Σε εξέλιξη η ψηφοφορία - στις 21:00 η επίσημη πρόβλεψη

Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, διεξάγεται από το πρωί στην Ελλάδα, η εκλογική διαδικασία για ανάδειξη νέας Βουλής, που θα ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς και για σχηματισμό κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία.

Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, σε δηλώσεις μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, ανέφερε ότι κάποιες ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στα εκλογικά κέντρα, έχουν καλυφθεί κατά το πλείστον και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
Στις εκλογές, τις πλέον αμφίρροπες των τελευταίων χρόνων στη χώρα, δικαίωμα ψήφου έχουν 9,8 εκατομμύρια εκλογείς.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ.
Αμέσως μετά, θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξόδου από την κάλπη.
Η πρώτη επίσημη ασφαλής πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, λίγο μετά τις 9 το βράδυ.
Την εκλογική διαδικασία καλύπτουν σχεδόν 500 δημοσιογράφοι από περισσότερες από 30 χώρες.

Παυλόπουλος
Τη βεβαιότητα ότι η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τρόπο που ταιριάζει στη δημοκρατική παράδοση των Ελλήνων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Μιλώντας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε επίσης την ελπίδα το αποτέλεσμα να δικαιώσει τις τεράστιες θυσίες των πολιτών και ιδίως της νεολαίας μέσα σε μια Ευρώπη, η οποία -όπως ανέφερε- επιτέλους αντιλαμβάνεται ότι το βασικό της μέγεθος είναι ο άνθρωπος και η μεγαλύτερη αποστολή της η προστασία της αξίας του.

Τσίπρας
Την πεποίθηση ότι ο λαός θα δώσει εντολή για ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
"Ο ελληνικός λαός", τόνισε, "με τη συμμετοχή του δεν θα αφήσει άλλους να αποφασίσουν γι' αυτόν και θα πάρει το μέλλον στα χέρια του, επισφραγίζοντας τη μετάβαση σε μια νέα εποχή".
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι αύριο αρχίζει μια καινούργια ημέρα και ότι οι δυσκολίες θα ξεπερασθούν με σταθερά βήματα.

Μεϊμαράκης
"Σήμερα είναι μέρα γιορτής, ημέρα που μιλούν οι πολίτες με την ψήφο τους" δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του.
"Πιστεύω", σημείωσε, "ότι θέλουν διώξουν το γκρίζο, το ψέμα, τη μιζέρια, τους δήθεν και να φέρουν την αλήθεια και τους αυθεντικούς".
Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε επίσης την πεποίθηση να υπάρξει ένα καλύτερο αύριο για όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως τι ψηφίζουν.

Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί
"Για μας προτεραιότητα σε αυτές τις εκλογές έχει η νεολαία της πατρίδας μας", δήλωσε ο επικεφαλής της "Λαϊκής Ενότητας" Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξερχόμενος το πρωί από το εκλογικό κέντρο. Τόνισε πως η νεολαία καλείται σήμερα να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αποχή από τις κάλπες.
Την ανάγκη η χώρα να κάνει ένα άλμα προς το μέλλον, τόνισε ο επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Τόνισε πως είναι κρίσιμες εποχές, έρχονται δύσκολες μέρες και με ένα δυνατό ΚΚΕ θα μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο.
Ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Πάνος Καμμένος τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι το μήνυμα που πρέπει να στείλει ο ελληνικός λαός είναι αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο ή ψήφο ασυλίας στο χθες.
Στη δήλωσή της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι το Κίνημα επέλεξε να μην εμπλακεί σε άγονες αντιπαραθέσεις και κάλεσε όλους όσοι εμπιστεύθηκαν το κόμμα της στο παρελθόν να το πράξουν και πάλι.
Αισιόδοξος για την είσοδο το κόμματός του στη Βουλή εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι, όχι απλώς το κόμμα του θα μπει στη Βουλή, άλλα και με ένα ποσοστό που θα προκαλέσει αίσθηση.

Σύνταξη: Δέσποινα Κουρή, Μαρία Λουκαΐδου, Εύα Αργυρού
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:23

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.