"Αγνοούμενος": Παράσταση στη Δερύνεια από τ/κ θέατρο

Το πρόγραμμα RENEWAL που υλοποιείται από τους οργανισμούς "Αναγέννηση Δερύνειας" και "Masder", στο πλαίσιο του Πρόγραμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP-ACT) για ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Αμμοχώστου, παρουσιάζει στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, το έργο "Αγνοούμενος" από το Δημοτικό Τουρκοκυπριακό Θέατρο Λευκωσίας, που υπογράφει η Αλίε Ουμμάνελ ως συγγραφέας και σκηνοθέτις.

Το έργο θα παρουσιαστεί μεθαύριο Τετάρτη, 19 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Το έργο θα παρουσιαστεί στην τουρκική γλώσσα με υπέρτιτλους στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Μετά την παρουσίαση του έργου σε θέατρα και σκηνές σε ολόκληρη την Κύπρο, η Δερύνεια έχει τη χαρά να φιλοξενεί το έργο, που τροφοδοτεί θετικά τη συζήτηση για τις ανοιχτές πληγές των Κυπρίων.
Η συγγραφέας και σκηνοθέτις Αλίε Ουμμάνελ σημειώνει: "Η αλληλοκατανόηση είναι η αρχή της ειρήνης. Τι άλλο μπορεί να παρουσιάσει καλύτερα από την τέχνη, τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα -απελευθερωμένα από όλες τις ταυτότητες- με μοναδικό χαρακτηριστικό την ΑΝΘΡΩΠΙΑ;", διερωτάται.
Όπως επισημαίνει η σκηνοθέτις, "κάθε πόλεμος γεννάει μία μεταπολεμική περίοδο. Σε αυτή την περίοδο, όσο δεν αντιμετωπίζουμε τον 'άλλο', δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για πραγματική ειρήνη. Άρα ο κίνδυνος του πολέμου συνεχίζεται. Πρέπει να κλείσουν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στον πόλεμο! Επειδή αυτοί οι δρόμοι θα οδηγήσουν τις επόμενες γενιές στο παρελθόν ενώ πρέπει να αναζητούν το μέλλον τους".
Η Αλίε Ουμμάνελ αναφέρει επίσης ότι "αντί για την απάρνηση και απόκρυψη, η ειλικρινής αντιμετώπιση των τραυμάτων του παρελθόντος, θα οδηγήσει στην εναλλακτική σκέψη και στην ωρίμανση. Πρέπει να συνειδοποιήσουμε πόσο το παρελθόν επηρεάζει τη σημερινή γενιά για να κατανοήσουμε τη σημασία τις ειρήνης. Ως καλλιτέχνες, νιώθουμε την ευθύνη να παρακολουθούμε και να εκθέτουμε αυτές τις επιρροές".

Agnoooumenos poster GR-compressed

Καλλιτεχνική ταυτότητα παράστασης
Σεναριογράφος-Σκηνοθέτις: Αλίε Ουμμάνελ

Βοηθός σκηνοθέτης: Κιγμέτ Καραμπιμπέρ & Μελέκ Έρντιλ

Σκηνικά & Κουστούμια: Οζλέμ Γετκιλί

Σχεδιασμός Φωτισμού: Φιράτ Εσερί

Μουσικές Επιλογές: Οσμάν Ατές

Σχεδιασμός Αφίσας & Φωτογραφία: Ουμούτ Έρσοϊ

Διακόσμηση: Ριζά Σεν

Φωτισμοί: Σαλίχ Κανατλί

Εφαρμογή Εφέ: Μεχμέτ Εσερί

Βοηθός για σκηνικά: Μεχμέτ Ντεμίρ

Ηθοποιοί:

Ο άντρας: Ερντογάν Καβάζ

Η γυναίκα: Χατιτζέ Τέζτζαν

Ο παππούς/Σκηνοθέτης: Ερόλ Ρεφικόγλου

Χοράτιο/Ψυχολόγος: Ιζέλ Σεϊλανί

Νεκροθάφτης/Υπάλληλος επιτροπής: Οσμάν Ατές

Πρόγραμμα RENEWAL
Το δικοινοτικό πρόγραμμα RENEWAL εστιάζεται σε τρεις τομείς:
Ο πρώτος τομέας είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινότητων σε επίπεδο πολιτών, με τη διοργάνωση δικοινοτικών δραστηριοτήτων. Γενικότερα, οι δραστηριότητες αυτές στοχεύουν στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο κοινότητες και στην προβολή των θετικών στοιχείων που προκύπτουν από τη συμφιλίωση.
Ο δεύτερος τομέας είναι η προώθηση και η υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Αμμοχώστου. Το RENEWAL προσέφερε χρηματοδότηση σε νέους επιχειρηματίες και συνεργάζεται για τη διεξαγωγή σεμιναρίων και στις δύο κοινότητες με το Cypriot Enterprise Link (CEL), έναν κυπριακό οργανισμό που ειδικεύεται στη νεολαία και την επιχειρηματικότητα.
Ο τρίτος τομέας είναι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αμμοχώστου μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και της διεξαγωγής σεμιναρίων. Το πρόγραμμα επιθυμεί να συμβάλει στην ενίσχυση των οικονομικών δυνατοτήτων της περιοχής μέσω της ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και στην ενθάρρυνση της άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο κοινοτήτων στην περιοχή της Αμμοχώστου.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:58

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
Πως βλέπουν οι εξωγήινοι τη Γη- Τι δείχνει νέα μελέτη Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης
21:33
ΗΠΑ: Περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι νοσοκομείου στο Τέξας απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν, μετά την άρνησή τους να εμβολιαστούν
21:19
Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων- Δεν καταγράφηκαν θάνατοι
20:58
Διάσκεψη Βερολίνου: Απόσυρση των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη
20:52
Επίθεση σε μητροπολίτες με καυστικό οξύ στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι
20:30
Βρετανία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων από τον περασμένο Φεβρουάριο - Αύξηση και στους θανάτους
20:21
Και επίσημα στο ΑΠΟΕΛ ο Νταουσβίλι
20:12
Η υποστήριξη της Τουρκίας στο ψευδοκράτος θα συνεχιστεί, είπε ο Φουάτ Οκτάι που συναντήθηκε με Σανέρ
19:29
Προειδοποίηση ECDC: Έως το τέλος Αυγούστου το 90% των κρουσμάτων στην ΕΕ θα είναι της παραλλαγής Δέλτα - Η μία μόνο δόση εμβολίου μπορεί να μην αρκεί
19:12
Με 21 αθλητές και αθλήτριες στο βαλκανικό στίβου
19:03
Ελλάδα:Νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων-Χωρίς μάσκα από αύριο σε εξωτερικούς χώρους
18:48
Επέστρεψε στη βάση του το κυπριακό αλιευτικό που παρενόχλησαν οι Τούρκοι
18:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand