ΠτΔ: Η Κύπρος αποτελεί μια επιτυχημένη ιστορία οικονομικής μεταρρύθμισης

Η Κύπρος αποτελεί μια επιτυχημένη ιστορία οικονομικής μεταρρύθμισης, δήλωσε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η τοποθέτηση έγινε  στο Συμβούλιο Παγκοσμίων Υποθέσεων του Σικάγο, με θέμα «Μαθήματα από την κυπριακή κρίση και το δρόμο προς την ανάκαμψη».
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε ο ίδιος κι η Κυβέρνησή του, για την αποφυγή της οικονομικής κατάρρευσης, τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν κι αυτές που χρειάζονται, για να διασφαλιστεί βιώσιμη ανάπτυξη.
Εκαμε λόγο για επερχόμενο Αρμαγγεδώνα, την περίοδο που αναλάμβανε την εξουσία, για αποφάσεις που λήφθηκαν, τότε, με μια απόφαση του Γιούρογκρουπ που εξακολουθεί, είπε, να είναι αμφισβητούμενη και η οποία περιελάμβανε κούρεμα καταθέσεων.Τόνισε ότι η εφαρμογή του προγράμματος για την Κύπρο ήταν μονόδρομος, ώστε να υπάρξει έξοδος από την κρίση, προσθέτοντας ότι  δυόμισυ χρόνια μετά, λέει με σιγουριά πως αναμένει ομαλή και επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος εντός των επόμενων λίγων μηνών.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε και πως εάν απαλλαγεί η Κύπρος από όλα τα πολιτικά εμπόδια, που αποτρέπουν την πλήρη αξιοποίηση της μοναδικής γεωγραφικής της θέσης, τότε θα καταστεί εφικτό να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες που έχει.
Επεσήμανε ότι η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει δίδαγμα για την Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στο Κυπριακό τόνισε ότι  μπορεί να δημιουργηθούν σημαντικές προοπτικές, με λύση βάσει αρχών, η οποία  να επανενώνει τη χώρα, το λαό, την οικονομία και που να δημιουργεί καλές σχέσεις με την Τουρκία.
Από το Σικάγο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι και τους  επικεφαλής της κινεζικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συζητήσει εξάλλου θέματα ενέργειας με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο και τον εκτελεστικό διευθυντή της Νόμπλ.

Σύνταξη: Στέλλα Μιχαήλ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:21

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Το Αμπού Ντάμπι προσφέρει δωρεάν εμβόλια για όλους τους τουρίστες
14:52
Η Τουρκία έστειλε ακόμα 50.000 Sinovac στα κατεχόμενα
14:43
Η Πολιτεία να σταθεί δίπλα στους νέους επιχειρηματίες, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ
14:20
Ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα
14:09
Σημεία ελέγχου με rapid test Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021
14:03
Αδάμος Αδάμου: Γιατί είπε όχι στον Πρόεδρο για να αναλάβει το υπουργείο υγείας
13:59
H Koμισιόν ενεργοποιεί την αγορά 150 εκατομμυρίων προαιρετικών δόσεων από τη Moderna για το 2022
13:55
Το ΑΚΕΛ εκφράζει ελπίδα οι νέες συναντήσεις Λούτ να σηματοδοτήσουν θετικά βήματα στο Κυπριακό
13:54
Αναστέλλεται η αποδοχή Ταχυδρομικών Αντικειμένων για τη Νιγηρία
13:42
Στη δημοσιότητα η Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις
13:19
Την Τετάρτη ολοκληρώνεται ο καταρτισμός των επιτροπών της Βουλής
13:18
Την εκτίμηση ότι φτάνουμε πια στο τέλος της υγειονομικής κρίσης, εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης - Συναντήθηκε με την Στ. Κυριακίδου
13:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand