Αποχωρεί από τη θέση του Γεν. Εκτ. Ιατρικού Διεθυντή στο ΙΝΓ ο Φ.Πατσαλής

Ο Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του Γενικού Εκτελεστικού Ιατρικού Διευθυντή κατά τη σημερινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Ανακοίνωση του Ινστιτούτου αναφέρει ότι ο Καθ. Φίλιππος Πατσαλής εξήγησε στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι ο λόγος της απόφασης του να αποχωρήσει από τη Διεύθυνση του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου είναι για να μπορέσει  να αφοσιωθεί στις ακαδημαϊκές και επιστημονικές του δραστηριότητες.

Οπως αναφέρεται, ο Καθ. Φίλιππος Πατσαλής θα αναλάβει πλήρη καθήκοντα στην NIPD Genetics για την περαιτέρω ανάπτυξη της έρευνας και της προώθησης ιατρικών υπηρεσιών στον τομέα της μη-επεμβατικής προγεννητικής διάγνωσης, ενώ θα συνεχίσει τις ακαδημαϊκές του δραστηριότητες με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου χωρίς μισθό.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου Παύλος Φωτιάδης ευχαρίστησε τον Καθ. Φίλιππο Πατσαλή για την προσφορά του τα τελευταία 22 χρόνια για την εξαιρετική διεύθυνση και επιστημονική του δραστηριότητα, αλλά και ιδιαίτερα για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Ινστιτούτου ως ένα Κέντρο Αναφοράς για τη χώρα μας και Διεθνές Κέντρο Αριστείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου θα ενεργοποιήσει εντός των ημερών τις διαδικασίες πλήρωσης της θέσης με διεθνή προκήρυξή.

Ο Καθ. Φίλιππος Πατσαλής θα παραμείνει στη θέση του Γενικού Εκτελεστικού Ιατρικού Διευθυντή μέχρι την πλήρωση της θέσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:21

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Υπ. Υγείας Γερμανίας: Η παραλλαγή «Δέλτα» απειλεί την επιτυχία της διαδικασίας ανοσοποίησης
15:30
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε βυτιοφόρο με προπάνιο στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου
15:25
Τηλεδιάσκεψη Καρούσου - Περδίου με τον Ρώσο Υφ. Μεταφορών για επανεκκίνηση πτήσεων
15:07
Ινδία: Οι ειδικοί προειδοποιούν «Η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα τρίτο κύμα μέχρι τον Οκτώβριο»
14:55
Συνάντηση προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Εξωτερικών
14:45
Εγκρίθηκε το πρώτο ετήσιο πρόγραμμα εργασίας του EU4Health αξίας 312 εκατ.
14:43
Ανοδικά κινείται την Παρασκευή το Χρηματιστήριο
14:30
Πληρότητες μέχρι 40% στα ξενοδοχεία της Λεμεσού
14:24
Κρεμλίνο: Η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με την ενδεχόμενη δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Αζερμπαϊτζάν
14:20
Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 33χρονο για τη δολοφονία της συζύγου του
14:00
Διαγωνισμός για αγορά υποστηρικτικών υπηρεσιών για τις ανάγκες της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας
13:57
Να δοθεί προτεραιότητα στην υπόθεση θανάτου του Θανάση, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
13:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand