Αντιδράσεις ΠτΒ και κομμάτων για το τουρκικό έγγραφο στον ΟΗΕ

Έγγραφο που κυκλοφόρησε η Τουρκία στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη για λογαριασμό του ψευδοκράτους, με αναφορές σε δύο δήθεν ''ανεξάρτητα και κυρίαρχα κράτη στην Κύπρο'' και σε ''από καιρού εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία'', πυροδότησε -εκ νέου- σκληρές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε κόμματα και Κυβέρνηση.

Στο στόχαστρο βρέθηκε και ο Μουσταφά Ακκιντζί με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου να αναφέρει σε γραπτή δήλωση ότι το έγγραφο αποτελεί καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία και τις προθέσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη. Η συγκεκριμένη ενέργεια και οι πρόσφατες δηλώσεις Ακκιντζί, προστίθεται στην ανακοίνωση, για επίλυση του περιουσιακού με αποζημιώσεις, συνιστούν πολιτική στάση η οποία υπονομεύει την προοπτική των διαπραγματεύσεων.

ΔΗΚΟ

Το ΔΗΚΟ εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου Αναστασιάδη. Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ, Γιώργος Γεωργίου, κατηγόρησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι παραπλανεί το λαό και ότι ζημιώνει ανεπανόρθωτα την κυπριακή υπόθεση, προβαίνοντας σε οδυνηρές υποχωρήσεις, για χάρη ενός ανύπαρκτου καλού κλίματος. Υποστήριξε ότι το έγγραφο, αποδεικνύει περίτρανα το ψευδεπίγραφο καλό κλίμα, που η κυβέρνηση και οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ προσπαθούν να πείσουν ότι υπάρχει.

ΕΥΡΩΚΟ

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα χαρακτηρίζει το τουρκικό έγγραφο βόμβα στα θεμέλια των διαπραγματεύσεων. Φανερώνει, όπως αναφέρει, τις πραγματικές τουρκικές προθέσεις στην Κύπρο.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Οι Οικολόγοι τονίζουν ότι είναι καιρός η κυπριακή ηγεσία να αφήσει τα εσωτερικά πολιτικά επικοινωνιακά παιγνίδια και να επικεντρωθεί στην ουσία του Κυπριακού.

ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ κάνει λόγο για αγωνιώδη προσπάθεια ορισμένων να πείσουν τον Κυπριακό λαό ότι τίποτε απολύτως δεν έχει αλλάξει, μετά την αντικατάσταση του Έρογλου από τον Ακκιντζί.  Μάλλον, αναφέρει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αριστος Δαμιανού, αναμένουν ότι ο Ακκιντζί και η Τουρκία θα υιοθετήσουν ως δια μαγείας τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, ή απλώς συνεχίζουν να προσπαθούν να σκοτώσουν την ελπίδα για λύση.

ΔΗΣΥ

Είναι καλά γνωστό σε όλους μας, ότι η πάγια στάση της τουρκικής διπλωματίας έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του ΔΗΣΥ,  Χαράλαμπος Σταυρίδης.  Δυστυχώς, προσθέτει, η απαράδεκτη αυτή στάση θα εξακολουθήσει να υφισταται όσο διατηρείται η παράνομη τουρκική κατοχή και η  διαίρεση της πατρίδας μας.  Ο ΔΗΣΥ, υπογραμμίζει, αναμένει από την Άγκυρα και την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας να αποδείξουν εμπράκτως τη βούλησή τους για εξεύρεση βιώσιμης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.  Οι μεταξύ μας αντιπαραθέσεις για το συγκεκριμένο θέμα, καταλήγει ο κύριος Σταυρίδης, δεν προσφέρουν οτιδήποτε στον κοινό εθνικό στόχο.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαϊδου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:48

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.