Οι Βασικές πρόνοιες της συμφωνίας στην ανακοίνωση του Eurogroup

Το Eurogroup καλωσορίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμών, με τη συμβολή του ΔΝΤ, αναφέρεται στην κοινή δήλωση που εξεδόθη μετά τη συνεδρίαση του σώματος στις Βρυξέλλες.

Το Eurogroup επαινεί τις ελληνικές αρχές για την ισχυρή δέσμευσή τους όπως παρουσιάζεται με την εξομάλυνση των μεθόδων εργασίας με τους θεσμούς και καλωσορίζει το ευρύ φάσμα των μέτρων πολιτικής που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο που αν εφαρμοστούν με αποφασιστικότητα θα αντιμετωπίσουν τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία.

Η Ελλάδα, σημειώνεται, θα στοχεύσει ένα μεσοπρόθεσμο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, με πρωτογενές έλλειμμα 0,25% το 2015, πλεόνασμα 0,5% το 2016, 1,75 το 2017 και 3,5% το 2018, που θα επιτευχθεί με δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, υποστηριζόμενες από μέτρα για ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Θα αναλάβει, επίσης, φιλόδοξη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Αναφέρεται, επίσης, ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε να πάρει αποφασιστικά μέτρα για να διασφαλίσει τη σταθερότητα, περιλαμβανομένης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, μέτρα για ενίσχυση του πλαισιού αφερεγγυότητας.

Επιπρόσθετα, η Ελλάδα θα κάνει επείγοντα βήματα για αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Το Eurogroup τονίζει επίσης το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και αναφέρει ότι αναμένει πως η Ελλάδα να υιοθετήσει το σχέδιο για το ειδικό ταμείο μέχρι τον Οκτώβριο 2015

Βάσει των εκτιμήσεων των θεσμών, η οικονομική βοήθεια από τον ESM θα καλύψει ένα ποσό μέχρι 86 δισεκ. Ευρώ. Αυτό περιλαμβάνει μέχρι 25 δισεκ. Ευρώ για τον τραπεζικό τομέα για να καλύψει πιθανή ανακεφαλαιοποίηση.

Η πρώτη υπο - δόση 10 δισεκ. θα είναι διαθέσιμη για επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η δεύτερη υπο-δόση 16 δισεκ. θα εκταμιευθεί σε αριθμό καταβολών αρχίζοντας με εκταμίευση 13 δισεκ. μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:59

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Δένδιας: Αισιόδοξος για ελληνικό οικοσύστημα αμυντικών βιομηχανιών
07:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 27 Απριλίου 2024
07:00
ΠτΔ: Ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κλιματική κρίση
06:44
Διαμαρτυρήθηκαν χθες οι Τουρκοκύπριοι για την οικονομική κρίση και τη διαφθορά στα κατεχόμενα
06:41
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.