Επέτειος Κυπριακής Δημοκρατίας - Μηνύματα ηγετών

Με την ευκαιρία της αυριανής επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ηγέτες κρατών απέστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα συγχαίρει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αξιοσημείωτη πρόοδο προς την κατεύθυνση επανένωσης της Κύπρου ως διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.
Αυτή επισημαίνει, είναι μια ιστορική ευκαιρία για να εδραιωθεί καλύτερο μέλλον για όλους τους Κύπριους.
Ο κύριος Ομπάμα τονίζει παράλληλα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν βαθύτατα δεσμευμένες σε ότι αφορά τη στήριξη της διαδικασίας λύσης και ενθαρρύνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συνεχίσει τις προσπάθειες για επίτευξη διαρκούς ειρήνης.
Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι σε γραπτή δήλωση εκφράζει αισιοδοξία ότι με την ισχυρή δέσμευση και των δυο θαρραλέων ηγετών της Κύπρου και την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας, η ιστορική στιγμή της επανένωσης βρίσκεται κοντά.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνει, πιστεύουν ότι αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για την επίτευξη μόνιμου και αμοιβαία αποδεκτού αποτελέσματος.
Ειλικρινείς ευχές απέστειλε με μήνυμά του και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδιμήρ Πούτιν. Οι ρωσο-κυπριακές σχέσεις, που βασίζονται σε μακρόχρονη παράδοση φιλίας, πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας έχουν αναπτυχθεί κατά τρόπο θετικό, γεγονός, αναφέρει, που έχει πλήρως επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεων μας στη Μόσχα.
Ο κύριος Πούτιν εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι με κοινές προσπάθειες θα προωθηθούν περαιτέρω οι αμοιβαίοι επωφελείς δεσμοί των δύο χωρών σε διάφορους τομείς.
Επαναβεβαίωσε ακόμα ότι η Ρωσία θα συνεχίσει με συνέπεια να υποστηρίζει μια δίκαιη, συνολική, βιώσιμη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος προς όφελος όλων των Κυπρίων, χωρίς καμιά έξωθεν πίεση.
Συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλαν μεταξύ άλλων ο Βασιλιάς της Σουηδίας, οι Πρόεδροι της Ιρλανδίας, της Ρουμανίας, της Τσεχίας, της Αλγερίας και της Παλαιστινιακής Αρχής καθώς και ο γενικός κυβερνήτης της Αυστραλίας.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:16

Τελευταιες Ειδησεις

24 Οκτωβρίου
Σημαντική νίκη για το ΑΠΟΕΛ
20:49
Η ΕΝΑΒ κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ, πρώτη νίκη για Προοδευτικό
20:45
Εκκωφαντική πεντάρα για τη Λίβερπουλ που διέσυρε τη Γιουνάϊτεντ
20:30
Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα
20:06
Νικήτρια στο ελ κλάσικο η Ρεάλ
19:16
Τριάρα και κορυφή για την ΑΕΚ
19:04
Δύο ισοπαλίες στη Β' κατηγορία
17:39
8ος στο παγκόσμιο της Ιαπωνίας ο Ηλίας Γεωργίου (βίντεο)
17:27
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 25 Οκτωβρίου 2021
17:21
Καδής: Στόχος να στηριχθούν όλοι οι πυρόπληκτοι της Ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας
16:07
Αυτές είναι οι αποφάσεις του έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΕΔΕΚ
15:54
Αεροπορική επιδρομή στο δυτικό Τιγκράι εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Αιθιοπίας
15:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand