"Αγνοούμενος": Παράσταση στη Δερύνεια από τ/κ θέατρο

Το πρόγραμμα RENEWAL που υλοποιείται από τους οργανισμούς "Αναγέννηση Δερύνειας" και "Masder", στο πλαίσιο του Πρόγραμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP-ACT) για ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Αμμοχώστου, παρουσιάζει στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, το έργο "Αγνοούμενος" από το Δημοτικό Τουρκοκυπριακό Θέατρο Λευκωσίας, που υπογράφει η Αλίε Ουμμάνελ ως συγγραφέας και σκηνοθέτις.

Το έργο θα παρουσιαστεί μεθαύριο Τετάρτη, 19 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Το έργο θα παρουσιαστεί στην τουρκική γλώσσα με υπέρτιτλους στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Μετά την παρουσίαση του έργου σε θέατρα και σκηνές σε ολόκληρη την Κύπρο, η Δερύνεια έχει τη χαρά να φιλοξενεί το έργο, που τροφοδοτεί θετικά τη συζήτηση για τις ανοιχτές πληγές των Κυπρίων.
Η συγγραφέας και σκηνοθέτις Αλίε Ουμμάνελ σημειώνει: "Η αλληλοκατανόηση είναι η αρχή της ειρήνης. Τι άλλο μπορεί να παρουσιάσει καλύτερα από την τέχνη, τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα -απελευθερωμένα από όλες τις ταυτότητες- με μοναδικό χαρακτηριστικό την ΑΝΘΡΩΠΙΑ;", διερωτάται.
Όπως επισημαίνει η σκηνοθέτις, "κάθε πόλεμος γεννάει μία μεταπολεμική περίοδο. Σε αυτή την περίοδο, όσο δεν αντιμετωπίζουμε τον 'άλλο', δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για πραγματική ειρήνη. Άρα ο κίνδυνος του πολέμου συνεχίζεται. Πρέπει να κλείσουν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στον πόλεμο! Επειδή αυτοί οι δρόμοι θα οδηγήσουν τις επόμενες γενιές στο παρελθόν ενώ πρέπει να αναζητούν το μέλλον τους".
Η Αλίε Ουμμάνελ αναφέρει επίσης ότι "αντί για την απάρνηση και απόκρυψη, η ειλικρινής αντιμετώπιση των τραυμάτων του παρελθόντος, θα οδηγήσει στην εναλλακτική σκέψη και στην ωρίμανση. Πρέπει να συνειδοποιήσουμε πόσο το παρελθόν επηρεάζει τη σημερινή γενιά για να κατανοήσουμε τη σημασία τις ειρήνης. Ως καλλιτέχνες, νιώθουμε την ευθύνη να παρακολουθούμε και να εκθέτουμε αυτές τις επιρροές".

Agnoooumenos poster GR-compressed

Καλλιτεχνική ταυτότητα παράστασης
Σεναριογράφος-Σκηνοθέτις: Αλίε Ουμμάνελ

Βοηθός σκηνοθέτης: Κιγμέτ Καραμπιμπέρ & Μελέκ Έρντιλ

Σκηνικά & Κουστούμια: Οζλέμ Γετκιλί

Σχεδιασμός Φωτισμού: Φιράτ Εσερί

Μουσικές Επιλογές: Οσμάν Ατές

Σχεδιασμός Αφίσας & Φωτογραφία: Ουμούτ Έρσοϊ

Διακόσμηση: Ριζά Σεν

Φωτισμοί: Σαλίχ Κανατλί

Εφαρμογή Εφέ: Μεχμέτ Εσερί

Βοηθός για σκηνικά: Μεχμέτ Ντεμίρ

Ηθοποιοί:

Ο άντρας: Ερντογάν Καβάζ

Η γυναίκα: Χατιτζέ Τέζτζαν

Ο παππούς/Σκηνοθέτης: Ερόλ Ρεφικόγλου

Χοράτιο/Ψυχολόγος: Ιζέλ Σεϊλανί

Νεκροθάφτης/Υπάλληλος επιτροπής: Οσμάν Ατές

Πρόγραμμα RENEWAL
Το δικοινοτικό πρόγραμμα RENEWAL εστιάζεται σε τρεις τομείς:
Ο πρώτος τομέας είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινότητων σε επίπεδο πολιτών, με τη διοργάνωση δικοινοτικών δραστηριοτήτων. Γενικότερα, οι δραστηριότητες αυτές στοχεύουν στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο κοινότητες και στην προβολή των θετικών στοιχείων που προκύπτουν από τη συμφιλίωση.
Ο δεύτερος τομέας είναι η προώθηση και η υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Αμμοχώστου. Το RENEWAL προσέφερε χρηματοδότηση σε νέους επιχειρηματίες και συνεργάζεται για τη διεξαγωγή σεμιναρίων και στις δύο κοινότητες με το Cypriot Enterprise Link (CEL), έναν κυπριακό οργανισμό που ειδικεύεται στη νεολαία και την επιχειρηματικότητα.
Ο τρίτος τομέας είναι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αμμοχώστου μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και της διεξαγωγής σεμιναρίων. Το πρόγραμμα επιθυμεί να συμβάλει στην ενίσχυση των οικονομικών δυνατοτήτων της περιοχής μέσω της ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και στην ενθάρρυνση της άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο κοινοτήτων στην περιοχή της Αμμοχώστου.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:58

Τελευταιες Ειδησεις

03 Ιουλίου
Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Ντίνα Κώνστα σε ηλικία 83 ετών
18:28
Άγνωστα μικρόβια παγιδευμένα σε παγετώνες που λιώνουν, μπορεί να πυροδοτήσουν νέες πανδημίες
17:57
Μοναστηράκι: Εκκενώνεται ο σταθμός του μετρό μετά από τηλεφώνημα για βόμβα
17:27
Χιλιάδες άνθρωποι στο Σίδνεϊ καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών
17:00
Ελλάδα Κορονοϊός: 26 θάνατοι, 98 διασωληνωμένοι, 11.629 νέα κρούσματα
16:37
Σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο Έρογλου, δεν διατρέχει κίνδυνο
16:18
Χρέος μας η εθνική ενότητα, λέει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ
16:03
Υπό ρωσική επιρροή το Λουχάνσκ, λέει η Μόσχα
15:45
Πτώση λεωφορείου σε φαράγγι στο Πακιστάν – Τουλάχιστον 19 νεκροί
15:04
Για τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση ο δρόμος της εθνικής ευθύνης αποτελεί τη μόνη επιλογή, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας
14:35
Οι ελπίδες μας διαψεύσθηκαν οικτρά, λέει η Ένωση Καταναλωτών για το αποτέλεσμα της σύσκεψης στο Προεδρικό
14:12
Ξαφνική ασθένεια Ερντογάν: Κοινό κρυολόγημα λέει βουλευτής του – Φήμες για πάρεση (Βίντεο)
13:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand