Αποφασισμένη για πάταξη κάθε μορφής παρανομίας δηλώνει η Αστυνομία

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκονται τα αποτελέσματα στοχευμένων επιχειρήσεων που έγιναν τον πρώτο μήνα του 2016, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και την πρόληψη και μείωση κάθε μορφής παρανομίας, είτε αυτή αφορά το έγκλημα, είτε τροχαίες παραβάσεις.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι έγιναν στη βάση αξιολόγησης στοιχείων, δεδομένων και πληροφοριών και τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων τυγχάνουν μελέτης και περαιτέρω επεξεργασίας για αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αναβάθμισης γενικότερα του έργου που προσφέρει η Αστυνομία για την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια του πολίτη.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο έγιναν 3,770 έλεγχοι σε οχήματα, ενώ ο αριθμός των καταγγελιών για διάφορα τροχαία αδικήματα ανήλθε σε 10,733. Επιπρόσθετα έγιναν 7,123 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα και 7,019 έλεγχοι αλκοτέστ, από τους οποίους έχουν προκύψει 577 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. Ταυτόχρονα   εκδόθηκε αριθμός γραπτών παρατηρήσεων σε οδηγούς για διάφορα τροχαία αδικήματα και σε κάποιες περιπτώσεις παρασχέθηκε οδική βοήθεια από μέλη της τροχαίας.

Επίσης έγιναν παγκύπρια 4,608 έλεγχοι σε νυχτερινά κέντρα, από τους οποίους έχουν προκύψει 1,290 καταγγελίες για διάφορα αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο, ενώ στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου που αφορά ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, ελέγχθηκαν 307 φρουροί ασφαλείας, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε το παράνομο.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πρόκειται για έναν μεγάλο αριθμό τροχαίων καταγγελιών που έχουν γίνει μέσα σε ένα μήνα και πως οι 577 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ μεταφράζονται σε 20 περίπου μεθυσμένους οδηγούς την ημέρα, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι σίγουρα οι αριθμοί προβληματίζουν και για το λόγο αυτό "έχει σημασία να επεξεργαστούν τα στοιχεία, για να δούμε ακριβώς που εντοπίζεται το πρόβλημα και ποιοι παράμετροι βοηθούν στην μείωση του", υποδεικνύοντας παράλληλα, τη σημασία που η Αστυνομία προσδίδει και στο θέμα της πρόληψης.

Εξάλλου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι, λόγω των καιρικών συνθηκών που είχαμε μέσα στον Ιανουάριο, εκδόθηκαν σχετικές ανακοινώσεις και όπως έχει διαπιστωθεί, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις της Αστυνομίας, "και αυτό φαίνεται και από τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα σχόλια και παρατηρήσεις των πολιτών".

Υπογράμμισε παράλληλα ότι η Αστυνομία προγραμματίζει την αναβάθμιση της παρουσίας και επικοινωνίας της με τους πολίτες, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε έγκαιρα και έγκυρα να παρέχονται πληροφορίες για το οδικό δίκτυο αλλά και οτιδήποτε άλλο ενδιαφέρει τους πολίτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 03:45

Τελευταιες Ειδησεις

28 Νοεμβρίου
ΥΠΑΜ:Mε σύνεση και ψυχραιμία να αντιμετωπίσουμε τις κλιμακούμενες τουρκικές ενέργειες και προκλήσεις
14:01
Aβραάμ Ηλία:Απόλυτα δικαιολογημένο το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τα παιδιά δημοτικών σχολείων
13:45
Σε ρυθμούς Ισλανδίας η Εθνική γυναικών
13:28
Μπεργκ: «Αυτα τα παιχνίδια σε κρατούν ζωντανό» (βίντεο)
13:25
Στο 20%- 30% κυμαίνεται η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής, σύμφωνα με Πρόεδρο ΟΣΙΚΑ
12:52
Υπό κράτηση ο 18χρονος που ενεπλάκη στο θανατηφόρο δυστύχημα στην Πάφο με θύμα 23χρονο
12:25
Αποσωληνώθηκε ο τραυματίας καλαθοσφαιριστής της ΑΕΛ
12:03
Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και την διχοτόμηση, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής
11:44
Εντείνονται οι προκλήσεις και τα αδιέξοδα, οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι λέει ο ΥΠΕΣ
11:23
Τζερόμ Πάουελ: Στοίχημα η μείωση του πληθωρισμού στη δεύτερη θητεία του ως πρόεδρος της Fed
11:07
Σε προληπτική καραντίνα τέθηκαν πέντε Κύπριοι ταξιδιώτες, οι οποίοι έφθασαν από τη Νότιο Αφρική
10:53
Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα, σε ατμόσφαιρα βίας και διαφθοράς
10:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand