Αποφασιστικής σημασίας οι συναντήσεις Ιανουαρίου

Αποφασιστικής σημασίας για την περαιτέρω πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, χαρακτηρίζονται από διπλωματικές πηγές, οι τρεις συναντήσεις που θα έχουν τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακκιντζί.

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντηθούν στις 7, στις 14 και στις 29 Ιανουαρίου. Στη συνάντηση της Πέμπτης, κύριο θέμα συζήτησης θα είναι το Περιουσιακό, για το οποίο υπάρχουν ακόμη διαφωνίες με την τουρκική πλευρά να δίδει βάρος σε δικαιώματα του χρήστη.

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει προβληματισμός για το πώς οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συνεχίσουν εάν μέχρι το τέλος του μήνα δεν σημειωθεί πρόοδος στο Περιουσιακό. Βούληση, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, είναι να υπάρξει συνέχεια μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση ενδεχομένως με συζήτηση κάποιων άλλων κεφαλαίων.

Διαφορές, όμως, φαίνεται να υπάρχουν και σε άλλα κεφάλαια, όπως αυτό της διακυβέρνησης, με την τουρκοκυπριακή πλευρά να εμμένει στο ζήτημα της εκ περιτροπής προεδρίας, παρά τις εναλλακτικές προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Η Τουρκοκυπριακή πλευρά φαίνεται επίσης να ζητεί  εκ περιτροπής προεδρία και για το Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ διαφωνίες φαίνεται να καταγράφονται και στο θέμα της μεταβατικής περιόδου.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαϊδου

Πηγή: Πάρης Ποταμίτης

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:11

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.