Επίσημη ειδική του Ράλι – τροχαίες διευθετήσεις (χάρτης)

Τροχαίες διευθετήσεις διευθετήθηκαν για τη διεξαγωγή, αύριο, της Επίσημης Ειδικής Διαδρομής εντός της Λευκωσίας, του CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2015.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, θα κλείσουν προσωρινά για την τροχαία κίνηση, τμήματα κύριων δρόμων εντός της Λευκωσίας, μεταξύ των ωρών 3 μ.μ. – 11 μ.μ.
1. Τμήμα της Λεωφόρου  Δημοσθένη Σεβέρη, θα είναι κλειστό από τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή (Φώτα Τροχαίας HONDA), μέχρι τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τις οδούς Ευαγόρου και Γρηγόρη Αυξεντίου, με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης.
2. Η οδός Μιχαήλ Καραολή, νότια του κτιρίου του Υπουργείου Οικονομικών.
3. Τμήμα της οδού Ευαγόρου, από  τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας  με τις οδούς Θεμιστοκλή Δέρβη  και Διαγόρου, μέχρι τη συμβολή  με τη οδό Γρηγόρη Αυξεντίου.
4. Η οδός Γρηγόρη Αυξεντίου,  μπροστά από το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών, της Συνεργατικής Τράπεζας και του νέου Δημοτικού Θεάτρου, καθώς και η κάθετη πάροδος που ενώνει την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου με την οδό Λόρδου Βύρωνος, έναντι της Πρεσβείας της Ελλάδος.
5. Τμήμα της οδού Βασιλέως  Παύλου, από  τη συμβολή με την οδό Χριστόδουλου Σώζου, μέχρι την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου.
6. Η οδός Κωστή Παλαμά, από  τη συνέχεια με την οδό Γρηγόρη  Αυξεντίου, μέχρι τη συμβολή  με τα Φώτα Τροχαίας με την  οδό Ομήρου και τη πλατεία  Λόις Τζωρτζ.
7. Η οδός Ομήρου, από τη συμβολή  με τα Φώτα Τροχαίας με την οδό Διαγόρου – Πλατεία Λόις Τζωρτζ, με κατεύθυνση προς Άγιο Δομέτιο και Άγιο Παύλο, μέχρι τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με την οδό Μουσείου.
8. Τμήμα της συμβολής των Φώτων  Τροχαίας των οδών Χείλωνος, Λόρδου  Βύρωνος και Μουσείου, παρά το Αρχαιολογικό Μουσείο.
9. Η οδός Νεχρού, μπροστά από  το κτίριο της Βουλής των  Αντιπροσώπων.
10. Η οδός Κινύρα, από τη συμβολή  με τα Φώτα Τροχαίας με τις  οδούς Ηρώων και Λουκή Ακρίτα.
11. Η οδός Μουσείου, από τον κυκλικό κόμβο του «Μάρκου Δράκου» μέχρι τα φώτα τροχαίας με την οδό Ομήρου και Νεχρού. Η αναφερόμενη οδός θα κλείσει προσωρινά για την τροχαία κίνηση από η ώρα 2400 της Παρασκευής 25/9/2015 και θα παραμείνει κλειστή μέχρι η ώρα 2300 του Σαββάτου 26/9/2015.12. Ο κυκλικός κόμβος του «Μάρκου  Δράκου» και η προέκταση προς το οδόφραγμα του «Λήδρα Πάλλας», μέχρι το σημείο του μικρού κυκλικού κόμβου, παρά το οδόφραγμα του «Λήδρα Πάλλας».
13. Τμήμα της οδού Χαράλαμπου  Μούσκου, παρά το σημείο των  Επαρχιακών Δικαστηρίων Λευκωσίας.
14. Τμήμα του ανοικτού χώρου του παλιού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το οποίο χρησιμοποιείται ως δημόσιος χώρος στάθμευσης οχημάτων.

