25 χρόνια ΤΡΙΤΟ - 2,5 δεκαετίες προσφοράς (multimedia)

Ήταν ξημέρωμα από την 29η προς την 30ή Σεπτεμβρίου του 1990... Στον... αέρα της ελεύθερης ραδιοφωνίας έκανε την εμφάνισή του το Τρίτο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα, το νεότερο τότε "παιδί" του ΡΙΚ, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στα... ερτζιανά.

Έκτοτε, το ΤΡΙΤΟ καθιερώθηκε ως θεσμός και τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης στον χώρο της κυπριακής ραδιοφωνίας, προσφέροντας ποιοτική ενημέρωση και ψυχαγωγία και κατακτώντας την κορυφή της ακροαματικότητας.
25 χρόνια μετά, το ΤΡΙΤΟ του ΡΙΚ διατηρεί την πρωτιά και εξακολουθεί να προσφέρει ποικιλοτρόπως τις υπηρεσίες του στην κοινωνία, τον πολιτισμό, στον κάθε απλό πολίτη, στον τόπο γενικότερα.
Δυόμισυ δεκαετίες δημιουργίας και μια τούρτα με 25 κεράκια και θερμές ευχές για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες!

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ της συναδέλφου Μαρίας Φεσά, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ:

Ακολουθεί αυτούσιο το ευχετήριο μήνυμα που απέστειλε ο πρόεδρος Αναστασιάδης από τη Νέα Υόρκη, ειδικά για τα 25α γενέθλια του ΤΡΙΤΟΥ:
"Απευθύνω θερμό χαιρετισμό και τις καλύτερες ευχές μου για την επέτειο των 25 χρόνων συνεχούς παρουσίας και προσφοράς του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ. Το 1990 η τότε διοίκηση και οι λειτουργοί του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου ξεκινούσαν ένα ραδιοφωνικό εγχείρημα στηριγμένοι, αφενός στη δεδομένη εμπειρία του ΡΙΚ και αφετέρου στην ευγενή πρόθεση και τη θερμή διάθεσή τους να εμπλουτίσουν τον πλουραλισμό της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας του κυπριακού κοινού, γεγονός που πέτυχαν από τον πρώτο, κιόλας, καιρό της παρουσίας του. Με επίπονες και επίμονες προσπάθειες και εν μέσω ενός πρωτόγνωρου ανταγωνισμού, το Τρίτο Πρόγραμμα κατάφερε μέρα με τη μέρα να διευρύνει την αξιοπιστία του, να κερδίζει σε κύρος και να εδραιώνεται όλο και περισσότερο στη συνείδηση της κυπριακής κοινωνίας. Είναι σταθερά ο Νο.1 ραδιοφωνικός σταθμός της Κύπρου, προσφέροντας ψυχαγωγικά και ειδησεογραφικά προγράμματα όχι μόνο στους ακροατές της Κύπρου αλλά και σε όλο τον απόδημο Ελληνισμό, παγκόσμια, γεγονός το οποίο χαιρετίζω ιδιαίτερα και εκφράζω, γι' αυτό, τις ευχαριστίες της Πολιτείας και εμένα προσωπικά. Σήμερα, ύστερα από 25 χρόνια, οι άνθρωποι του σταθμού μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία παρά την δύσκολη περίοδο που όλοι διερχόμαστε. Για τον κύκλο των 25 χρόνων που έκλεισε, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στη μέχρι τώρα επιτυχή πορεία του σταθμού, τη διοίκηση, τους δημοσιογράφους και όλους τους συντελεστές. Για τον κύκλο που τώρα ανοίγει, καταθέτω τις θερμότερες ευχές μου, για μια εξίσου δημιουργική και επιτυχημένη πορεία στη μάχη της ενημέρωσης που απαιτεί το μέλλον".

TRITO BIRTHDAY-compressed

Τα μηνύματα του προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, προέδρου της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, καθώς και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, περιλαμβάνονται στην 4ωρη εορταστική ραδιοφωνική εκπομπή, που μεταδόθηκε το απόγευμα:

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 25χρονα του ΤΡΙΤΟΥ, το ΡΙΚ στηρίζει τη συγκινητική πρωτοβουλία ομάδας Κυπρίων, κυρίως δημοσιογράφων από έντυπα μέσα ενημέρωσης, για παροχή βοήθειας προς τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά, ειδικά προς τα παιδιά. Η εθελοντική ομάδα "Ζητείται Ελπίς" έχει αναλάβει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, που θα αποσταλούν στην Ελλάδα. Χώροι συλλογής έχουν καθοριστεί για το προσεχές Σάββατο, 4 Οκτωβρίου, σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν, μπορούν να αναζητήσουν λεπτομέρειες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.hopecyprus.org/

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ, riknews

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:12

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.