Ταπεινοφροσύνη στην πράξη – Με Fiat στον Λευκό Οίκο

Ταπεινοφροσύνη, ήταν το πρώτο μήνυμα του Πάπα στις ΗΠΑ και ο ίδιος φρόντισε να δώσει το καλό παράδειγμα μεταβαίνοντας στο Λευκό Οίκο με ένα σεμνό μαύρο Fiat 500αράκι, αντί με λιμουζίνα.

Τον Πάπα Φραγκίσκο υποδέχθηκε με κάθε επισημότητα ο Μπαράκ Ομπάμα, σε στρατιωτική βάση κοντά στην Ουάσινγκτον. Την ώρα που ο 78χρονος Ποντίφικας περπατούσε στο κόκκινο χαλί μαθητές τον καλωσόριζαν με συνθήματα αγάπης.
Σε μία σπάνια παρέκκλιση από το πρωτόκολλο, τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχθηκαν τόσο ο Αμερικανός Πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τις οικογένειές τους, κίνηση η οποία σηματοδοτεί τις τεράστιες προσδοκίες για μία ιστορική επίσκεψη που θα περιλαμβάνει τα πάντα: συζητήσεις στον Λευκό Οίκο, ομιλίες στο Κογκρέσο και τα Ηνωμένα Έθνη και βέβαια τεράστια πλήθη σε Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη και Φιλαδέλφεια.
Το σημαντικότερο ωστόσο για τον ίδιο τον Πάπα είναι ότι του δίνεται η δυνατότητα κατά τη διάρκεια της εξαήμερης επίσκεψής του να θέσει μερικά από τα πλέον αγαπημένα του θέματα, όπως η συμπόνια και η απλότητα κόντρα στον αχαλίνωτο καπιταλισμό, σε μία από τις πιο ισχυρές χώρες του κόσμου.
Η εμμονή του για τους φτωχούς, τους πρόσφυγες, τις οικονομικές ανισότητας και την άμεση δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή έχει αναστατώσει τους συντηρητικούς Αμερικανούς, ενώ έχει συμβάλλει πολύ στη δημιουργία ενός «αριστερού» προφίλ του Πάπα - του πρώτου από τη Λατινική Αμερική.
Ο ίδιος, στην πτήση από Κούβα προς Ουάσινγκτον, επιχείρησε να το ξεκαθαρίσει. «Ίσως με θεωρούν αριστερό επειδή κλίνω λίγο προς τα αριστερά. Θα ήταν όμως λανθασμένη μία τέτοια ερμηνεία», δήλωσε στους δημοσιογράφους για να εξηγήσει ευθύς αμέσως ότι τα κηρύγματά του περί οικονομικής δικαιοσύνης και κλιματικής αλλαγής εντάσσονται όλα «στο κοινωνικό δόγμα της Εκκλησίας».

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη
Πηγή: in.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:21

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.