map-compressed
Στην ανακοίνωσή της, η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς που έχουν πρόθεση να κατευθυνθούν προς και από το κέντρο της Λευκωσίας, να χρησιμοποιούν τις ακόλουθες προσωρινές διαδρομές:
1. Από τις περιοχές  Αγίου Δομετίου και Αγίου Παύλου, να χρησιμοποιείται η Λεωφόρος Γρίβα Διγενή και οι οδοί Λουκή Ακρίτα και Χείλωνος προς την οδό Προδρόμου και Γρίβα Διγενή,  μέχρι τη Λεωφόρο Θεμιστοκλή Δέρβη, για την κατεύθυνση προς το κέντρο της Λευκωσίας.
2. Από τις περιοχές  Λακατάμιας, Στροβόλου και Αγίων Ομολογητών, μέσω της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή, να κινούνται δυτικά προς Έγκωμη, Άγιο Δομέτιο και Άγιο Παύλο και ανατολικά μέσω των Λεωφόρων Θεμιστοκλή Δέρβη και Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, να κινούνται προς το κέντρο της Λευκωσίας και περιοχές Παλλουριώτισσας και Λυκαβητού.
3. Από το κέντρο  της πόλης προς την οδό Ευαγόρου, παρά το παλιό ΓΣΠ, θα επιτρέπεται  η κίνηση μόνο προς τη Λεωφόρο  Γρίβα Διγενή, μέχρι η ώρα 1615.
4.Από το κέντρο της  παλιάς πόλης μέσω της οδού  Ρηγαίνης, προς Πύλη Πάφου, θα επιτρέπεται η κίνηση προς την οδό Αιγύπτου, μέχρι η ώρα 1600. Από η ώρα 1600 μέχρι η ώρα 2100, το τμήμα της οδού Ρηγαίνης, από το σημείο της Πύλης Πάφου, προς κυκλικό κόμβο Μάρκου Δράκου, θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση.
5. Από τις περιοχές  Παλουριώτισσας, Λυκαβητού και Πύλης Αμμόχωστου, να χρησιμοποιούνται οι Λεωφόροι Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, Διγενή Ακρίτα, Σπύρου Κυπριανού (πρώην Σάντα Ρόζα) προς τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, για την κατεύθυνση προς τις περιοχές Στροβόλου, Λακατάμιας, Έγκωμη, Άγιο Δομέτιο και Άγιο Παύλο.
6. Η πρόσβαση από  και προς τη περιοχή των  κτιρίων των Επαρχιακών Δικαστηρίων  Λευκωσίας, θα είναι ελεγχόμενη μέσω των φώτων τροχαίας με τις οδούς Ηρώων και Λουκή Ακρίτα.
7. Η οδός Λόρδου  Βύρωνος προς το κέντρο της  πόλης, θα επιτρέπεται η κίνηση μόνο προς την οδό Χείλωνος προς Άγιο Δομέτιο.8. Ο ανοικτός χώρος  στάθμευσης οχημάτων του παλιού  Νοσοκομείου, θα κλείσει προσωρινά  για στάθμευση οχημάτων, από την οχηματική πρόσβαση του με την οδό Χείλωνος
9. Στην οδό Διαγόρου  θα επιτρέπεται μόνο η δεξιόστροφη κίνηση προς το κέντρο της πόλης, προς την πλατεία του Αγάλματος Σολωμού.
Επιπρόσθετα, η Αστυνομία  προτρέπει του οδηγούς που  επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Ράλι να σταθμεύουν τα οχήματά τους, στους καθορισμένους Δημοτικούς και Ιδιωτικούς Χώρους Στάθμευσης Οχημάτων, στις Λεωφόρους Γρίβα Διγενή, Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, Στασίνου, Ευαγόρου και Χείλωνος.

Πηγή: Αστυνομία Κύπρου

Τελευταιες Ειδησεις

01 Μαρτίου
ΗΠΑ: 170 βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να πιέσει την Τουρκία στον τομέα των δικαιωμάτων
21:51
Απορρίπτει τον δημόσιο εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Astrazeneca η Μέρκελ
21:30
Έκτακτη σύσκεψη Υπ. Υγείας αύριο, με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας
20:59
Το 62% των Ρώσων δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο Sputnik-V (δημοσκόπηση)
20:57
Η Ρωσία φέρει την ευθύνη για τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι, δηλώνουν ειδικές εισηγήτριες του ΟΗΕ
20:27
Aύξηση των κρουσμάτων στην Κύπρο, 302 νέα περιστατικά Covid-19
19:30
Συνεδρίες Ερευνητικής Επιτροπής το σφαγείο Cypra την Παρασκευή και τη Δευτέρα
19:25
Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
18:43
Ο Πρόεδρος της Βουλής συζήτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό με τον Πρέσβη της Γεωργίας
18:42
Ελλάδα: 1.176 νέα κρούσματα, 406 διασωληνωμένοι, 30 θάνατοι
18:06
Πρέσβειρα ΗΠΑ: Βήμα κρίσιμης σημασίας προς την κατεύθυνση επανέναρξης επίσημων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό
17:41
Θλίψη για τον θάνατο Κωστή Κωστέα εκφράζει το Υπουργείο Παιδείας
17:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand