"Αγνοούμενος": Παράσταση στη Δερύνεια από τ/κ θέατρο

Το πρόγραμμα RENEWAL που υλοποιείται από τους οργανισμούς "Αναγέννηση Δερύνειας" και "Masder", στο πλαίσιο του Πρόγραμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP-ACT) για ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Αμμοχώστου, παρουσιάζει στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, το έργο "Αγνοούμενος" από το Δημοτικό Τουρκοκυπριακό Θέατρο Λευκωσίας, που υπογράφει η Αλίε Ουμμάνελ ως συγγραφέας και σκηνοθέτις.

Το έργο θα παρουσιαστεί μεθαύριο Τετάρτη, 19 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Το έργο θα παρουσιαστεί στην τουρκική γλώσσα με υπέρτιτλους στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Μετά την παρουσίαση του έργου σε θέατρα και σκηνές σε ολόκληρη την Κύπρο, η Δερύνεια έχει τη χαρά να φιλοξενεί το έργο, που τροφοδοτεί θετικά τη συζήτηση για τις ανοιχτές πληγές των Κυπρίων.
Η συγγραφέας και σκηνοθέτις Αλίε Ουμμάνελ σημειώνει: "Η αλληλοκατανόηση είναι η αρχή της ειρήνης. Τι άλλο μπορεί να παρουσιάσει καλύτερα από την τέχνη, τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα -απελευθερωμένα από όλες τις ταυτότητες- με μοναδικό χαρακτηριστικό την ΑΝΘΡΩΠΙΑ;", διερωτάται.
Όπως επισημαίνει η σκηνοθέτις, "κάθε πόλεμος γεννάει μία μεταπολεμική περίοδο. Σε αυτή την περίοδο, όσο δεν αντιμετωπίζουμε τον 'άλλο', δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για πραγματική ειρήνη. Άρα ο κίνδυνος του πολέμου συνεχίζεται. Πρέπει να κλείσουν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στον πόλεμο! Επειδή αυτοί οι δρόμοι θα οδηγήσουν τις επόμενες γενιές στο παρελθόν ενώ πρέπει να αναζητούν το μέλλον τους".
Η Αλίε Ουμμάνελ αναφέρει επίσης ότι "αντί για την απάρνηση και απόκρυψη, η ειλικρινής αντιμετώπιση των τραυμάτων του παρελθόντος, θα οδηγήσει στην εναλλακτική σκέψη και στην ωρίμανση. Πρέπει να συνειδοποιήσουμε πόσο το παρελθόν επηρεάζει τη σημερινή γενιά για να κατανοήσουμε τη σημασία τις ειρήνης. Ως καλλιτέχνες, νιώθουμε την ευθύνη να παρακολουθούμε και να εκθέτουμε αυτές τις επιρροές".

Agnoooumenos poster GR-compressed

Καλλιτεχνική ταυτότητα παράστασης
Σεναριογράφος-Σκηνοθέτις: Αλίε Ουμμάνελ

Βοηθός σκηνοθέτης: Κιγμέτ Καραμπιμπέρ & Μελέκ Έρντιλ

Σκηνικά & Κουστούμια: Οζλέμ Γετκιλί

Σχεδιασμός Φωτισμού: Φιράτ Εσερί

Μουσικές Επιλογές: Οσμάν Ατές

Σχεδιασμός Αφίσας & Φωτογραφία: Ουμούτ Έρσοϊ

Διακόσμηση: Ριζά Σεν

Φωτισμοί: Σαλίχ Κανατλί

Εφαρμογή Εφέ: Μεχμέτ Εσερί

Βοηθός για σκηνικά: Μεχμέτ Ντεμίρ

Ηθοποιοί:

Ο άντρας: Ερντογάν Καβάζ

Η γυναίκα: Χατιτζέ Τέζτζαν

Ο παππούς/Σκηνοθέτης: Ερόλ Ρεφικόγλου

Χοράτιο/Ψυχολόγος: Ιζέλ Σεϊλανί

Νεκροθάφτης/Υπάλληλος επιτροπής: Οσμάν Ατές

Πρόγραμμα RENEWAL
Το δικοινοτικό πρόγραμμα RENEWAL εστιάζεται σε τρεις τομείς:
Ο πρώτος τομέας είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινότητων σε επίπεδο πολιτών, με τη διοργάνωση δικοινοτικών δραστηριοτήτων. Γενικότερα, οι δραστηριότητες αυτές στοχεύουν στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο κοινότητες και στην προβολή των θετικών στοιχείων που προκύπτουν από τη συμφιλίωση.
Ο δεύτερος τομέας είναι η προώθηση και η υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Αμμοχώστου. Το RENEWAL προσέφερε χρηματοδότηση σε νέους επιχειρηματίες και συνεργάζεται για τη διεξαγωγή σεμιναρίων και στις δύο κοινότητες με το Cypriot Enterprise Link (CEL), έναν κυπριακό οργανισμό που ειδικεύεται στη νεολαία και την επιχειρηματικότητα.
Ο τρίτος τομέας είναι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αμμοχώστου μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και της διεξαγωγής σεμιναρίων. Το πρόγραμμα επιθυμεί να συμβάλει στην ενίσχυση των οικονομικών δυνατοτήτων της περιοχής μέσω της ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και στην ενθάρρυνση της άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο κοινοτήτων στην περιοχή της Αμμοχώστου.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:58

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.