Aπολυτα διακριτές οι αρμοδιότητες της κάθε εξουσίας

Η Προεδρία της Δημοκρατίας παρενέβη στη αντιπαράθεση που προέκυψε χθες μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται επί λέξη:

Επειδή εσφαλμένα έχει ερμηνευτεί πως η Κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγκρουση με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, η Προεδρία της Δημοκρατίας επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τα ακόλουθα:

"Ρητά προνοείται στο Σύνταγμα ότι, η εκτελεστική εξουσία ασκείται αποκλειστικά από την εκάστοτε εκλελεγμένη Κυβέρνηση η οποία φέρει την ευθύνη της υλοποίησης πολιτικών αποφάσεων  που λαμβάνει κατά την ενάσκηση των εξουσιών της. Εξάλλου, είναι απόλυτα διακριτές βάσει του Συντάγματος οι αρμοδιότητες της κάθε μίας από τις τρεις εξουσίες.

Ταυτόχρονα, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας έχει καθήκον, αλλά και υποχρέωση να ελέγχει εάν οι λαμβανόμενες από την Κυβέρνηση αποφάσεις εμπεριέχουν το οποιοδήποτε στοιχείο διαπλοκής ή και ,ενδεχομένως, εύνοιας προς τον οποιονδήποτε εις βάρος των συμφερόντων των πολιτών ή ευρύτερα του δημοσίου συμφέροντος. Είναι σε αυτό το πλαίσιο που εντάσσονται οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών.  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσαν και δίδουν κάθε στήριξη στο έργο του Γενικού Ελεγκτή και τον καλούν για άλλη μια φορά να είναι άτεγκτος έναντι του οποιουδήποτε αξιωματούχου της Πολιτείας οσάκις εκ των ερευνών του διαπιστώνεται ότι εμπλέκεται σε πράξεις διαφθοράς ή διαπλοκής που ζημιώνουν το δημόσιο.

Η αποφασιστικότητα της παρούσας Κυβέρνησης για πάταξη της διαφθοράς είναι δεδομένη και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα.

Έμπρακτη απόδειξη της στήριξης του έργου του Γενικού Ελεγκτή αποτελεί η μόλις χθες ληφθείσα απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως κατ΄ εξαίρεση ενισχυθεί η Ελεγκτική Υπηρεσία με επιπλέον δέκα λειτουργούς, προκειμένου να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος που η Κυβέρνηση επιθυμεί να ασκείται κατά παντός."

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:39

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.