Κορυφαίος όλων ο Μέσι

Για 5η φορά στην καριέρα του ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2015, κατακτώντας τη "Χρυσή Μπάλα" στον διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football.

Μετά το 2009, το 2010, το 2011 και το 2012, ο σταρ της Μπαρτσελόνα κατακτά το σπουδαιότερο ατομικό βραβείο για κάθε παίκτη, καθώς ήταν αυτός που οδήγησε τους Καταλανούς στην κατάκτηση του «τρεμπλ» (Champions League, πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας).


Ο Μέσι πέτυχε την περασμένη περίοδο 58 γκολ στις τρεις διοργανώσεις (43 στην primera division, 5 στο Copa del Rey και 10 στο Champions League), ενώ σε 8 συμμετοχές του με την εθνική Αργεντινής σκόραρε 4 φορές.


Ο -περυσινός νικητής- Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν δεύτερος στις προτιμήσεις των αρχηγών, των προπονητών εθνικών ομάδων, καθώς και των δημοσιογράφων που μετείχαν στην ψηφοφορία.

Σίγουρα έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν κατάκτησε κάποιον τίτλο, αν και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 48 γκολ. Πέτυχε άλλα 10 στο Champions League και ένα στο Κύπελλο.


Στην τριάδα βρέθηκε και ο συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ, ο οποίος με 22 γκολ στο πρωτάθλημα και 10 στο Champions League ήταν αναμφίβολα ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εκπληκτικής πορείας της Μπαρτσελόνα την προηγούμενη χρονιά.


Τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες ως η καλύτερη του 2015 κατάκτησε η Κάρλι Λόιντ, διαδεχόμενη τη Γερμανίδα Ναντίνε Κέσλερ.

Η αρχηγός της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στον τελικό του Μουντιάλ γυναικών που έγινε το καλοκαίρι του 2015 στον Καναδά, όπου με χατ τρικ οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας της στην κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό με την Ιαπωνία (5-2).

Η 27χρονη Γερμανίδα, Σάλια Σάσιτς, και η Αγια Μιγιάμα (Ιαπωνία) ήταν οι άλλες δύο υποψήφιες.


* Με το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας» για το καλύτερο γκολ της χρονιάς τιμήθηκε ο Γουέντελ Λίρα, για το εκπληκτικό τέρμα που σημείωσε με την Γκοϊανέσια στη νίκη επί της Ατλέτικο Γκοϊανένσε με 2-1 (σ.σ. «άνοιξε το σκορ» με ανάποδο ψαλίδι).

* Το βραβείο Fair Play της FIFA παρέλαβε ο παλαίμαχος Γερμανός διεθνής επιθετικός, Τζέραλντ Ασαμόα, εκ μέρους όλων των διεθνών ομοσπονδιών που υποστηρίζουν τους πρόσφυγες.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:07

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.