Σε αντίπαλα στρατόπεδα οι συντεχνίες του δημοσίου

Σε αντίπαλα στρατόπεδα φαίνεται να περνούν οι συντεχνίες του δημοσίου και να διαχωρίζουν τη θέση τους από αυτή της ΠΑΣΥΔΥ  όσον αφορά τα νομοσχέδια για την μεταρρύθμιση της δημόσια υπηρεσίας. Πιο συγκεκριμένα οι συντεχνίες του δημόσιου που συμμετείχαν στην δημόσια διαβούλευση  διεμήνυσαν ότι δεν δεσμεύονται από τη συμφωνία Κυβέρνησης – ΠΑΣΥΔΥ για τα νομοσχέδια  δημόσιου τομέα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου «η εκδήλωση αυτή οργανώθηκε, όχι από την Κυβέρνηση όπως θα ανέμενε κάποιος, αφού τα νομοσχέδια εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 26/8/2015 χωρίς να προηγηθεί ανοικτή διαβούλευση παρά μόνο συζήτηση και συμφωνία με την ΠΑΣΥΔΥ, και προωθήθηκαν για ψήφιση τους σε νόμους στη Βουλή των Αντιπροσώπων»  η οποία και οργάνωσε τη διαβούλευση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έλαβαν μέρος συντεχνίες του δημόσιου τομέα όπως η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), η Παγκύπρια Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΠΑΣΕΕΚ), ο Σύνδεσμος Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών Κύπρου (ΣΕΣΙΚ) και αριθμός δημοσίων υπαλλήλων.

«Όλες οι οργανωμένες πλευρές εξέφρασαν τη θέση ότι οι ίδιες και τα μέλη τους δεν δεσμεύονται από τη συμφωνία Κυβέρνησης - ΠΑΣΥΔΥ για τα νομοσχέδια», όπως αναφέρεται.

Προστίθεται ότι ακολούθησε διεξοδική συζήτηση επί όλων των νομοσχεδίων αλλά και ανάλυση από νομικό. Οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε κοινές θέσεις τις οποίες θα υποστηρίξουν κατά τη συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή πριν την έγκριση των νομοσχεδίων. Αποφασίστηκε επίσης ότι στις συναντήσεις οι οποίες θα γίνουν με τα πολιτικά κόμματα θα συμμετέχουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, εκπρόσωποι όλων των συντεχνιών.

Επιμέλεια: Δέσποινα Κουρή

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:17

Τελευταιες Ειδησεις

24 Οκτωβρίου
Σημαντική νίκη για το ΑΠΟΕΛ
20:49
Η ΕΝΑΒ κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ, πρώτη νίκη για Προοδευτικό
20:45
Εκκωφαντική πεντάρα για τη Λίβερπουλ που διέσυρε τη Γιουνάϊτεντ
20:30
Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα
20:06
Νικήτρια στο ελ κλάσικο η Ρεάλ
19:16
Τριάρα και κορυφή για την ΑΕΚ
19:04
Δύο ισοπαλίες στη Β' κατηγορία
17:39
8ος στο παγκόσμιο της Ιαπωνίας ο Ηλίας Γεωργίου (βίντεο)
17:27
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 25 Οκτωβρίου 2021
17:21
Καδής: Στόχος να στηριχθούν όλοι οι πυρόπληκτοι της Ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας
16:07
Αυτές είναι οι αποφάσεις του έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΕΔΕΚ
15:54
Αεροπορική επιδρομή στο δυτικό Τιγκράι εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Αιθιοπίας
15:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand