Άκου τους χτύπους της καρδιάς σου - photos

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου διοργάνωσε εκστρατεία διαφώτισης με μήνυμα «Άκου τους χτύπους της καρδιάς σου». Στόχος η πρόληψη των καρδιοπαθειών και του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου ανάμεσα στους νέους και αθλητές.

Στη διάρκεια της Εκστρατείας Διαφώτισης που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, καρδιολόγοι – μέλη της ΚΕΚ ενημέρωσαν το κοινό για τους ενοχοποιητικούς παράγοντες, τα συμπτώματα, αλλά και τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.
Ο Πρόεδρος της Καρδιολογικής  Εταιρείας Κύπρου Δρ. Λοΐζος Αντωνιάδης δήλωσε ότι, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης, κάθε χρόνο στην Κύπρο καταγράφονται κατά μέσο όρο επτά αιφνίδιοι θάνατοι νέων, με τα περιστατικά να αφορούν νεαρούς άνδρες σε ποσοστό 66% και σε ποσοστό 34% νεαρές γυναίκες.
Οι περισσότεροι αιφνίδιοι θάνατοι νέων, πρόσθεσε, παρατηρούνται την Άνοιξη και το Χειμώνα. Ενδιαφέρον εύρημα σημείωσε, είναι ότι οι περισσότεροι αιφνίδιοι θάνατοι νέων, καταγράφηκαν στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου και οι λιγότεροι στην επαρχία Πάφου. Τα κυριότερα καρδιακά αίτια αιφνίδιου θανάτου στους νέους της Κύπρου τόνισε ο Δρ. Αντωνιάδης, ήταν οι  μυοκαρδιοπάθειες, ενώ τα κυριότερα αγγειακά αίτια αιφνίδιου θανάτου ήταν η πνευμονική εμβολή και η ρήξη ανευρύσματος της αορτής και του εγκεφάλου.

karkar 2-compressed
Σε όλα τα  άτομα  που πρόκειται να ασχοληθούν με οποιασδήποτε μορφή άσκησης, οι καρδιολόγοι συνέστησαν προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο, ως μέτρο πρόληψης των καρδιοαγγειακών επεισοδίων και του αιφνίδιου θανάτου. Ο έλεγχος εξήγησαν, πρέπει να περιλαμβάνει λεπτομερή λήψη ιστορικού, καλή κλινική εξέταση και  μελέτη του  ηλεκτροκαρδιογραφήματος.
Ο Νίκος Χρηστίδης Διευθυντής Πωλήσεων της Medochemie, που ήταν Χορηγός των εκδηλώσεων Διαφώτισης, δήλωσε ότι η εταιρεία αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την προστασία της υγείας, στηρίζοντας ενεργά τις άοκνες προσπάθειες των ιατρών, οι οποίες στοχεύουν στην πρόληψη και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Στη διάρκεια της Εκστρατείας  Διαφώτισης, καρδιολόγοι και νοσηλευτές υπέβαλαν σε δωρεάν μέτρηση της πίεσης και του καρδιακού ρυθμού, εκατοντάδες πολίτες που επισκέφτηκαν τα περίπτερα της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου.

kar 3-compressedPhoto 5-compressed

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς καθιερώθηκε το 1999 και διοργανώνεται έκτοτε κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες και τείνουν να μετατραπούν σε «πανδημία» για τον πλανήτη, αγγίζοντας και τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών.Πηγή:

Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου
Επιμέλεια: Εύη Μουρούζη

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:17

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.