Ένσταση από το Δήμο Πάφου στην κατάσχεση κινητής περιουσίας

Ένταση ετοιμάζεται να καταχωρήσει ο δήμος Πάφου σε σχέση με το διάταγμα που εξασφάλισε η εταιρεία αδελφοί Ιακώβου για κατάσχεση κινητής περιουσίας του δήμου.  Σήμερα επρόκειτο να αρχίσει η εκτέλεση του διατάγματος για κατάσχεση κινητής περιουσίας του δήμου με την κατάσχεση του οχήματος που χρησιμοποιεί για τις μετακίνησης του ο δήμαρχος Πάφου αλλά η τοπική αρχή προβάλει αντίσταση και ετοιμάζεται να αμφισβητήσει το διάταγμα μέσω της δικαιοσύνης. 

Στο δημοτικό μέγαρο Πάφου επικαλούνται βασικά το άρθρο 16 της πολιτικής δικονομίας που έχει τροποποιηθεί πρόσφατα με βάση το οποίο τέτοιου είδους κατασχέσεις θα πρέπει να περιορίζονται σε κινητή περιουσία που δεν θα είναι αναγκαία για την άμεση λειτουργία των οργανισμών από τους οποίους γίνεται η κατάσχεση.  

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική  διαφορά ανάμεσα στον δήμο  και την εργοληπτική εταιρεία αδελφοί Ιακώβου προέκυψε για επιπλέον εργασίες που φαίνεται να έχει εκτελέσει η εταιρεία κατά την ανάπλαση της Αγίου Αντωνίου και των γύρω δρόμων.

 Η υπόθεση κατέληξε στην δικαιοσύνη που δικαίωσε την εταιρεία αναγκάζοντας τον δήμο να καταβάλει το ποσό των 506 χιλιάδων ευρώ. Ο  δήμαρχος Πάφου αφήνει να νοηθεί  ότι υπήρξε παρασκήνιο όχι στην δικαστική απόφαση αλλά μέχρι να φτάσει εκεί η υπόθεση αφού όπως είπε ενώ αρχικά ο δήμος αρνείτο να πληρώσει τα χρήματα αυτά τελικά έφτασε σε συμβιβασμό χωρίς καν να διεξαχθεί δίκη. Είπε ότι δεν αμφισβητεί την απόφαση του δικαστηρίου αλλά έχει ευθύνη να ερευνήσει το θέμα αυτό και τις όλες συνθήκες που είναι περίεργες προτού δώσει την συγκατάθεση του ο δήμος να καταβάλει ένα τόσο μεγάλο ποσό χρημάτων.

Πηγή: Πανίκος Ευρυπίδου / Πάφου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:21

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Το ΑΚΕΛ εκφράζει ελπίδα οι νέες συναντήσεις Λούτ να σηματοδοτήσουν θετικά βήματα στο Κυπριακό
13:54
Αναστέλλεται η αποδοχή Ταχυδρομικών Αντικειμένων για τη Νιγηρία
13:42
Στη δημοσιότητα η Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής που συστάθηκε για διερεύνηση των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων
13:19
Την Τετάρτη ολοκληρώνεται ο καταρτισμός των επιτροπών της Βουλής
13:18
Την εκτίμηση ότι φτάνουμε πια στο τέλος της υγειονομικής κρίσης, εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης - Συναντήθηκε με την Στ. Κυριακίδου
13:11
Κυριάκος Κούσιος:O Πρόεδρος επαναβεβαίωσε στην κυρία Λουτ την ετοιμότητα του να συμμετάσχει τόσο σε μια νέα άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό όσο και σε  ουσιαστικές συνομιλίες
12:55
Το κατοχικό καθεστώς ανέμενε ότι χιλιάδες Ε/κ θα έκαναν αιτήσεις στη λεγόμενη "Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας"
12:50
Ανατροπή μέχρι την τελευταία στιγμή στο μέτωπο του ανασχηματισμού
12:43
Σειρά προϊόντων με επικίνδυνες χημικές ουσίες εντοπίσθηκε στην ευρωπαϊκή αγορά
12:40
Περίπου 2.500 τροχαίες καταγγελίες παγκύπρια κατά το τριήμερο του Κατακλυσμού, σύμφωνα με την Αστυνομία
12:34
Αναχώρησαν από το Προεδρικό χωρίς να προβούν σε δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης
12:27
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα υπενθυμίσει την ανάγκη λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣΑ των ΗΕ
12:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand