Άρχισε η δίκη Σαρίκα - Σιαηλή στο κακουργιοδικείο

Με τρεις  προδικαστικές ενστάσεις από τους δικηγόρους του Φειδία Σαρίκα και του Γιώργου Σιαηλή ξεκίνησε η πρώτη συνεδρία του κακουργιοδικείου Πάφου  με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και υπό την νέα  σύνθεση του κακουργιοδικείου Πάφου την οποία απαρτίζουν  ο Άγγελος Δαυίδ- πρόεδρος, Δημήτρης Κίτσιος και  Κώστας Σατολιάς στην πολύκροτη υπόθεση ΣΑΠΑ.

Μια από τις ενστάσεις εξετάστηκε και απορρίφτηκε σήμερα ενώ οι άλλες δυο θα εξεταστούν αύριο.

Η πρώτη ένταση τέθηκε από τον δικηγόρο του Γιώργου Σιαηλή ο οποίος  ήγειρε θέμα πιθανού επηρεασμού του ενός από τους τρεις δικαστές του κακουργιοδικείου του Κώστα Σατολιά λόγο της συγγένειας του με ένα από τους μάρτυρες κατηγορίας τον πρώην δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για την ίδια υπόθεση έξι χρόνων.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Νίνος Κέκκος επιχειρηματολόγησε ότι η ένσταση θα πρέπει να απορριφτεί επικαλούμενος προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις σε παρόμοιες περιπτώσεις με το δικαστήριο να απορρίπτει τελικά την προδικαστική αυτή ένσταση.  

Ακολούθως οι δικηγόροι των κ.κ. Σαρίκα και Σιαηλή, Κρις Τριανταφυλλίδης και Κώστας Σιαηλής αντίστοιχα ζήτησαν όπως οι πελάτες τους μη περιληφθούν σε κοινό κατηγορητήριο . Ο κ.Τριανταφυλλίδης υποστήριξε ότι στο κατηγορητήριο της υπόθεσης υπάρχουν 58 συνολικά κατηγορίες και μόνο οι 7 αφορούν τον Φειδία Σαρίκα . Είπε ακόμη ότι οι κατηγορίες σε βάρος του Φειδία Σαρίκα αφορούν στο συμβόλαιο Γ' της Α' φάσης του έργου ενώ όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούνται για συμβόλαια που εκτελέστηκαν στην Β' Φάση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Σιαηλη υποστήριξε επίσης ότι δεν θα πρέπει να περιληφθεί ο πελάτης του σε κοινό κατηγορητήριο αφού  μόνο οι 8 από τις 58 κατηγορίες αφορούν τον ίδιο ενώ δεν μπορεί όπως είπε να υπήρξε συνομωσία από την στιγμή που οι άλλοι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι κατηγορούνται για αδικήματα που πιθανόν να διέπραξαν μέχρι το 2010 ενώ ο Γιώργος Σιαηλής είχε εκλέγει στο δημοτικό συμβούλιο Πάφου σχεδόν δυο χρόνια αργότερα.

Αύριο το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής θα τοποθετηθεί στις ενστάσεις που έχουν εγερθεί και το δικαστήριο θα αποφασίσει κατά πόσο οι Φειδίας Σαρίκας και Γιώργος Σιαηλής θα συμπεριληφθούν στο ίδιο κατηγορητήριο με τους Γιώργο Μιχαηλίδη, Ευστάθιο Ευσταθίου και Βάσο Βασιλείου ή όχι.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου/Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:20

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Στη δημοσιότητα η Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής που συστάθηκε για διερεύνηση των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων
13:19
Την Τετάρτη ολοκληρώνεται ο καταρτισμός των επιτροπών της Βουλής
13:18
Την εκτίμηση ότι φτάνουμε πια στο τέλος της υγειονομικής κρίσης, εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης - Συναντήθηκε με την Στ. Κυριακίδου
13:11
Κυριάκος Κούσιος:O Πρόεδρος επαναβεβαίωσε στην κυρία Λουτ την ετοιμότητα του να συμμετάσχει τόσο σε μια νέα άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό όσο και σε  ουσιαστικές συνομιλίες
12:55
Το κατοχικό καθεστώς ανέμενε ότι χιλιάδες Ε/κ θα έκαναν αιτήσεις στη λεγόμενη "Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας"
12:50
Ανατροπή μέχρι την τελευταία στιγμή στο μέτωπο του ανασχηματισμού
12:43
Σειρά προϊόντων με επικίνδυνες χημικές ουσίες εντοπίσθηκε στην ευρωπαϊκή αγορά
12:40
Περίπου 2.500 τροχαίες καταγγελίες παγκύπρια κατά το τριήμερο του Κατακλυσμού, σύμφωνα με την Αστυνομία
12:34
Αναχώρησαν από το Προεδρικό χωρίς να προβούν σε δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης
12:27
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα υπενθυμίσει την ανάγκη λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣΑ των ΗΕ
12:26
Επίσημα Απολλωνίστας ο Μπασέλ Ζράντι. " Στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος"
12:14
Προς άρση καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες η Βρετανία, άγνωστο το πότε
12:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand