Σημαντικές επαφές του ΠτΔ στη Νέα Υόρκη

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, συζητούνται, και μάλιστα με θετικό τρόπο, η κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών, δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στην εβδομηκοστή Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο πρόεδρος Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι αυτό που συζητείται στις συνομιλίες, είναι να υπάρξει κατοχύρωση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, όχι μέσα από πληθυσμιακή, αλλά μέσα από πολιτική πλειοψηφία.
Βεβαίως, τόνισε, και δεν συζητούμε πληθυσμιακή πλειοψηφία.
Μιλώντας για το περιουσιακό, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι, το θέμα αφορά πρωτίστως τους ιδιοκτήτες.  Προχωρούμε, συνέχισε, με μια μεθοδολογία ώστε το δικαίωμα του ιδιοκτήτη να ασκείται κατά προτεραιότητα.
Πρόσθεσε ότι έχει συμφωνηθεί σειρά θεραπειών, εξηγώντας ότι ο  ιδιοκτήτης θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει θεραπεία και η επιτροπή περιουσιών θα μπορεί να ανταποκριθεί θετικά στο συγκεκριμένο αίτημα ή να δώσει συνδυασμένη θεραπεία.
Το πιο σημαντικό, κατέληξε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι ότι επιδιώκουμε να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα της προσφυγής σε ένδικα μέσα και ειδικότερα της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα εργασίας στους αντιπροσώπους των 5 μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Αργότερα θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και θα παρακαθήσει σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.
Νωρίτερα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζων Κέρι και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.
Θα προσφωνήσει επίσης τη σύνοδο-κορυφής του ΟΗΕ, για την υιοθέτηση της αναπτυξιακής ατζέντας, μετά το 2017.
Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί επίσης με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και της Κίνας και τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Πηγή: ΡΙΚ, Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:21

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.