Νεκροτομία χωρίς πρωτόκολλα και διαδικασίες

Χωρίς πρωτόκολλα και καταγραμμένες διαδικασίες λειτουργούν τα  νεκροτομεία  στα κρατικά νοσοκομεία. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στην επιτροπή Υγείας της Βουλής, δεν υπάρχουν επαρκή συστήματα ασφάλειας και παρακολούθησης

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την επίλυση των προβλημάτων και εισαγωγή πρωτοκόλλων.
Ο πρόεδρος της επιτροπής Υγείας Κώστας Κωνσταντίνου κατήγγειλε ότι υπάλληλος  ο οποίος στο παρελθόν είχε προβεί σε καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας των νεκροτομείων και είχε κληθεί και σε συνεδρία της Επιτροπής, τελικά απομακρύνθηκε από την υπηρεσία. Κατήγγειλε επίσης ότι οι σχέσεις των ιατροδικαστών δεν είναι οι καλύτερες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα. Οι ιατροδικαστές, πρόσθεσε, σε κάποιες περιπτώσεις αρνούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των συγγενών και την επιβάρυνση του κράτους με επιπρόσθετο κόστος λόγω της μετάκλησης ιατροδικαστών από το εξωτερικό.
Τις καταγγελίες απέρριψε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους λέγοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των ιατροδικαστών είναι καλές. Όταν αρνούνται να προβούν σε νεκροψία, είπε, το κάνουν γιατί αυτό προβλέπεται από τους διεθνείς κανόνες της ιατροδικαστικής.
Σε ότι αφορά τις  νεκροτομές το Σαββατοκύριακο, στην επιτροπή αναφέρθηκε ότι αυτές γίνονται μόνο στη Λευκωσία και στη Λάρνακα γιατί  στις άλλες πόλεις δεν καταβάλλονται υπερωρίες στο προσωπικό.
Η συζήτηση στην επιτροπή Υγείας θα συνεχιστεί στην παρουσία και των τεσσάρων ιατροδικαστών που εργοδοτούνται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: Νίκος Σχίζας

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:20

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
ΗΠΑ: Περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι νοσοκομείου στο Τέξας απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν, μετά την άρνησή τους να εμβολιαστούν
21:19
Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων- Δεν καταγράφηκαν θάνατοι
20:58
Διάσκεψη Βερολίνου: Απόσυρση των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη
20:52
Επίθεση σε μητροπολίτες με καυστικό οξύ στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι
20:30
Βρετανία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων από τον περασμένο Φεβρουάριο - Αύξηση και στους θανάτους
20:21
Και επίσημα στο ΑΠΟΕΛ ο Νταουσβίλι
20:12
Η υποστήριξη της Τουρκίας στο ψευδοκράτος θα συνεχιστεί, είπε ο Φουάτ Οκτάι που συναντήθηκε με Σανέρ
19:29
Προειδοποίηση ECDC: Έως το τέλος Αυγούστου το 90% των κρουσμάτων στην ΕΕ θα είναι της παραλλαγής Δέλτα - Η μία μόνο δόση εμβολίου μπορεί να μην αρκεί
19:12
Με 21 αθλητές και αθλήτριες στο βαλκανικό στίβου
19:03
Ελλάδα:Νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων-Χωρίς μάσκα από αύριο σε εξωτερικούς χώρους
18:48
Επέστρεψε στη βάση του το κυπριακό αλιευτικό που παρενόχλησαν οι Τούρκοι
18:33
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Ομόδους – Ποταμιού
18:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand