Συντονισμός κινήσεων μετά τη συμφωνία

Στην Αθήνα, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, η κυβέρνηση προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της, σε διάφορα επίπεδα, και κυρίως στο εσωτερικό.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, έστειλε το μήνυμα ότι η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί εκλογές, ούτε και το σχηματισμό  Κυβέρνησης ειδικού σκοπού.
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται, μετά τις 20 Αυγούστου, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εκταμίευσης της πρώτης δόσης, να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Με τον τρόπο αυτό, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα αναγκάσει τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας του Σύριζα, οι οποίοι διαφωνούν με το Μνημόνιο, να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.
Στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, τονίζουν πάντως ότι δεν επιθυμούν να ρίξουν την Κυβέρνηση, αλλά να ανακόψουν τη μνημονιακή πορεία της χώρας. Καταγγέλλουν ωστόσο ως εκβιαστική τη διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Σε περίπτωση που η κυβέρνηση απωλέσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, ο πρωθυπουργός θα έχει δύο δυνατότητες: είτε να σχηματίσει κυβέρνηση ευρύτερου συνασπισμού, είτε να καταθέσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ανοίξει τον δρόμο για πρόωρες εκλογές, πιθανόν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Αναμένεται η ψήφιση της συμφωνίας από κοινοβούλια χωρών - μελών

Μετά την επίτευξη συμφωνίας στο
Eurogroup
, για το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, επόμενο βήμα είναι η ψήφισή της, από κοινοβούλια χωρών-μελών της Ευρωζώνης,και συγκεκριμένα της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Εσθονίας, της Ολλανδίας και της Αυστρίας.
Η ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Τετάρτης 19 Αυγούστου.
Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, θα ζητήσει από τους Γερμανούς βουλευτές, να εγκρίνουν τη συμφωνία.
Η έγκριση του προγράμματος, θεωρείται βέβαιη, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι αναμένεται να ταχθούν υπέρ. Διχασμένοι είναι οι βουλευτές του κόμματος των συντηρητικών της κυρίας Μέρκελ.

Σύνταξη: Πόλα Σπόντα

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:59

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.