Σημαντική συνάντηση Αναστασιάδη Κάμερον σήμερα το Λονδίνο

Συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει σήμερα στο Λονδίνο ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος μετέβη χθες στη Βρετανική πρωτεύουσα ως ενδιάμεσο σταθμό προς την Νέα Υόρκη όπου θα προσφωνήσει την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Στη συνάντηση θα συζητήσουν, ανάμεσα σε άλλα, την παρούσα φάση των συνομιλιών για το Κυπριακό, ζητήματα που αφορούν μεταρρυθμίσεις εντός της ΕΕ, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Βρετανίας, καθώς και θέματα Ενέργειας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο, μιλώντας χθες στο ΡΙΚ, επισήμανε ότι η συνάντηση Αναστασιάδη - Κάμερον είναι ιδιαιτερώς σημαντική, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ θα συζητηθούν εν εκτάσει και η διμερείς σχέσεις Κύπρου - Βρετανίας. Όσον αφορά το θέμα των εγγυήσεων, πρόσθεσε, είναι γνωστή η επιθυμία της Βρετανίας να μην συνεχίσει να είναι εγγυήτρια δύναμη, και αυτό είναι κάτι που επίσης θα απασχολήσει στην αυριανή συνάντηση.

Όσον αφορά την μετάβαση του Προέδρου Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη, ο Εκπρόσωπος, είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δει του επικεφαλής της ρωσικής και της κινεζικής αντιπροσωπείας, ενώ θα έχει επαφές και με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Αναφερόμενος στις δηλώσεις Ακκιντζί για τη διζωνικότητα και τις πλειοψηφίες γης και πληθυσμού στην κάθε ζώνη, ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι αναμέναμε να παρουσιαστούν δυσκολίες και για το λόγο αυτό γίνεται ο διάλογος. Όσο πιο πολύ προχωρά ο διάλογος, σημείωσε, τόσο περισσότερα είναι τα θέματα που θα προκύπτουν διαφωνίες, ωστόσο η δική μας πλευρά παραμένει αφοσιωμένοι στις διαπραγματεύσεις και στο στόχο της επίτευξης λύσης.

Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με μέλη της κυπριακής ομογένειας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει από το Λονδίνο για τις ΗΠΑ στις 19 Σεπτεμβρίου.

Επιμέλεια: Στέλλα Ολυμπίου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:34

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
Σχέδιο Ενίσχυσης Νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας
15:34
Βερολίνο: «Τρομοκρατικές επιθέσεις» της Χαμάς οι εκτοξεύσεις παλαιστινιακών ρουκετών εναντίον του Ισραήλ
15:26
Για "μηδενιστική πολιτική" από την αντιπολίτευση σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας κάνει λόγο η κυβέρνηση
15:00
Έντονες επικρίσεις εναντίον του ΓΓ του ΑΚΕΛ, εξαπέλυσε ο Αβέρωφ (Βίντεο)
14:45
Τέσσερις θάνατοι φορέων της ινδικής παραλλαγής του κορωνοϊού στη Βρετανία
14:30
ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ να αναλάβει πρωτοβουλίες για επανέναρξη των συνομιλιών (Βίντεο)
14:20
Ποινική υπόθεση σε σχέση με τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει πορίσματος Καλογήρου
14:17
Αναγκαία η κοπή λεύκων στην Λεωφόρο Ευρώπης - Φυτεύθηκαν 160 νέα δέντρα, λέει ο Δήμος Πάφου
14:12
Οικονομική βοήθεια ύψους 2.004.600 ευρώ για γεωργούς, ενέκρινε το Υπουργικό
13:55
Η Νομική Υπηρεσία έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για έναρξη ανακριτικού έργου για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις
13:39
Τουρκική εταιρεία απειλεί να κόψει την παροχή ρεύματος στο Λίβανο λόγω χρεών
13:27
Πιο αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer με κενό 12 εβδομάδων μεταξύ των δόσεων
13:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand