θέματος για εξυπηρέτηση αλλότριων επιδιώξεων, μόνο αλγεινές εντυπώσεις μπορεί να δημιουργήσει.

Στο μεταξύ, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου αναφέρει ότι τα γεγονότα που αφορούν την επίθεση που δέχτηκε σε αίθουσα της Βουλής από συνάδελφό της είναι αυτά που καταγράφονται στο πόρισμα των ανακριτών και τα οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος".

Η  βουλευτής του ΑΚΕΛ σημειώνει ότι έκανε τότε καταγγελία στην Αστυνομία επειδή αυτό ήταν το σωστό. Αυτό όφειλε, προσθέτει, για τις χιλιάδες γυναίκες που δέχονται απειλές, εκφοβισμούς και άσεμνες επιθέσεις και δεν είναι δημόσια πρόσωπα για να προστατευθούν από το αξίωμα ή τις διασυνδέσεις τους.

Η κα Χαραλαμπίδου χαρακτηρίζει σφάλμα με κινδύνους, την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για μη δίωξη του βουλευτή του Δησύ. Οι κίνδυνοι αυτοί, αναφέρει, έχουν να κάνουν με την αποθάρρυνση γυναικών να καταγγέλλουν επιθέσεις αλλά και την τοποθέτηση του πήχη της δίωξης τόσο ψηλά ώστε κάποιοι να τη γλυτώνουν.

Προσθέτει ότι με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, αυτό που έζησε είναι καταγραμμένο χωρίς συσκοτίσεις και στρεβλώσεις και δεν χρειάζεται να αποδεικνύει όσα έγιναν και να παλεύει ενάντια σε ψέματα και υπονοούμενα.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Κυπριανού αποδίδει σε σκοπιμότητα και μάλιστα προεκλογική την επαναφορά στο προσκήνιο του θέματος της λεκτικής αντιπαράθεσής του με την Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Σε γραπτή δήλωση, αναφέρει ότι συμφωνεί απόλυτα με τη δήλωση του κου Κληρίδη για επιλεκτικές και στοχευμένες διαρροές.

Η επαναφορά του θέματος, υπογραμμίζει, το οποίο διερευνήθηκε πλήρως και υπάρχει νομικό πόρισμα από τη Νομική Υπηρεσία, δεν μπορεί παρά να έχει σκοπιμότητα, και μάλιστα προεκλογική. Ο τόπος, τονίζει, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα και προσθέτει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα προεκλογικά παίγνια οποιουδήποτε.

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς, Μελίνα Καραγεωργίου, Σταυρούλα Στεργίδου

Πηγή: Τηλεόραση, Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:11

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.