Στην Κοφίνου μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες

Στο Κέντρο Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου μεταφέρθηκαν με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου,οι διασωθέντες πρόσφυγες κατά την πρόσφατη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι διέμεναν μέχρι σήμερα στο Κέντρο Φιλοξενίας Κοκκινοτριμιθιάς. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση τούτο κατέστη εφικτό μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεωνν στις οποίες είχαν υποβληθεί και στις οποίες διαφαίνεται ότι οι διασωθέντες δεν πάσχουν από κάποια μολυσματική ή μεταδοτική ασθένεια, οπότε μπορούν να συνυπάρξουν χωρίς πρόβλημα με τους εκεί διαμένοντες αιτητές ασύλου.

Επίσης, αναφέρει η ανακοίνωση. λήφθηκαν υπόψη και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν τη στιγμή στην Κύπρο, με τη σκόνη στην ατμόσφαιρα, καθώς και το γεγονός ότι μεταξύ των διασωθέντων υπάρχουν και 35 παιδιά.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να παρέχει όλη την απαραίτητη φροντίδα και τις απαιτούμενες διευκολύνσεις στους διασωθέντες πρόσφυγες, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ζητούνται αραβόφωνοι δάσκαλοι για τα παιδιά

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, επιβεβαίωσε ότι όλοι οι πρόσφυγες που βρίσκονταν στην Κοκκινοτριμιθιά έχουν μετακινηθεί στην Κοφίνου. Εξήγησε ότι οι λόγοι της μετακίνησης είναι οι υψηλές θερμοκρασίες και η σκόνη, ο μεγάλος αριθμός παιδιών ανάμεσα στους πρόσφυγες, και το γεγονός ότι μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως δεν πάσχει οποιοδσήποτε από κάποια επικίνδυνη μολυσματική ασθένεια. Υπό αυτές της συνθήκες, πρόσθεσε ο Υπουργός, αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να συνυπάρχουν μαζί με άλλα άτομα στην Κοφίνου. Είπε, ακόμα, οτι το κράτος ψάχνει αραβόφωνους δασκάλους προκειμένου να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά.
Όσο αφορά χθεσινή δήλωση του ότι κατά προτίμηση στην Κύπρο θα ήταν καλύτερο να φιλοξενηθούν πρόσφυγες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, τόνισε ότι κάποιοι είναι κακοπροαίρετοι και λειτουργούν εκ του πονηρού. Οταν ο Σωκράτης Χασικος το 2004 αγωνιζόταν για κάποια πράγματα, σημείωσε ο Υπουργός, κάποιοι άλλοι αγωνίζονταν για το αντίθετο. Εάν επιμένουν να το ερμηνεύουν  με τον τρόπο που το ερμηνεύουν, συνέχισε, τότε να διαγραφεί αυτή η δήλωση για να ικανοποιηθούν. Είναι γνωστή η πολιτική μου σταδιοδρομία, κατέληξε, και όσοι επιμένουν κακοπροαίρετα να δίνουν τις δικές τους ερμηνείες θέμα δικο τους.

Πηγή: ΓΤΠ, ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:40

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Δένδιας: Αισιόδοξος για ελληνικό οικοσύστημα αμυντικών βιομηχανιών
07:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 27 Απριλίου 2024
07:00
ΠτΔ: Ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κλιματική κρίση
06:44
Διαμαρτυρήθηκαν χθες οι Τουρκοκύπριοι για την οικονομική κρίση και τη διαφθορά στα κατεχόμενα
06:41
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.