Σε αναζήτηση χρηματοδοτών της λύσης στο Λονδίνο

Η πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό και η προοπτική ευτυχούς κατάληξής τους, καθώς και το θέμα της κάλυψης των οικονομικών απαιτήσεων μιας λύσης, απασχόλησαν τις συναντήσεις που είχε στο Λονδίνο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

Ο διπλωμάτης των Ηνωμένων Εθνών είχε επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Φόρεϊν Όφις και της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς και με στελέχη του Σίτι, του χρηματοοικονομικού κέντρου της βρετανικής πρωτεύουσας.
Δεν είχε την ευκαιρία ωστόσο να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του Φόρεϊν Όφις, λόγω της απουσίας του υπουργού Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ στην Αθήνα και του υπουργού Ευρώπης Ντέιβιντ Λίντινγκτον στη Λιθουανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Άιντα μετέφερε στους Βρετανούς υπηρεσιακούς παράγοντες την εκτίμηση ότι υπάρχει τώρα μία πραγματική ευκαιρία για επανένωση της Κύπρου, μέσω μίας δίκαιης και διαρκούς λύσης.
Οι Βρετανοί αξιωματούχοι επαναβεβαίωσαν τη δέσμευση της κυβέρνησής τους να κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, ώστε να υποστηρίξει τις δύο κοινότητες στις προσπάθειές τους για επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων.
Στο πλαίσιο της συζήτησης περί προσδιορισμού των οικονομικών απαιτήσεων της λύσης και χρηματοδότησης αυτής, ο κ. Άιντα συναντήθηκε με ανώτερα στελέχη και οικονομικούς ειδήμονες από χρηματοοικονομικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο Σίτι. Οι συναντήσεις έγιναν με τη διευκόλυνση του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Νορβηγός διπλωμάτης βρέθηκε στο Λονδίνο με την ευκαιρία της παρουσίασης της νεότερης ετήσιας έκθεσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, του οποίου είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου, για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πλανήτης το 2016.

Ανταπόκριση: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:00

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.