Άρχισε η δίκη Σαρίκα - Σιαηλή στο κακουργιοδικείο

Με τρεις  προδικαστικές ενστάσεις από τους δικηγόρους του Φειδία Σαρίκα και του Γιώργου Σιαηλή ξεκίνησε η πρώτη συνεδρία του κακουργιοδικείου Πάφου  με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και υπό την νέα  σύνθεση του κακουργιοδικείου Πάφου την οποία απαρτίζουν  ο Άγγελος Δαυίδ- πρόεδρος, Δημήτρης Κίτσιος και  Κώστας Σατολιάς στην πολύκροτη υπόθεση ΣΑΠΑ.

Μια από τις ενστάσεις εξετάστηκε και απορρίφτηκε σήμερα ενώ οι άλλες δυο θα εξεταστούν αύριο.

Η πρώτη ένταση τέθηκε από τον δικηγόρο του Γιώργου Σιαηλή ο οποίος  ήγειρε θέμα πιθανού επηρεασμού του ενός από τους τρεις δικαστές του κακουργιοδικείου του Κώστα Σατολιά λόγο της συγγένειας του με ένα από τους μάρτυρες κατηγορίας τον πρώην δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για την ίδια υπόθεση έξι χρόνων.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Νίνος Κέκκος επιχειρηματολόγησε ότι η ένσταση θα πρέπει να απορριφτεί επικαλούμενος προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις σε παρόμοιες περιπτώσεις με το δικαστήριο να απορρίπτει τελικά την προδικαστική αυτή ένσταση.  

Ακολούθως οι δικηγόροι των κ.κ. Σαρίκα και Σιαηλή, Κρις Τριανταφυλλίδης και Κώστας Σιαηλής αντίστοιχα ζήτησαν όπως οι πελάτες τους μη περιληφθούν σε κοινό κατηγορητήριο . Ο κ.Τριανταφυλλίδης υποστήριξε ότι στο κατηγορητήριο της υπόθεσης υπάρχουν 58 συνολικά κατηγορίες και μόνο οι 7 αφορούν τον Φειδία Σαρίκα . Είπε ακόμη ότι οι κατηγορίες σε βάρος του Φειδία Σαρίκα αφορούν στο συμβόλαιο Γ' της Α' φάσης του έργου ενώ όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούνται για συμβόλαια που εκτελέστηκαν στην Β' Φάση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Σιαηλη υποστήριξε επίσης ότι δεν θα πρέπει να περιληφθεί ο πελάτης του σε κοινό κατηγορητήριο αφού  μόνο οι 8 από τις 58 κατηγορίες αφορούν τον ίδιο ενώ δεν μπορεί όπως είπε να υπήρξε συνομωσία από την στιγμή που οι άλλοι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι κατηγορούνται για αδικήματα που πιθανόν να διέπραξαν μέχρι το 2010 ενώ ο Γιώργος Σιαηλής είχε εκλέγει στο δημοτικό συμβούλιο Πάφου σχεδόν δυο χρόνια αργότερα.

Αύριο το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής θα τοποθετηθεί στις ενστάσεις που έχουν εγερθεί και το δικαστήριο θα αποφασίσει κατά πόσο οι Φειδίας Σαρίκας και Γιώργος Σιαηλής θα συμπεριληφθούν στο ίδιο κατηγορητήριο με τους Γιώργο Μιχαηλίδη, Ευστάθιο Ευσταθίου και Βάσο Βασιλείου ή όχι.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου/Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:20

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
13:01
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί (Βίντεο)
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.