Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο μετεγκατάστασης 120.000 προσφύγων

 Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τους Υπουργούς  Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, οι οποίοι συνήλθαν στις Βρυξέλλες, το σχέδιο μετεγκατάστασης 120.000 προσφύγων, στη βάση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων.

Ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών, Μίλαν Κόβανετς, δήλωσε ότι η χώρα του, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία ψήφισαν κατά του σχεδίου, ενώ η Φινλανδία απείχε από την ψηφοφορία.
Το σχέδιο προσέκρουε στην αντίσταση των χωρών της κεντρικής Ευρώπης, πολλές από τις οποίες έχουν κλείσει τα σύνορά τους ή έχουν υψώσει φράχτες για να αποτρέψουν την εισροή προσφύγων.
Σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου, στην Κύπρο θα πρέπει να εγκατασταθούν 112 πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται τώρα στην Ελλάδα και 35 που βρίσκονται στην Ιταλία.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι συνέρχονται αύριο εκτάκτως στις Βρυξέλλες, θα υποσχεθούν ότι θα δώσουν ένα δισεκατομμύριο ευρώ στην Τουρκία, για να αντιμετωπίσει το μεγάλο κύμα προσφύγων που εισέρχεται ή περνά από την χώρα.
Πάντως, η Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών, τονίζει ότι όποια απόφαση και να λάμβανε η Ευρωπαϊκή Ενωση, τα υφιστάμενα σχέδια δεν αρκούν, αφού  η απόφαση θα εφαρμοστεί μέσα στα δύο επόμενα χρόνια.
Το σχέδιο ορίζει ότι 120 χιλιάδες πρόσφυγες από Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία θα εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύνταξη: Ρόνα Μιχαηλίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:21

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
Παραμένουν οι διαφορετικές απόψεις ΗΠΑ και Γερμανίας για τον αγωγό Nordstream II
21:45
Πως βλέπουν οι εξωγήινοι τη Γη- Τι δείχνει νέα μελέτη Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης
21:33
ΗΠΑ: Περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι νοσοκομείου στο Τέξας απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν, μετά την άρνησή τους να εμβολιαστούν
21:19
Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων- Δεν καταγράφηκαν θάνατοι
20:58
Διάσκεψη Βερολίνου: Απόσυρση των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη
20:52
Επίθεση σε μητροπολίτες με καυστικό οξύ στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι
20:30
Βρετανία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων από τον περασμένο Φεβρουάριο - Αύξηση και στους θανάτους
20:21
Και επίσημα στο ΑΠΟΕΛ ο Νταουσβίλι
20:12
Η υποστήριξη της Τουρκίας στο ψευδοκράτος θα συνεχιστεί, είπε ο Φουάτ Οκτάι που συναντήθηκε με Σανέρ
19:29
Προειδοποίηση ECDC: Έως το τέλος Αυγούστου το 90% των κρουσμάτων στην ΕΕ θα είναι της παραλλαγής Δέλτα - Η μία μόνο δόση εμβολίου μπορεί να μην αρκεί
19:12
Με 21 αθλητές και αθλήτριες στο βαλκανικό στίβου
19:03
Ελλάδα:Νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων-Χωρίς μάσκα από αύριο σε εξωτερικούς χώρους
18:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand