Kλιμακώνεται η ένταση στη μεθόριο Σερβίας-Κροατίας όπου «παγιδεύονται» χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες

Εν μέσω της κρίσιμης υπουργικής συνόδου στην οποία επιχειρείται εκ νέου συμβιβασμός για κοινή απάντηση στην προσφυγική κρίση κλιμακώνεται η ένταση ένταση στη μεθόριο Σερβίας-Κροατίας όπου «παγιδεύονται» χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Η κροατική αστυνομία μπλόκαρε τα σύνορα για πρώτη φορά αφότου η χώρα έγινε η κύρια δίοδος διέλευσης των προσφύγων στην πορεία προς τη βόρεια Ευρώπη και οι σχέσεις της με την Σερβία κινούνται σε τεντωμένο σχοινί. Οργισμένο το Βελιγράδι εκδίδει «τελεσίγραφο» και απαιτεί ευρωπαϊκή αντίδραση κατά της Κροατίας.

«Αναμένουμε αντίδραση από την ΕΕ έως τις 14:00, και μετά η Σερβία θα αντιδράσει ήρεμα χωρίς να παραβιάζει τους κανονισμούς, αλλά θα δείξει ότι η Κροατία δεν μπορεί να 'ξεσπά' στη Σερβία, να την ταπεινώνει και να καταστρέφει την οικονομία της χωρίς συνέπειες» δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς καθώς οι πρόσφυγες συνωστίζονται στην σερβική πλευρά των συνόρων ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στην Κροατία.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι η ζημία που υφίσταται η χώρα του λόγω των κλειστών συνόρων με την Ουγγαρία και την Κροατία ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ.

Η Κροατία ακολούθησε την Ουγγαρία στις επικρίσεις προς την Ελλάδα ότι αποτυγχάνει να ελέγξει τα σύνορά της -αυτό είναι και ένα από τα ελάχιστα σημεία στα οποία συμφωνούν μετά τη διατάραξη των σχέσεών της λόγω του φράχτη που ύψωσε η Ουγγαρία στα κοινά σύνορα.

Μία εβδομάδα αφότου η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορά της με τη Σερβία, σχεδόν 35.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στην Κορατία, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εσωτερικών στο Ζάγκρεμπ -προσθέτοντας ότι 2.400 εισήλθαν στη χώρα στη διάρκεια της νύχτας.

Την ίδια στιγμή, η Ουγγαρία στέλνει στρατιωτικά οχήματα στα σύνορα την επομένη της επικύρωσης από το Κοινοβούλιο του νόμου της συντηρητικής κυβέρνησης Όρμπαν για την ανάπτυξη του στρατού στα σύνορα και μάλιστα έχοντας το «πράσινο φως» να χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης κατά προσφύγων και μεταναστών.

 

Πηγή: In.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:22

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.