Στην Κοφίνου μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες

Στο Κέντρο Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου μεταφέρθηκαν με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου,οι διασωθέντες πρόσφυγες κατά την πρόσφατη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι διέμεναν μέχρι σήμερα στο Κέντρο Φιλοξενίας Κοκκινοτριμιθιάς. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση τούτο κατέστη εφικτό μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεωνν στις οποίες είχαν υποβληθεί και στις οποίες διαφαίνεται ότι οι διασωθέντες δεν πάσχουν από κάποια μολυσματική ή μεταδοτική ασθένεια, οπότε μπορούν να συνυπάρξουν χωρίς πρόβλημα με τους εκεί διαμένοντες αιτητές ασύλου.

Επίσης, αναφέρει η ανακοίνωση. λήφθηκαν υπόψη και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν τη στιγμή στην Κύπρο, με τη σκόνη στην ατμόσφαιρα, καθώς και το γεγονός ότι μεταξύ των διασωθέντων υπάρχουν και 35 παιδιά.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να παρέχει όλη την απαραίτητη φροντίδα και τις απαιτούμενες διευκολύνσεις στους διασωθέντες πρόσφυγες, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ζητούνται αραβόφωνοι δάσκαλοι για τα παιδιά

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, επιβεβαίωσε ότι όλοι οι πρόσφυγες που βρίσκονταν στην Κοκκινοτριμιθιά έχουν μετακινηθεί στην Κοφίνου. Εξήγησε ότι οι λόγοι της μετακίνησης είναι οι υψηλές θερμοκρασίες και η σκόνη, ο μεγάλος αριθμός παιδιών ανάμεσα στους πρόσφυγες, και το γεγονός ότι μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως δεν πάσχει οποιοδσήποτε από κάποια επικίνδυνη μολυσματική ασθένεια. Υπό αυτές της συνθήκες, πρόσθεσε ο Υπουργός, αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να συνυπάρχουν μαζί με άλλα άτομα στην Κοφίνου. Είπε, ακόμα, οτι το κράτος ψάχνει αραβόφωνους δασκάλους προκειμένου να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά.
Όσο αφορά χθεσινή δήλωση του ότι κατά προτίμηση στην Κύπρο θα ήταν καλύτερο να φιλοξενηθούν πρόσφυγες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, τόνισε ότι κάποιοι είναι κακοπροαίρετοι και λειτουργούν εκ του πονηρού. Οταν ο Σωκράτης Χασικος το 2004 αγωνιζόταν για κάποια πράγματα, σημείωσε ο Υπουργός, κάποιοι άλλοι αγωνίζονταν για το αντίθετο. Εάν επιμένουν να το ερμηνεύουν  με τον τρόπο που το ερμηνεύουν, συνέχισε, τότε να διαγραφεί αυτή η δήλωση για να ικανοποιηθούν. Είναι γνωστή η πολιτική μου σταδιοδρομία, κατέληξε, και όσοι επιμένουν κακοπροαίρετα να δίνουν τις δικές τους ερμηνείες θέμα δικο τους.

Πηγή: ΓΤΠ, ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:40

Τελευταιες Ειδησεις

06 Δεκεμβρίου
Κλ. Νικολαϊδης: Δεν ήταν εξαιρετικά ακραία τα καιρικά φαινόμενα χθες για να δικαιολούνται πλημμύρες (video)
10:10
Εντοπίστηκαν τα τρία πυροβόλα όπλα που είχαν κλαπεί από κατοικία στην Πάφο
09:54
Μαρία Κολιού: Είναι δύσκολο να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Κύπρο (video)
09:37
Νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
09:13
Εθνικός-Απόλλωνας στην αυλαία της 12ης αγωνιστικής
09:08
Νίκες για ΑΟ Αραδίππου και Πανελλήνιο
09:05
Άνοιξε η Πύλη για απόσυρση ρυπογόνων οχημάτων
09:05
Νίγηρας: 12 στρατιωτικοί και «δεκάδες τρομοκράτες» νεκροί
08:54
Πολίτης ανέσυρε μαχαίρι και τραυμάτισε αστυνομικό στο χέρι
08:49
Ενώπιον δικαστηρίου για το φόνο των δυο γυναικών ο 32χρονος
06:44
Αυστρία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της Covid-19 για όλους άνω των 14 ετών από την 1η Φεβρουαρίου
06:10
Εκλογές ΚΙΝΑΛ- Ανδρουλάκης και Παπανδρέου διεκδικούν την προεδρία
06:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand