Γενναία μέτρα για το προσφυγικό ζητά από την Ευρώπη ο Γιούνκερ

Η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει γενναία και αποφασιστικά μέτρα για αντιμετώπιση της χειρότερης προσφυγικής κρίσης από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τόνισε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Παρουσιάζοντας το σχέδιό του για υποχρεωτική δικαιότερη ανακατανομή 120,000 προσφύγων στην Ευρώπη, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ουγγαρία δεν μπορούν να αφεθούν μόνες τους. Η Ευρωπαϊκή Ενωση, πρόσθεσε, οφείλει να δεχθεί όσους αναζητούν καταφύγιο από τις συρράξεις στην περιοχή. Υπενθύμισε ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται στις πύλες της Ευρώπης και προανήγγειλε συνολικό πακέτο για το 2016, που θα θεσμοθετεί και μέτρα για νόμιμη μετανάστευση.
Η ομιλία Γιούνκερ χαρακτηρίστηκε αντεπίθεση της Ευρώπης στις επικρίσεις για το χειρισμό του προσφυγικού. Ηδη υπήρξαν οι πρώτες αρνητικές αντιδράσεις στο σχέδιο του για υποχρεωτικές ποσοστώσεις προσφύγων. Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, η οποία ανήκει στο μπλόκ των ανατολικών χωρών που αντιτίθενται σε ανάλογους σχεδιασμούς, είπε οτι η Ευρώπη δεν χρειάζεται νέα στρατηγική για το μεταναστευτικό, αλλά επεξεργασία προηγούμενων μέτρων. Στα μέτρα αυτά αναφέρεται μόνο η εθελοντική ανακατανομή προσφύγων.

Σύνταξη: Ιωάννα Νικολάου

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:39

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.