Με περιουσιακό θα συνεχιστεί η διαπραγματευτική διαδικασία

Το περιουσιακό θα κυριαρχήσει στην επόμενη περίοδο, στις διαπραγματεύσεις του προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Μιλώντας στο "Πρωινό Δρομολόγιο" του Τρίτου Ραδιοφωνικού Προγράμματος του ΡΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι το περιουσιακό αγγίζει κι άλλα κεφαλαιώδη θέματα του Κυπριακού, όπως το εδαφικό, το θέμα των εποίκων και της οικονομικής πτυχής της λύσης.
"Ήδη", είπε, "έχει συμφωνηθεί το ατομικό δικαίωμα στην ιδιοκτησία και ενδεχόμενες θεραπείες", ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η Επιτροπή Περιουσιών δεν θα αποφασίζει ανεξέλεγκτα.
Ο κ. Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση εκ μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας για μυστική διαπραγμάτετυση και ότι θα ενημερώνει ο ίδιος τον κυπριακό λαό, σε περίπτωση που υπάρξει κάτι σημαντικό.
"Η όποια συμφωνία", τόνισε, "θα τεθεί στην κρίση του λαού".
Ερωτηθείς γιατί κρίθηκε αναγκαίο να ενημερωθεί η Βουλή στις 15 Σεπτεμβρίου, σε κλειστή συνεδρία, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε θετικά σε πρόσκληση του προέδρου του Σώματος Γιαννάκη Ομήρου.
Αύριο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συναντώνται εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μετά την ανάπαυλα για τις θερινές διακοπές.

Σύνταξη: Μαρία Βρυωνίδου
Πηγή: ΤΡΙΤΟ ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:48

Τελευταιες Ειδησεις

08 Μαΐου
Φωταγωγήθηκε με κόκκινο χρώμα το ΡΙΚ για την παγκόσμια ημέρα θαλασσαιμίας
22:19
Χαμάς: Eκταφή πτωμάτων από ομαδικό τάφο στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα
21:29
Πλοίο φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια έκανε στάση στη Σουηδία σε ένδειξη συμπαράστασης
21:21
Αμερικανός υπουργός άμυνας: Aνεστάλη η παράδοση πυρομαχικών λόγω των σχεδιασμών του Ισραήλ για Ράφα
21:14
Τετ α τετ Νετανιάχου με επικεφαλής CIA
20:54
Κλιμακώνεται η βία μεταξύ Ισραήλ - Χιζμπολάχ στα σύνορα του Λιβάνου
20:51
Δέσμευση για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα
18:49
Επανέλαβε τους ίδιους προκλητικούς όρους περί κυριαρχικής ισότητας ο Τατάρ
18:40
Δίκη για τραγωδία στο Μάτι: Ασκήθηκε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης
18:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 8 Μαΐου 2024
18:00
Ζαχάροβα: H Μόσχα  δεν βλέπει ειρηνευτική διευθέτηση στη Γάζα
17:49
Ανεστάλη με παρέμβαση του υπουργού εργασίας η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.