Μισό εκατομμύριο ευρώ μίζες σε στελέχη του ΣΑΠΑ έδωσε εταιρεία

Χρηματικό ποσό που πλησιάζει το μισό εκατομμύριο ευρώ παραδέχθηκε ότι μοίρασε ως μίζες σε στελέχη του ΣΑΠΑ ο εκτελεστικός διευθυντής της κατασκευαστικής εταιρείας ΜΕΤΚΟΝ που είχε εκτελέσει το κομμάτι του αποχετευτικού στα όρια του δήμου Γεροσκήπου.

Ο Χειμαρίδης κατέθεσε σήμερα ως ο έκτος μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του ΣΑΠΑ στην οποία κατηγορούμενοι είναι ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας, πρώην δήμαρχος Πάφου, ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μιχαηλίδης του ΔΗΣΥ, Ευστάθιος Ευσταθίου του ΔΗΚΟ και Βάσος Βασιλείου του ΑΚΕΛ .

Ο κ. Χειμαρίδης αναφέρθηκε αρχικά στις εργασίες που εκτέλεσε η εταιρεία του σε ολόκληρη την Κύπρο αλλά και τα δυο συμβόλαια του με το ΣΑΠΑ για την κατασκευή του έργου ομβρίων και λυμάτων στην περιοχή της Γεροσκήπου. Για το ζήτημα του χρηματισμού ο Χειμαρίδης σημείωσε ότι οι Βέργας και Μαλεκίδης ήταν ιδιαίτερα φορτικοί και τον πίεζαν να δίνει χρήματα τόσο στους ιδίους όσο και σε άλλα μέλη του συμβουλίου του οργανισμού ενώ ζήτησαν και έλαβαν χρήματα και υπό μορφή χορηγιών για σωματεία και ευαγή ιδρύματα τα οποία μάλλον και πάλι στους ίδιους.

Ο κ. Χειμαρίδης παραδέχτηκε ότι παρέδωσε στους Βέργα και Μαλεκιδη από 100 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά σε διάφορες συναντήσεις που πραγματοποίησαν ενώ έδωσε και από 50 χιλιάδες ευρώ στους πρώην δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Μιχαηλίδη και Ευστάθιο Ευσταθίου.

Είπε ακόμη ότι ο Σάββας Βέργας του είχε ζητήσει το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ ως χορηγία για την ΑΕΠ, 5 χιλιάδες ευρώ για την συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου, άλλες 5 χιλιάδες ευρώ για την συναυλία Σάκη Ρουβά ενώ έδωσε όπως είπε και κάποια ποσά για την όπερα χωρίς να λαμβάνει για όλα τα ποσά που έδωσε αποδείξεις. Κατέθεσε επίσης ότι ο Σάββας Βέργας του είχε ζητήσει οικονομική βοήθεια ύψους 30 χιλιάδων ευρώ για την κουνιάδα του που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας με τον Χειμαρίδη να λέει ότι είχε υποψιαστεί ότι τα χρήματα ο Βέργας τα προόριζε για τον εαυτό του. Του ζήτησε επίσης άλλες 45 χιλιάδες ευρώ για ένα ίδρυμα δήθεν στην Ελλάδα. Τα ποσά αυτά τα έδωσε επίσης όπως είπε χωρίς να λαμβάνει καμία απόδειξη.

Βέργας και Μαλεκίδης τον εκβίαζαν και τον απειλούσαν ανοικτά, όπως είπε, λέγοντας του ότι οι ίδιοι είχαν και το μαχαίρι και το κρέας.

Οι δυο καταδικασθέντες σε εξαετή φυλάκιση έχουν ήδη παραδεχθεί ότι δρούσε ομάδα στο συμβούλιο του οργανισμού που καθόριζε αλλαγές στα συμβόλαια των εταιρειών με τα ανάλογα ανταλλάγματα και για τους ιδίους.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου, Ρικ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:01

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 2/10/2022
11:10
Κατέκτησε το Σούπερ Καπ ο Κεραυνός
11:08
Με επίδειξη δύναμης στον τελικό ο Ολυμπιακός
11:04
Με... υπογραφή Λεβαντόφσκι το 6ο σερί «τρίποντο» της Μπαρτσελόνα (1-0 τη Μαγιόρκα)
11:03
«Καθάρισαν» για την Παρί, Μέσι και Μπαπέ
11:02
Τα βλέμματα στην Τούμπα
10:59
Νίκη και «στέμμα» για Ροβάνπερα
10:58
Συνεχίζεται με δύο αγώνες το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής
10:56
Επιπλέον κυρώσεις σε βάρος Ρώσων Υπουργών και ανώτερων αξιωματούχων ανακοίνωσε η Αυστραλία
10:10
Στην Τσεχία την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
09:45
Παραδόθηκε σε Λίβανο και Ισραήλ το αμερικανικό προσχέδιο συμφωνίας για οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων
09:12
Ο καφές σχετίζεται με αυξημένο προσδόκιμο ζωής σύμφωνα με Αυστραλούς επιστήμονες
08:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand