Κίρζης : Μίλησε για όλους και για όλα

Για το πολύκροτο θέμα με τον Γιώργο Μερκή αλλά και όλα όσα αφορούν τον Απόλλωνα μίλησε ο πρόεδρος των κυανολεύκων, Νίκος Κίρζης σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσε.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Η αρχική του τοποθέτηση: «Ο λόγος που γίνεται (σ.σ. η διάσκεψη), δεν νιώθω ότι πρέπει να δώσω εξηγήσεις, αλλά να μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους. Θεωρούσα ότι θα είναι ο πιο ήσυχος Γενάρης που θα είχαμε. Ο προπονητής αποφάσισε ότι θέλει έναν επιθετικό».

Για Ρόσα: «Η πρώτη κίνηση που έγινε, ήταν η αποδέσμευση του Ρόσα. Φέτος όταν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του δεν ξέραμε αν θα είμαστε στους ομίλους, τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Γι' αυτό βάλαμε ένα όρο στο συμβόλαιο του, αν δεν είχε πολλές συμμετοχές να αποδεσμευτεί. Η πιο σημαντική παράμετρος της αποδέσμευσης του, είναι ότι δεν μας άνηκε. Ανήκει σε ομάδα της Βραζιλίας».

Για Γκουγιόν: «Ο Γκουγιόν μου είπε ότι είχε προτάσεις από το εξωτερικό, ήθελε να δοκιμάσει αφού δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Του είπα να το συζητήσει με τον προπονητή, μετά το παιχνίδι με την Σαλαμίνα. Ενημέρωσε τον προπονητή στην επόμενη προπόνηση. Υπήρχε ενημέρωση από τον μάνατζερ του, ότι η πρόταση δεν θα κρατούσε για πολλές μέρες. Βρεθήκαμε με τον προπονητή και μου είπε ότι απ' την στιγμή που ο παίκτης θέλει να φύγει, εγώ δεν μπορώ να του εγγυηθώ φουλ συμμετοχές. Άρα μπορούσε να αποχωρήσει, νοουμένου ότι θα καλύπταμε το κενό του».

Για Μακρίδη: «Και τότε προέκυψε το θέμα Μακρίδη. Τον ήξερε από το Καλοκαίρι. Το μόνο που ζήτησε ήταν να έχει μια συνάντηση μαζί του. Όταν τελείωσε, με ενημέρωσε ότι θέλει να προχωρήσουμε στην απόκτησή του. Τον Κωνσταντίνο τον διώξαμε πριν 12 χρόνια. Το Καλοκαίρι είχε δύο προτάσεις, πριν αποφασίσει κάποιοι τον κλείσατε στον Απόλλωνα. Ο λόγος που πήγε στο ΑΠΟΕΛ, δεν ήταν τα λεφτά, αλλά στα 33 του ήθελε να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκ των υστέρων, η απόφασή του ήταν λανθασμένη και τώρα του δίνεται μια ευκαιρία να επιστρέψει στην ομάδα που μεγάλωσε. Και να κλείσει εδώ την καριέρα του».

Για Μερκή: «Την Τρίτη πήρε τηλεφώνημα από τον εκπρόσωπο του ότι υπάρχει πρόταση από το ΑΠΟΕΛ πρώτα ρώτησα αν ενδιαφέρεται να πάει. Μου είπε ναι, μίλησε με τους δικούς του και ενδιαφέρεται. Τετάρτη απόγευμα που ήταν αργία βρέθηκα με την Γιώργο ο οποίος μου εξέφρασε την άποψη ότι θεωρεί για τον εαυτό του ότι πρέπει να πάει, ότι θέλει να μετακομίσει στο ΑΠΟΕΛ, ότι ο κύκλος του στον Απόλλωνα έχει κλείσει. Του είπα ότι το σέβομαι, αλλά και ο ίδιος να σεβαστεί ότι δεν είμαστε προετοιμασμένοι αφού δεν ψάχναμε αμυντικό. Ότι τον θεωρούμε σημαντικό στην ομάδα αλλά και ότι δεν υπήρχε κάποια πρόταση να συζητήσουμε. Πέμπτη βρεθήκαμε με τον προπονητή και αποφασίσαμε ότι ο Γιώργος μένει εδώ και προχωράμε. Ενημερώθηκε ο παίκτης και ζήτησε άλλη συνάντηση μαζί μας. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Ο Γιώργος ήταν ξεκάθαρος, απόλυτος και επέμενε ότι ο κύκλος του σε αυτή την ομάδα έχει κλείσει και ότι θα ήθελε να μεταγραφεί επιτακτικά στο ΑΠΟΕΛ. Έτσι αποφασίσαμε να του δώσουμε άδεια να διαπραγματευτεί στο ΑΠΟΕΛ, νοουμένου ότι ο Απόλλωνας θα ικανοποιηθεί οικονομικά. Η απόφαση του ήταν οριστική και αμετάκλητη. Αντιλαμβάνομαι ότι ο Γιώργος έχει συμφωνήσει με το ΑΠΟΕΛ. Παρόλα όσα έχουν γίνει, πολύ λίγοι έχουν προσφέρει όσα ο Μερκής στον Απόλλωνα. Ελάχιστοι έχουν χαρεί, πονέσει και δακρύσει γι’ αυτή την ομάδα όπως ο Γιώργος. Η καριέρα του στον Απόλλωνα σταματά σήμερα, αλλά ο σεβασμός θα συνεχίσει. Του εύχομαι ότι καλύτερο στην νέα του ομάδα».

Για το αν θα έχει οικονομικό όφελος ο Απόλλωνας: «Το συμβόλαιο του Γιώργου λήγει το 2017. Δεν έγινε κάποια συζήτηση για επέκταση. Ο Απόλλωνας θα έχει οικονομικό όφελος, δεν ξέρω ποιος θα τα πληρώσει, ή ο Γιώργος ή το ΑΠΟΕΛ. Έχει διευθετηθεί το οικονομικό».

Για το ότι αποκτήθηκε ο Μακρίδης παρά τα όσα έγιναν το καλοκαίρι: «Αν δεν υπήρχε το θέμα του Γκουγιόν, δεν θα υπήρχε ο Μακρίδης. Όποιος παίκτης και να υπήρχε, ανεξάρτητα όσα έγιναν το Καλοκαίρι, απ’ την στιγμή που τον θέλει ο προπονητής αποκτήθηκε. Δεν υπήρχε κανένα φτύσιμο το Καλοκαίρι, δεν συμφώνησε μαζί μας ο παίκτης».

Για το αν προκαλεί ανησυχία η αγωνιστική παρουσία: «Οι αριθμοί ποτέ δεν λένε ψέματα. Στα ντέρμπι οι αριθμοί είναι εξαιρετικού, με τους μικρομεσαίους υστερούμε. Ο προπονητής θα βρει τον λόγο που υστερούμε και θα το διορθώσουμε όσο είναι νωρίς πριν τα πλέι οφ, παρά το ότι η ΑΕΚ έχει ξεφύγει. Αν πάμε πάλι σύμφωνα με τους αριθμούς, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα έτσι όπως παίζουμε στα ντέρμπι».

Για το αν θα μπορούσε ο Απόλλωνας να βάλει όρο στον Μερκή να μην αγωνιστεί σε άλλη Κυπριακή ομάδα: «Αν υπάρχει κάποιος που τον λυπεί αυτό με τον Γιώργο είμαι εγώ. Η απόφαση του ήταν καθαρή και αμετάκλητη, να φύγει για να πάει στο ΑΠΟΕΛ. Αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι θα το κάναμε. Ο ίδιος πίστευε ότι ο κύκλος του έχει κλείσει. Δεν θα σας πω τους λόγους, είναι δική του απόφαση».

Για το αν σχετίζεται οικονομικά η απόκτηση Μακρίδη με την αποχώρηση του Μερκή: «Όχι, ο Μακρίδης άλλωστε θα πάρει μια γερή αποζημίωση από το ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλωνας θα πληρώσει μικρότερο ποσό. Άλλωστε έφυγε και ο Γκουγιόν, οικονομικά ήταν μια πολύ καλή κίνηση».

Για τον βαθμό ετοιμότητας των νέων: «Ο Μακρίδης και ο Μάγκλιτσα, αν δεν είναι έτοιμοι με την Ομόνοια θα είναι την επόμενη εβδομάδα».

Για την στάση του προπονητή με τις αποχωρήσεις: «Ο προπονητής είναι ο υπεύθυνος. Όμως δεν επιδίωξε αυτός τις αποχωρήσεις των παικτών. Δεν προτιμά να έχει παίκτες στην ομάδα που να είναι δυσαρεστημένοι. Η ατμόσφαιρα στο Κολόσσι είναι εξαιρετική. Ήρθε μια άσχημη εμφάνιση χθες όμως προχωράμε. Η αλλαγή στην εικόνα του Απόλλωνα φέτος, δείχνει ότι ο προπονητής έχει ένα πλάνο, δουλεύει πολλές ώρες και πρέπει να του δείξουμε εμπιστοσύνη και να τον αφήνουμε να δουλέψει. Πρέπει να του δώσουμε και λίγη πίστωση διότι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωτάθλημα το παίζαμε με πάρα πολλές απουσίες. Υπό τις περιστάσεις παρουσιάσαμε μια καλή ομάδα».

Για το αν θα έπρεπε να κάνει κάτι ο Απόλλωνας να κρατήσει κάποιους περσινούς παίκτες, όπως ο Χαμντανί: «Όταν ο ίδιος έχει θέματα προσωπικά, θα τον πείσω εγώ ότι πρέπει να φέρει την οικογένεια του στην Κύπρο; Όταν κάποιος είναι δυσαρεστημένος δεν μπορεί να αποδώσει».

Για το να υπήρχε θέμα στην σχέση του προπονητή με τον Μερκή: «Απουσίασε λόγω τραυματισμού και λόγω τιμωρίας. Για να έχεις την αρχηγική παρουσία που είχε ο Γιώργος τόσα χρόνια, πρέπει να την έχεις και εντός γηπέδου. Τα δύο παιδιά που παίζουν στην άμυνα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά, δεν μπορούσε ο προπονητής να κάνει κάτι. Θα έπαιζε σίγουρα ο Γιώργος, όμως ήταν δική του απόφαση, δεν μπορώ εγώ να μιλώ εκ μέρους του. Να ξέρετε ότι ξεχωρίζω τα προσωπικά από τα επαγγελματικά μου».

Για το αν κάνει κακό η προσωπική του σχέση με ποδοσφαιριστές: Αρχηγός των ποδοσφαιριστών και διοίκηση είναι στην ίδια ομάδα. Έχουμε τον ίδιο στόχο και τον ίδιο σκοπό. Αν κάποιος έχει κάτι να μιλήσει με εμάς, είναι ο αρχηγός. Όταν συζητήσαμε πρόσφατα τα μπόνους για παράδειγμα, ήρθαν οι αρχηγοί. Να μου πείτε μια φορά που έχω βάλει τις προσωπικές μου φιλίες πάνω από το καλό της  ομάδας. Πριν δύο μήνες δεν έμειναν εκτός ο Μερκής, ο Κολοκούδιας και ο Αγγελής λόγω τιμωρίας; Επέμενα εγώ και έμειναν πέντε μέρες περισσότερες τιμωρημένοι.

Για το παιχνίδι με την Ανόρθωση μετά τα όσα έγιναν στον πρώτο γύρο: Έχουμε την Ομόνοια μπροστά μας, δεν σκαφτόμαστε κάτι άλλο. Δεν θα πάμε στην Συρία, θα πάμε στο «Αντ. Παπαδόπουλος».

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:02

Τελευταιες Ειδησεις

19 Ιουνίου
Παγκόσμια, χιλιάδες τα κρούσματα κορωνοϊού και οι θάνατοι
09:00
Αυξημένα μέτρα λαμβάνει η Αστυνομία για το τριήμερο του Κατακλυσμού
08:39
Eλλάδα:Επαναλειτουργούν από σήμερα οι παιδότοποι, τα λούνα παρκ και οι υπηρεσίες ευεξίας
08:06
Θανατηφόρο δυστύχημα στη Νήσου.Θύμα της ασφάλτου ο Ραφαήλ Γρηγορίου, 22 ετών από τα Λατσιά
07:31
Πού να εξεταστείτε δωρεάν σήμερα Σάβββατο
06:51
Νέα χαλάρωση των περιορισμών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ρούτε
06:44
Μία δόση των εμβολίων της Pfizer ή της AstraZeneca μειώνει την πιθανότητα νοσηλείας κατά 75%
06:36
Αποκαθίσταται από τις 28 Ιουνίου η αεροπορική σύνδεση Κύπρου-Ρωσίας
06:30
18 Ιουνίου
Επαναλειτουργούν οι κατασκηνωτικοί χώροι του Τμήματος Δασών
21:45
Υπό 8ημερη κράτηση 35χρονος για εμπρησμό κτηρίου στη Λευκωσία
21:24
76 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - Κανένας θάνατος
20:52
ΠΟΥ: Δεκάδες χώρες δεν μπορούν να συνεχίσουν τον εμβολιασμό λόγω έλλειψης δόσεων
20:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand