27 οι νεκροί από έκρηξη βόμβας στην Μπανγκόκ - video

27 άνθρωποι ανάμεσα τους και πολλοί ξένοι τουρίστες έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ένα παγιδευμένο μοτοποδήλατο εξερράγη έξω από έναν ινδουιστικό ναό στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Το τηλεοπτικό κανάλι Nation μετέδωσε ότι οι νεκροί από την έκρηξη βόμβας στο ινδουιστικό ιερό Εράουαν είναι τουλάχιστον 27, ενώ άλλα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον τρεις αλλοδαποί είναι μεταξύ των θυμάτων. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 78 και οι περισσότεροι από αυτούς είναι τουρίστες από την Κίνα και την Ταϊβάν.

 

CMnFFwaVAAEIGVo.jpg large

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊλάνδης μάχονται εναντίον μουσουλμάνων ανταρτών στις νότιες περιφέρειες της βουδιστικής χώρας, όμως οι αντάρτες αυτοί σπανίως εξαπολύουν επιθέσεις σε άλλες περιοχές.

Ο υπουργός Άμυνας της Ταϊλάνδης Πραβίτ Βονγκσούβαν, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς είπε ότι στόχος των δραστών ήταν "να καταστρέψουν την οικονομία και τον τουρισμό επειδή το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στην καρδιά της τουριστικής συνοικίας.

Το ιερό Εράουαν, πάνω σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση κοντά σε πολυτελή ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, γραφεία και ένα νοσοκομείο, αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο ιδίως για τους επισκέπτες από χώρες της Ανατολικής Ασίας. Το επισκέπτονται επίσης πολλοί Ταϊλανδοί ινδουιστές.

Ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συγκροτήσει άμεσα μια ομάδα που θα αναλάβει να συντονίσει τις ενέργειες που θα απαιτηθούν ως απάντηση στην επίθεση αυτή.

Ο αρχηγός της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι γίνονται έρευνες για "δύο με τρεις βόμβες" επειδή εντοπίστηκε στο χώρο ένα ύποπτο αντικείμενο. "Μπορεί να γίνει και άλλη έκρηξη, για αυτό αποκλείσαμε την περιοχή και ζητήσαμε από τους περίεργους να απομακρυνθούν", πρόσθεσε.

Οι αρχές ενίσχυσαν επίσης τα μέτρα ασφαλείας σε ορισμένες μεγάλες διασταυρώσεις της πρωτεύουσας και σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

 

 

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΑΠΕ, BBC

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:58

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.