Εξοικονομήσεις ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Υπουργείο Υγείας

Εξοικονομήσεις ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την περίοδο 2013 μέχρι 2014, έχει καταφέρει να επιτύχει το Υπουργείο Υγείας με την εφαρμογή του Σχεδίου Παροχής Οικονομικής Αρωγής για τις Υπηρεσίες Υγείας που δεν προσφέρονται στο δημόσιο τομέα.

Με την εφαρμογή του Σχεδίου Παροχής Οικονομικής Αρωγής για τις Υπηρεσίες Υγείας που δεν προσφέρονται στο δημόσιο τομέα, τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και ακολουθούνται, τα   μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο Υγείας και η Γενική Διεύθυνση για εξορθολογισμό των δαπανών, το Υπουργείο έχει καταφέρει να πετύχει εξοικονόμηση στις δαπάνες του δημοσίου χρήματος, χωρίς ωστόσο, να κατεβάσει την ποιότητα.

Σε δηλώσεις της, μετά από την παρουσίαση του Σχεδίου Παροχής Οικονομικής Αρωγής για τις Υπηρεσίες Υγείας που δεν προσφέρονται στο δημόσιο τομέα, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, είπε πως το Υπουργείο Υγείας “έχει πετύχει εξοικονόμηση δαπανών, η οποία έχει γίνει με πολύ κόπο και μόχθο, όχι φυσικά για να κατεβάσουμε την ποιότητα, αλλά απλούστατα σύμφωνα με τα κονδύλια, τα οποία εμείς είχαμε, θα έπρεπε να κάνουμε μια εξοικονόμηση δαπανών δημοσίου χρήματος, να βοηθήσουμε περισσότερους συνανθρώπους μας είτε στέλλοντας αυτούς τους ανθρώπους στον ιδιωτικό τομέα, είτε στο εξωτερικό και προσπαθώντας να βάλουμε κάποιες νέες καινοτομίες για το καλό των ασθενών”.

Σημείωσε ότι “μέχρι τώρα γίνονταν σπατάλες σε βάρος των ασθενών”, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι σήμερα αυτό το πράγμα έχει εξαλειφθεί.

Σε ερώτηση σχετικά με την εφαρμογή του θεσμού του “κουπονιού”, που αφορά τα καρδιοχειρουργικά περιστατικά, η κ. Γιαννάκη είπε πως αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική, αφού οι ασθενείς μπορούν να επιλέξουν να πάνε σε ένα από τα δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια, με τα οποία συνεργάζεται το Υπουργείο και με την τιμή την οποία αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας.

Ερωτηθείσα αν ο θεσμός του “κουπονιού” είναι παράτυπος, η κ. Γιαννάκη είπε: “Όχι. Δεν είναι καθόλου παράτυπο. Αυτή η διαδικασία του κουπονιού είναι μια ενδιάμεση λύση, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προσφοράς”.

Πρόσθεσε πως το Υπουργείο Υγείας έχει τη σύμφωνο γνώμη του Γενικού Ελεγκτή και της Νομικής  Υπηρεσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:35

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
Οι διαιτητές του κυπέλλου
10:13
Η Ένωση Δήμων καλεί τη νέα Βουλή, που θα σχηματιστεί να επανεξετάσει τη Μεταρρύθμιση
10:13
Ο Βαρτκές Μαχτεσιάν ανακηρύσσεται αντιπρόσωπος των Αρμενίων στη Βουλή
09:58
Τουλάχιστον 1.750 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ μέσα σε τέσσερις ημέρες
09:44
Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλεια αποθηκεύσεων και εγκαταστάσεων υγραερίου
09:35
Η βραδιά του Φαμπιάνο
09:23
Δρ.Πέτρου: Δεδομένη η επιπλέον χορήγηση δόσης για όλα τα εμβόλια
09:22
Ικανοποιημένες Παπαϊωάννου και Παναγή
09:19
Η συνέντευξη του Τσέντομιρ Γιανέφσκι για τον τελικό κυπέλλο
09:15
Η συνέντευξη του Τιμούρ Κετσπάγια για τον τελικό κυπέλλου
09:13
Μέγιστος αριθμός 10 προσώπων σε οικίες και χώρους συνάθροισης, υπενθυμίζει το υπ. Υγείας
08:58
Μεσανατολικό: Αντιπροσωπεία της Αιγύπτου εγκατέλειψε το Ισραήλ με άδεια χέρια
08:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand